Frederikstraat 50
6433GL
HOENSBROEK
tel. 045-5216785

Het eerste kwartier was duidelijk voor de gastheren. Ze werden hierbij wel stevig in het zadel geholpen door de bezoekende ploeg uit Bocholtz. Onnodig balverlies door onzorgvuldige passes in het middenveld bood de Hoensbroekenaren genoeg gelegenheid om het doel van keeper Bas de Vreede onder vuur te nemen, gelukkig voor WDZ met een slecht ingesteld vizier. Al in de derde minuut kwam de allereerste grote kans voor de thuisploeg, maar Bas de Vreede was op zijn post. Pas op het half uur kwam er een mooie kans voor de gasten. Een foutieve pass van de verdediger uit Hoensbroek kwam in de voeten van Ruben van Vark, maar alleen voor de keeper kon Ruben de trekker niet overhalen.

FC_Hoensbroek_1_-_WDZ_1_10.JPG

Kort voor rust dan voor het eerst echte sensatie. Een goed genomen vrije trap weerde Bas de Vreede met een prachtige safe af door de bal tegen de lat te tikken. De terugspringende bal wilde Koen Brands wegspelen, daarbij gehinderd door een FC Hoensbroek aanvaller. In het duel gingen beiden tegen de grond. De scheidsrechter wees naar de penaltystip en achtte het hierbij ook regelconform om Koen weg te sturen. De toegekende strafschop werd onberispelijk benut en zo konden de ploegen met 1-0 gaan rusten.

FC_Hoensbroek_1_-_WDZ_1_11.JPG

In de tweede helft hervond WDZ dan toch de krachten die het team in het afgelopen seizoen meestal aan het langste eind deden trekken. Met tien man werd prima partij geboden aan de tegenstander in overtal. In de 67e minuut kwam de beloning. De bal werd in de defensie van de thuisploeg niet snel genoeg weggewerkt en Stijn Brands profiteerde door de bal beheerst binnen te tikken.

Door afnemende krachten bij de mannen van Martin Kremers kwamen er nog wel enige hachelijke momenten voor het WDZ doel, maar de defensie hield redelijk gemakkelijk stand. In de stand kwam geen verandering meer en dat ontlokte Peter Douma de opmerking, dat WDZ met de 1-1 heel goed was weggekomen. En die uitspraak gunnen we Peter van harte als we bedenken dat Peter heel veel voor WDZ betekend heeft.
Tekst: Huub Schepers. Foto's: René Flekken.