hoofdsponsor
subsponsoren

Uitslagen

Datum Team Type Wedstrijd Uitslag
22-10 WDZ 1 C WDZ - Sylvia
22-10 WDZ 3 C DBSV 4 - WDZ 3 1 - 5
21-10 WDZ O19 B SJO Weltania Bekkerveld JO19-4 - WDZ JO19-1 3 - 4
21-10 WDZ O15-2 C WDZ JO15-2 - Chevremont JO15-3 4 - 5
21-10 WDZ O13-1 C WDZ JO13-1 - Sportclub Jekerdal JO13-2 0 - 4
21-10 WDZ O11-2 B SJO ZW'19-SVSD JO11-5G - WDZ JO11-2G
21-10 WDZ O9-2 C SJO Heuvelland JO9-1 - WDZ JO9-2G 7 - 6
21-10 WDZ Veteranen C SVA - WDZ 1 - 3
15-10 WDZ 1 C Passart-VKC - WDZ 0 - 3 (0 - 0) Verslag
Passart/VKC - WDZ 0-3
WDZ zocht met snel en goed verzorgd spel de aanval. Er kwamen enkele kansen, maar het vizier van de aanvallers stond niet goed afgesteld. De aanvalsdrift verflauwde gaande de wedstrijd en de thuisploeg kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel van Bas de Vreede, gelukkig zonder resultaat. De laatste tien minuten van de eerste helft waren weer volledig voor WDZ, maar ook nu werden de kansen niet benut.
De tweede helft was amper drie minuten oud of de bal lag al bij Passart/VKC in het net. In een overtal situatie kon Marc Schröder over links alleen op de keeper afstormen en deze kreeg geen kans. In de 77e minuut ging Roy Kisters aan de haal over de rechter vleugel. Zijn voorzet op maat hoefde Max van der Linden maar in te tikken. De wedstrijd was gelopen. In de 89e minuut plaatste Luuk Brinkhoff de kers op de taart. Hij werd mooi vrijgespeeld door Jeroen Hünen en op het loeiharde schot van Luuk had de Passart/VKC keeper geen antwoord.
 
