hoofdsponsor
subsponsoren

Jeugdafdeling WDZ

WDZ groeit en bloeit mede door de geweldige jeugdafdeling. Als één van de weinige verenigingen in de regio kennen wij al jaren een stijgende lijn in het aantal jeugdleden. Plezier en de mogelijkheid om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen als voetballer en als mens staan voor ons voorop.

De jeugdafdeling wordt aangestuurd door een brede jeugdcommissie waarvan u de leden iets verder op deze pagina kunt zien. De jeugdcommissie wil vooral de trainers in staat stellen om zich volledig te kunnen richten op de kinderen. Onze jeugdtrainers worden daarnaast nog ondersteund door een aantal specialisten zoals een specifieke techniektrainer, keeperstrainers en een expertgroep met deskundigen op het gebied van o.a. pedagogiek en psychologie.

Het belangrijkste blijft voor ons altijd het plezier van de bijna 200 kinderen die wekelijks sporten bij onze mooie club!

Vragen? Mail dan naar jeugd@vvwdz.nl of neem contact op met één van de leden van de jeugdcommissie.
John Bindels
John Bindels
Coördinator O19/O17
e. jenjbindels@hetnet.nl
t. 06-52 18 95 85
Roger van der Linden
Roger van der Linden
Algemeen lid
e. roger@vdlinden.nl
t. 06-22 46 04 16
Dave Janssen
Dave Janssen
Technisch jeugdcoördinator
e. dave.j@live.nl
t.
Harrie Degens
Harrie Degens
Coördinator O7/O8/O9
e. h.degens@gmail.com
t. 06-55 89 31 76
Kimberly Schröder
Kimberly Schröder
Algemeen lid
e. kimberly_schroder@hotmail.com
t. 06-83 16 19 54
Maurice Janssen
Maurice Janssen
Coördinator O13
e. Maurice.Janssen@SABIC.com
t. 06-20 96 07 94
Ramon Copier
Ramon Copier
Algemeen lid
e. r.copier@hclt.nl
t. 06-52 05 74 86
Ron Schmets
Ron Schmets
Coördinator O15
e. ronschmets@gmail.com
t. 06-29 29 64 01
Tom Heltzel
Tom Heltzel
Coördinator O10/O11
e. tomheltzel@home.nl
t. 06-20 55 79 45
 

Nieuwsberichten jeugd

'T VASTELOAVENDSVIRUS HINGT IN DE LOEËT

Ook in 2018 is WDZ weer van de partij in de Bocholtzer optocht. Carnavalsmaandag valt al op 12 februari 2018 dus tijd voor actie!
We zetten het concept van de laatste jaren voort: de oude pakken worden verkocht en de nieuwe pakken kunnen tegen een acceptabel bedrag worden gehuurd.
De eigen bijdrage is € 15,- voor volwassen maten en € 10,- voor de kindermaten. Deze bedragen zijn inclusief een hapje en drankje tijdens de optocht.
Belangrijk is nu om te weten op hoeveel mensen we voor de optocht 2018 kunnen rekenen. Jullie gaan toch zeker weer mee?!
Stuur voor 15 januari a.s. even een mail naar h.lipperts@home.nl of jullie weer meedoen of niet.
Ken je nog mensen die graag met ons mee willen? Geef dit bericht dan gerust door.


Mit ee dreifach kräftig, WDZ Alaaf!
D´r Sjelleboomkloep en d´r Road va Veer

09-01-2018

BEWEGEN IN DE KERSTVAKANTIE MET BAS EN WDZ

Op donderdag 4 januari namen ruim 50 kinderen van de basisscholen in Bocholtz en Simpelveld in de Sporthal Bocholtz deel aan samen sporten. Deze activiteit werd georganiseerd door samenBAS en WDZ. Tien leden van het WDZ jeugdkader hadden een inspirerend circuit uitgezet, waarin alle kinderen aan hun trekken konden komen.
Tussendoor werd een gezonde fruithap geserveerd.
Ook op de tribunes genoten de toeschouwers van het plezier van de kinderen.
De organisatie was in handen van de WDZ werkgroep “Basje": Jesse Lipperts, Maud Lipperts, Francoise Vaessen-Bouhuis, Toos Brands-Snellens, Martine Lux-Schepers, Annie Flekken-Schins, Marvin Everartz, Kyra Nicolaye, Esther Vaessen, Casper Horbach, Nicolle Ortmans en Kim Verhoeve in samenwerking met Ken Diedering en Elvera Weusten van samenBAS.

05-01-2018

FRANS HOEK SPORT KEEPERSDAG

Op donderdag 3 mei 2018 (in voorjaarsvakantie) organiseert WDZ de Frans Hoek Sport Keepersdag voor alle keepers (zowel meisjes en jongens, vrouwen als mannen) in het KNVB district Zuid.
Vanaf 6 jaar tot 60 jaar (of ouder). Meer informatie onder Lees meer.


