Neerhagerbos 5
6351JJ
BOCHOLTZ
tel. 045-5680087

De mannen van trainer Martin Kremers startten in de wedstrijd weer met de van de laatste wedstrijden bekende felheid. In een overwicht voor de thuisploeg werden de gasten onder druk gezet zonder dat dit tot grote kansen leidde. Allengs werd de eindpass zuiverder en kondigde zich een treffer aan. En die kwam kort voor het half uur. Jop Bleijlevens omspeelde back Thomas Adam en liet de keeper geen kans met zijn strak schot in de lange hoek.

De laatste tien minuten voor de rust waren duidelijk voor de ploeg uit Maastricht. Voor het doel van keeper Bas de Vreede speelden zich enkele bloedstollende taferelen af, maar met kunst en vliegwerk werd het doel schoon gehouden. Slechts eenmaal verscheen een WDZ aanvaller alleen voor de Maastrichtse keeper, maar deze redde.

Het eerste kwartier van de tweede helft was weer duidelijk voor de thuisploeg, in tien minuten kwamen drie dotten van kansen, maar ze konden niet worden verzilverd. Dat deed Jop Bleijlevens wel. Op het uur kopte hij uit een corner van Tijn Clignet onberispelijk raak. In de 70e minuut kropen de gasten weer iets dichterbij. Uit praktisch de enige kans in de tweede helft scoorde Steven Brokamp de aansluitingstreffer. Zou het dan toch nog….? Maar niets daarvan. WDZ bleef de aanval zoeken en tien minuten voor het einde bekroonde Jop Bleijlevens een fenomenale rush over de rechter flank met een onhoudbaar schot, 3-1. De vijfde overwinning op rij was binnen.

Tekst: Huub Schepers.
Foto’s: René Flekken.