15-10 WDZ 2 C VV Hellas 2 - WDZ 2 2 - 2
15-10 WDZ 3 C WDZ 3 - BMR 3 2 - 1
15-10 WDZ 4 C WDZ 4 - Laura/Hopel Comb 4 0 - 3
15-10 WDZ Vrouwen O WDZ VR1 - RKHBS VR2 1 - 1 (0 - 1) Verslag
WDZ VR1 - RKHBS VR2 1-1 vriendschappelijk 15 oktober 2017
RKHBS blijft knap overeind bij WDZ
Op deze warmste  oktober sinds het meten van de temperatuur is begonnen traden op het 2e veld in Bocholtz de teams van WDZ en RKHBS II tegen elkaar in de arena voor een vriendschappelijk duel.
WDZ had via Passart/VKC te horen gekregen dat wij vrij waren en op zoek naar een tegenstander; en nodigde ons uit met als extra toetje; gebak/cake na afloop.
De dames van RKHBS zijn zeer ambitieus en vooral zeer spelgierig; als er gevoetbald kan worden dan voetballen ze; helaas lukt dit in competitieverband nog niet zo geweldig, want tot op heden zijn er pas twee duels gespeeld….
WDZ was ook vrij en zodoende kwam dit verzoek; na het regelen kwam pas de mededeling aan de dames dat WDZ toch echt met 9 uit 3 fier aan kop ging in de 5e klasse…. Nou ja, oefenduels zijn er om ritme te blijven houden, dames die normaliter niet in de basis staan speeltijd te gunnen en wat dingetjes uit te proberen.
Al deze facetten vielen samen in een prachtige wedstrijd waar met veel inzet gestreden werd en de vriendschappelijke sfeer zelfs al voor de wedstrijd aanwezig was.
RKHBS wilde gezien de zomerse temperaturen in de witte inlooptruitjes spelen maar dit is nou juist ook het tenue van WDZ; dus traden ze aan met hesjes. Maar toen WDZ dit zag werd meteen overgestapt op plan B; “ Geen probleem; wij hebben nog reserve rode truitjes liggen; is toch prima” 
Scheids was oké, aanvoerders oké; dus lekker ballen met korte mouwtjes.
Ze begon RKHBS om 12.03 met de volgende 11 aan de opstelling:
Imke; Patty, Deniece, Sara; Claudia; Suus D, Nathalie, Suus S; Samantha (rechtshalf; het moet niet gekker worden) en voorin Danielle en Demi.
Op de bank vandaag Anke, Ella (was wat laat…; klote toeristen ook in Nijswiller….) en Uschi die zo vriendelijk was geweest om da1 zonder veel succes uit te helpen bij Langeberg.
Alle andere zes dames waren door diverse redenen afwezig.
Zo trapten beide ploegen af op het uitstekende veld en ontspon zich een duel waarbij een buitenstaander niet kon zeggen welk team 5e en welk team 6e klasse speelde; er zat gewoon geen verschil in beide teams.
RKHBS verdedigde uitstekend; had een met de week beter wordende as Nathalie/Suus S en voorin had Danielle een vrije rol om op te duiken daar waar de bal was.
Omdat de WDZ dames nou niet bepaald de kleinste dames op deze planeet waren was er moeilijk doorkomen aan via de hoge bal; en was het eerste wapenfeit een afstandsschot van Suus S na 11 minuten dat nog van richting veranderd werd en hierdoor ternauwernood tot corner gewerkt kon worden door de WDZ keepster.
Ook de 2e kans was voor RKHBS toen Danielle een foute terugspeelbal onderschepte en rakelings naast schoot.
Hierna was het de beurt aan WDZ maar ook hier was de hulp van de tegenstander gevraagd; een zeldzame fout van Deniece werd niet  afgestraft omdat Imke redder in nood was.
Zo golfde het spel op en neer en was er sprake van een echte wedstrijd; iets dat wij niet direct hadden verwacht en WDZ zeker niet gehoopt.
Maar door een uitstekende teamdiscipline en spelopvatting kan RKHBS het gewoon elke tegenstander heel moeilijk maken.
Nog voor het half uur was er de derde kans van de dag voor RKHBS maar Demi schampte,  ondanks haar maat “ boot”  in de schoenen, de bal maar half waardoor de voorzet van Danielle niet het lot kreeg dat het verdiend had.
Na 31 minuten was het dan wel raak; de pass van achteruit kwam van Suus S en was subliem; de afronding vanuit een moeilijke hoek van Danielle zeer bekwaam en doeltreffend.
WDZ stond toch echt op achterstand tegen team II en dat was iets dat ze zeker niet verwacht hadden.
Voetballend waren beide teams aan elkaar gewaagd maar als er eens een gaatje viel stond de WDZ aanvalster vaak buitenspel. Dat dit al jaren niet alles zegt bewezen veel arbiters in het verleden door mij voor Jan met de korte achternaam te laten staan, maar deze scheids bewees dat er wel degelijk mensen bestaan die de regels wel kennen. Hij zag mij vlaggen, keek direct waar ik stond en besloot het gelijk aan mij te geven.
Zondag 15 oktober 2017; een unieke dag voor mij in dezen……
Zo werd de rust bereikt met een knappe 0-1 voorsprong en waren er al wat dames die de onverwachte oktoberhitte niet echt geweldig konden verdragen en aan vervanging toewaren.
Claudia had vooraf al aangekondigd slechts een helft te kunnen spelen en werd gewisseld. Patty zakte ook bijna door haar hoeven heen en werd gewisseld voor Uschi terwijl de verkouden Suus D al eerder vervangen was door Ella.
Zo veranderde de opstelling zowat per 10 minuten wat het spelbeeld uiteraard niet ten goede kwam, maar waar “Pietje”  en “Klaasje”  ook werden neergezet; iedereen knokte zich volledig leeg.
De storm die WDZ aan het begin opzette duurde ca. 10 minuten zonder echte kansen te creëren waarna RKHBS weer de regie in handen nam.
Soms schoot WDZ wel op goal maar dit waren relatief makkelijke prooien voor Imke die uitstekend stond te keepen, terwijl de counters van RKHBS keer op keer gevaarlijk bleven ondanks dat de thuisverdedigsters soms wel twee koppen groter waren dan Danielle; toch bleef dit Duracell konijntje gaan.
Na 68 minuten bracht het doorzetten van haar bijna de 0-2 op het bord, maar na een grote fout van de keepster belandde haar inzet in het zijnet.
Het duel kon nog alle kanten uit, maar het was na 79 minuten dat WDZ, gezien het iets betere spel in de 2e helft toch wel verdiend op gelijke hoogte kwam.
Nathalie’s sliding was net niet afdoende;  het blok van Sara werd nog harder geblokt door de WDZ aanvalster waarna de weg naar Imke openlag en met een knappe schuiver de gelijkmaker binnengeschoten. Een doelpunt dat enorm bejubeld werd aan Bocholtze zijde; een teken dat het met de teamspirit bij dit sympathieke team goed zit, maar ook een bewijs dat ze toch echt niet van ons wilden verliezen.
RKHBS wankelde, want het duel had heel veel kracht gekost, maar het op veel plaatsen ervaren team gaf niet op en onder leiding van de “ oudjes”  Deniece, Nathalie en Uschi werden lijf en leden in de strijd gegooid om dit gelijkspel over de streep te trekken.
Na 90 zware minuten was dit gelukt en mochten de dames van de Heerlerbaan met opgeheven hoofd het veld verlaten.
Het vooraf als een onmogelijk geziene opgave om de koploper van de 5e klasse in bedwang te houden was gelukt zonder hulp van scheidsrechter, paal, lat of falen van de tegenstander; nee op eigen kracht was dit gelukt.
Een hele knappe prestatie die het zelfvertrouwen en de goede teamsfeer dat het team, met de week meer begint uit te stralen, alleen maar meer zal laten toenemen.
Een speciaal woord aan WDZ: de ontvangst, scheidsrechter, de meiden zelf en de cake na afloop waren van heel hoog niveau; zeer gastvrij en zo kan een oefenduel niet alleen nuttig zijn maar vooral ook uitermate vriendschappelijk.
Thanks!

Verzorgd door Eric Roufs van RKHBS waarvoor dank.
14-10 WDZ O19 C ST GSV'28/Schimmert JO19-1 - WDZ JO19-1 3 - 4
14-10 WDZ O17-1 C WDZ JO17-1 - SJO Weltania Bekkerveld JO17-2 1 - 3
14-10 WDZ O15-2 C WDZ JO15-2 - ST Voerendaal/RKSVB JO15-3 3 - 6
14-10 WDZ O10-1 C WDZ JO10-1G - Berg'28 JO10-1 21 - 0
14-10 WDZ O9-1 C Sporting Heerlen JO9-3 - WDZ JO9-1G 3 - 7
12-10 WDZ O13-2 C WDZ JO13-2G - V.V. Schaesberg JO13-2 4 - 1
12-10 WDZ O11-1 C SJO ZW'19-SVS JO11-2 - WDZ JO11-1G 2 - 7