13-10-2017

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

WDZ O15-2 - DVO O15-3 0 - 2
De thuiswedstrijd van de O15 werd verplaatst naar Sittard, omdat daar op kunstgras gespeeld kan worden en onze doorweekte velden gesloten zijn. Vervelend voor kinderen, ouders en leiders, maar we moeten maar roeien met de riemen die we hebben.
De jeugdspelers legden een prima partij op de kunstmat, maar moesten toch het onderspit delven. Korte tijd teleurgesteld, maar op de terugweg was het plezier weer bij iedereen terug. Dank aan DVO voor het ons uit de nood helpen, de jongens en meisjes hebben in ieder geval kunnen voetballen.

17-12-2017

WINTERSTOP

We gaan enkele weken stoppen met trainen op de velden. Door sneeuw en regen zijn onze velden doorweekt en niet bespeelbaar. Vanaf vandaag 13 december gaan de velden dicht voor trainingen. Op maandag 22 januari gaan ze weer open. Mocht de KNVB nog wedstrijden laten inhalen, dan beslist consul Joep Wetzels of deze kunnen doorgaan. Buiten de weken van veldsluiting beslist de consul eveneens over het wel of niet doorgaan van trainingen.
We realiseren ons terdege dat het vervelend is als trainingen niet doorgaan, maar laten we allemaal ons gezond verstand gebruiken en handelen in het belang van alle spelende leden.
Het bestuur.
13-12-2017

DAG VAN DE VRIJWILLIGER

Donderdag 7 december is de nationale dag van de vrijwilliger. Een mooi moment om de grote groep van vrijwilligers die bij WDZ dag in dag uit veel werk verzet en telkens weer klaarstaat om de vereniging te helpen waar het nodig is eens goed in het zonnetje te zetten. Hartelijk dank hiervoor namens alle spelende en niet spelende leden. Het mooist zou natuurlijk zijn om persoonlijk langs te komen en jullie te danken, maar dan ben je wel enige dagen onderweg.
Dank je wel
07-12-2017

SINTERKLAAS OP BEZOEK BIJ WDZ

Op zaterdagmiddag 25 november zaten de WDZ jeugdspelers onder de negen jaar met hun broertjes en zusjes en vriendjes en vriendinnetjes klaar in het WDZ clubhuis in afwachting van Sinterklaas en zijn Pieten.
Even na één uur werd er hard op de ramen geklopt en jawel hoor, daar stonden de Pieten en even later kwam Sinterklaas binnen. De kinderen ontvingen hem en de Pieten met een luid gezongen “Zie ginds komt de stoomboot…".
De Goedheiligman nam plaats in een grote zetel en riep de kinderen in groepjes naar voren, over ieder kind hadden de Pieten aantekeningen gemaakt in het grote boek. Voor iedereen had de Sint een cadeautje en een zak snoep. Tussendoor werden de nodige Sinterklaasliedjes gezongen door de kinderen en de papa‘s en mama‘s en natuurlijk ook de opa‘s en oma‘s.
Een kleine twee uur later vertrok het gezelschap weer, hartstochtelijk uitgewuifd door de kinderen.

26-11-2017

UIT HET OOG...NIET UIT HET HART!

Op zaterdag 11 november bezocht de WDZ O15 de jeugdwedstrijd Roda JC O15-1 - Spartaan '20 O15-1. In het team van Roda JC speelt de vroegere teamgenoot van WDZ O15 Raf Copier. Het was een gezellig weerzien en de wedstrijd werd ook nog eens gewonnen door de thuisploeg met 2-0.

17-11-2017

DE SINT KOMT NAAR WDZ

Zaterdag 25 november
13.00 - 15.00 uur
Clubhuis WDZ
Voor alle kinderen onder de negen jaar.

Jeugdleden zijn welkom, maar ook hun broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes.
Voor ieder kind heeft de Sint een cadeautje, maar wel even aanmelden natuurlijk, vóór 22 november.
Aanmelden kan per mail naar activiteiten@vvwdz.nl
Maak een mooie tekening voor de Sint en de Pieten en je krijgt een mooie zak snoep.
Mama's en papa's zijn ook welkom!

06-11-2017

ROGER RUNS FOR KIKA

Zondag 5 november is het zo ver, Roger van der Linden gaat na een periode van intensieve voorbereidingen de marathon van New York lopen. Hij gaat daar beslist een geweldige prestatie leveren, een prestatie die hij overigens in de voorbereiding al op bijzondere wijze heeft geleverd. Roger heeft namelijk inmiddels € 55.555,55 aan sponsorgeld binnengehaald voor KIKA. Uniek dus! Wij wensen Roger heel veel plezier en succes in de marathon van de Big Apple.

