Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

Op een frisse zondagmorgen, waar de zonnestralen moeite hadden om het hobbelige speelveld te bereiken, stonden er voor de mannen van WDZ 2 drie belangrijke punten op het spel. Na de teleurstellende 1-0 nederlaag tegen Maastricht West waren de mannen van het tweede erop gebrand om tegen Weltania een goed resultaat te behalen. De eerdere wedstrijd dit seizoen leerde dat Welten zowel fysiek als voetballend een sterke tegenstander is.

De eerste helft stond in het teken van flipperkastvoetbal. WDZ 2 probeerde via de lange bal de spitsen te bereiken, maar tot echte counters leidde dit niet. Duels speelden zich vooral op het middenveld af en kansen werden er aan beide kanten nauwelijks gecreëerd. Toch wist Roy Brasse halverwege de eerste helft los te komen van zijn directe tegenstander, hij draaide zichzelf vrij voor de keeper en met een bekeken balletje in de hoek liet hij de keeper kansloos. In het restant van de eerste helft veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen probeerden de voetballende oplossing te zoeken, maar aanvallen strandden met regelmaat in de defensie van de tegenstander.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft. Het kwartiertje rust leek Weltania goed te hebben gedaan en het was Weltania die in het begin van de tweede helft meer de aanval zocht. De verdediging van WDZ wist veel ballen te onderscheppen en tot een serieuze inzet van Pelle heeft dit niet geleid. Hierna trok WDZ het spel naar zich toe en werd er steeds meer over de flanken gevoetbald. WDZ kwam meer aan voetballen toe en er werden meer kansen gecreëerd. Na 75 minuten voetballen kwam na goed voorbereidend werk Sander Schmitz vrij op de 11 meter. Hij leek de verlossende 2-0 te gaan maken, helaas raakte hij de bal volledig fout (naar eigen zeggen een polletje, maar daar denkt de verslaggever van dienst anders over). WDZ wist de controle te houden over de wedstrijd en bleef regelmatig de aanval zoeken, maar de 2-0 wilde niet vallen. Ook een aantal scherpe corners konden niet worden binnen gewerkt. Na 93 minuten voetballen had de leidsman het ook koud gekregen en klonk het laatste fluitsignaal. De drie punten bleven op de Bócheserhei. Een zwaarbevochten en belangrijke overwinning die zorgt voor een plek in de middenmoot voor WDZ 2.

Komende donderdag ontvangen wij om 20:00 uur SV Meerssen 2, dat na 10 duels zonder puntverlies aan kop gaat.

Tekst: Bram Brands.