Gronsvelderweg 1
6229VN
MAASTRICHT
tel. 043-3672285

Waar eerder dit seizoen de thuiswedstrijd in de laatste minuten werd verloren, leverde de uitwedstrijd een gelijkspel op: 1-1. Een gewonnen punt? Of 2 verloren punten? Punten pakken uit tegen de nummer 2 van de ranglijst mag geen slecht resultaat genoemd worden. Toch kon deze wedstrijd alle kanten op zijn gegaan, zeker na een (terechte) rode kaart voor RKHSV 10 minuten voor het eind van de wedstrijd, waar een vrije doortocht van Roy Brassé richting goal werd voorkomen.
Zowel de 1e als 2e helft was het balbezit voornamelijk voor de gastheren en loerde WDZ op de geboden ruimte in de omschakeling. Dat spelbeeld bleef ook gehandhaafd door een voorsprong voor WDZ vlak voor rust uit een standaardsituatie waarbij Christian Bücken het luchtduel met de doelman van te tegenpartij wist te winnen: 0-1

RKHSV_2-_WDZ_2_16.JPG

Toch was het na een uur spelen RKHSV dat de score gelijk wist te trekken. Na balverlies van WDZ maakten de gasten via een snelle ingooi goed gebruik van de ontstane desorganisatie bij WDZ en schoof een vrijstaande speler van RKHSV vanaf randje 16 de bal in de lange hoek: 1-1.
In de daaropvolgende 20 minuten werd aan beide kanten geprobeerd de voorsprong te vinden, maar mede door goed optreden van de doelmannen (maar ook de doelpalen) en het neerhalen van een doorgebroken speler lukte dit niet.

RKHSV_2-_WDZ_2_5.JPG

Na het wegsturen van de laatste man van RKHSV lukte het WDZ echter niet om de laatste 10 minuten rustig te blijven en de overtalsituatie te benutten. Door diverse foute keuzes werd de kans om zeep geholpen om wellicht méér dan een punt mee te nemen en hielp men RKHSV bijna nog in het zadel. Een goed moment om af te fluiten dus bij de stand van 1-1.