Menu
Widgets

VOETBALONTWIKKELING WDZ JEUGD OP EEN HOGER PLAN

10 mei 2022 12:00


Al geruime tijd buigt de jeugdcommissie zich samen met de voetbaltechnische commissie over het beleidsplan voor de voetbalontwikkeling van de WDZ jeugd. Al vele jaren hebben we een uitgebreid voetbal ontwikkelingsplan, maar tijden en gewoontes veranderen en beleidsplannen vragen om aanpassingen.

De missie van de voetbalvereniging WDZ is het creëren van een plek voor samen sporten, een plek waar je elkaar als mens en sporter beter kunt maken. Waar iedereen erbij kan en mag horen en waar je elkaar in gezellige sfeer kunt ontmoeten.

Onze doelstelling is ons sterk maken voor het voldoen aan wensen van leden betreffende gezonde lichaamsbeweging, ontspanning, gezelligheid en erbij horen. We stellen alles in het werk om de individuele en collectieve (team) ontwikkeling op een zo hoog mogelijk niveau te brengen zonder daarbij de individuele behoeftes uit het oog te verliezen.

Ons streven is met de teams op een zo hoog mogelijk niveau te spelen, dit weliswaar afgezien van de recreatieve teams. Dit streven willen we wel graag zo veel mogelijk met spelers uit eigen kweek waar maken. Dat wil zeker niet zeggen dat spelers van buitenaf niet welkom zijn, in tegendeel zelfs, iedereen is welkom. Maar we gaan zeker niet de boer op en zwaaien met de geldbuidel. Betalingen aan individuele spelers zit niet in het DNA van de vereniging.

Om aan onze doelstelling te voldoen is een gedegen jeugdopleiding nodig. Het beleidsplan voor de voetbalontwikkeling van de jeugdspelers is gebaseerd op onze missie en doelstelling. Voor de uitvoering van het beleidsplan bouwen we aan een passend kader. Het spreekt vanzelf dat dit voortdurend werk in uitvoering is. Naast het zorgen voor een passend kader is er ook veel werk aan de winkel om het beleidsplan te vertalen naar hetgeen zich tijdens trainingen en wedstrijden op het veld afspeelt. Deze vertaalslag is essentieel om te voorkomen dat een prachtig beleidsplan een papieren tijger wordt.

Tenslotte zullen we voortdurend de vinger aan de pols houden om de voortgang te monitoren, te evalueren en waar nodig bij te sturen.

In het hele proces worden we begeleid door Maurice Voestermans, KNVB medewerker Voetbalontwikkeling. Maurice heeft nu twee keer een bijeenkomst van de jeugdcommissie en de commissie voetbaltechnische zaken bijgewoond.

Jullie begrijpen dat dit mooie plan een enorme berg aan werk vereist en zal blijven vereisen. Helpende handen zijn uiteraard bijzonder welkom. Schroom niet en neem contact met leden van de jeugdcommissie. WDZ is het waard!

Voorzitter Huub Schepers.

Voestermans_4.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!