Pisartlaan 3
6245SK
EIJSDEN
tel. 043-4092484

Vandaag gaat de reis naar het ‘verre’ Eijsden, de thuisbasis van SVME. Zoals verwacht is SVME niet van plan om de loper voor ons uit te rollen! Integendeel, ze starten met een gezonde dosis agressie,  zijn lekker fel in de duels en proberen met een lange bal steeds de snelle linkerspits te bedienen.

WDZ laat zich niet  verrassen en zet de verdediging van de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. En zo worden er ook direct kansen gecreëerd. De SVME goalie voorkomt aanvankelijk met enkele goede reddingen doelpunten.

SVME_VR1_-_WDZ_VR1_2.JPG

Tot aan de 15e minuut, na een goede combinatie breekt Eva de ban en scoort beheerst 0-1. En na een half uur staat er 0-3 op het scorebord. Na een fraaie voorzet van Eva door Esmee 0-2 en 0-3 na een lob van Eva.
Na rust zet SVME nog een keer aan en maakt een lucky doelpunt met een afstandsschot dat pardoes over Sharon in het doel verdwijnt. Vlak hierna komt Sharon als winnaar tevoorschijn in een 1 tegen 1 duel en voorkomt zo de 2-3. Dit was een van weinige wapenfeiten van de thuisclub. WDZ wordt slordig in de passing en is veel te gehaast in de opbouw. Hierdoor blijft SVME nog geloven in een goed resultaat. Er volgen nog enkele kansen voor onder andere Lieve en Shayenna, maar de ballen gaan langs de verkeerde kant van de paal.

SVME_VR1_-_WDZ_VR1_20.JPG

Esmee maakt aan alle onzekerheid een einde na een individuele actie en scoort tegendraads 1-4. In de 80ste minuut verovert Eva de bal en maakt de 1-5 door een schot in de lange hoek. Charisse brengt de eindstand op 1-6 na een goede combinatie met Rian en Esmee.
Het was vandaag niet allemaal even sprankelend, maar de winst is binnen en de drie punten gaan mee naar Bocholtz. Tevens werden we weer vergezeld door een aantal van onze trouwe supporters waarvoor onze dank!

Volgende week staat wedstrijd nr. 15 op het menu, uit naar vv Schaesberg Vr2.

Tekst: André Hall. Foto’s: Maurice Verhoeve.