31-10-2017

SCHOT IN DE ROOS

Het eerste toernooi om de WDZ Open E-Talents Cup mag een groot succes genoemd worden. Zestien koppels in de leeftijd van 10 tot 30 jaar streden om de eer. Na de drie poulewedstrijden plaatsten zich acht koppels voor de kwartfinales. Vincent Debougnoux en Sem Sodermans namen het in de ene halve finale op tegen Jeroen Hünen en Lars Nicolaije. In de andere halve eindstrijd streden Tom Windmüller en Stijn Janssen tegen Vince Habets en Rik Baggen. Jeroen en Lars wonnen en evenzo Tom en Stijn. In de spannende finale trokken Tom en Stijn uiteindelijk aan het langste einde.
Op het veld waren een drietal skill games uitgezet. Alle deelnemers vertoonden hier hun kunsten onder toeziend oog van de spelleiders Ton Spons, Rob Ritzen, Oscar van der Steen en Roger Wetzels. Sander Schmitz ging hier met de eer strijken en Sem Sodermans eindigde als tweede.
Het toernooi vond plaats onder de enthousiaste leiding van Bas Bartels van Dutch Game Masters uit Eindhoven. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met BAS (Samen actief in Bocholtz en Simpelveld).
Dank aan onze fantastische kantineploeg voor deze avond: Marlies van der Leeuw, Rachel en Daniëlle Slangen, Jacqueline Lipperts en Miets Schepers.
21-10-2017

WDZ OPEN E-TALENTS CUP

GOED NIEUWS!!!
Op zaterdag 30 september heeft DutchGameMasters, de organisator van de E-Talents Cup, de leeftijdsbeperkingen voor deelname opgeheven.
Alle leeftijden kunnen meespelen!


Wie worden er esporter kampioen?

Op vrijdag 20 oktober organiseren we de WDZ Open E-Talents Cup. Dit toernooi is onderdeel van het FIFA clubkampioenschap van Nederland.
We gaan tijdens deze dag een FIFA Toernooi op het veld en in de kantine spelen. Dit is niet alles! Want wij hopen dat uit de deelnemers van beide toernooien esports teams gevormd kunnen worden, die later in competitie verband gaan spelen! Dus wie durft de strijd aan?

Vrijdag 20 oktober

17.00 – 21.00 uur

Sportpark Neerhagerbos, Bocholtzerheide


Meld je snel aan op:

https://www.e-talentscup.nl/club/BBJT56C


27-09-2017

TEAM VAN DE WEEK: O13-2

Zwaluwentoernooi
De O13-2 speelde op zaterdag 16 september in de tweede bekerwedstrijd tegen FC Kerkrade-W O13-2. In een spannende wedstrijd deden de jongens en meisjes niet onder voor de tegenstander. Op een wat ongelukkige manier ging de partij uiteindelijk verloren met 2-4. Toch een grote pluim van de leiders en de ouders voor het hele team. Prima gespeeld! Nicolle Ortmans maakte prachtige foto's van het gebeuren.
19-09-2017

WDZ O9 VAN START

De O9 is het nieuwe seizoen begonnen met een bekerwedstrijd. In Gulpen werd onder leiding van Kyra Nicolaye, Bart Wetzels en Norbert Ramakers op kunstgras gespeeld tegen de O9 van de FC Gulpen. Het was voor de jongens en meisjes nog even wennen, maar er werd met groot enthousiasme gevoetbald. De wedstrijd werd verloren, maar wie maalt hierom, het plezier was er niet minder om op deze tweede dag van september. Nicolle Ortmans maakte mooie foto's van de wedstrijd, die we jullie zeker niet willen onthouden.
Op zaterdag vinden op het Sportpark Neerhagerbos de nodige jeugdwedstrijden plaats. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.


07-09-2017

KICK-OFF WDZ JEUGD

Op zaterdag 19 augustus startte de WDZ jeugd met het nieuwe seizoen middels een gezamenlijke training. Het kader had een circuittraining uitgezet voor de deelnemers. Met veel enthousiasme voerden de jonge spelers de oefeningen uit onder toezicht van de jeugdleiders en onze technisch jeugdcoördinator Dave Janssen. De geestdrift van de kinderen belooft veel goeds voor het nieuwe seizoen waarin we alle jeugdspelers en stafleden veel succes en plezier wensen. ER ZIJN NIEUWE FOTO'S TOEGEVOEGD!

19-08-2017

TECHNISCHE STAF O19 COMPLEET

Op zaterdag 12 augustus startte de WDZ O19 het seizoen met een trainingsdag. De ochtend vulden de trainers met een gevarieerd trainingsprogramma. De lunch bestond uit een groot bord pasta met een stevige saus. In de lunchpauze waren ook de trainers van het eerste en tweede elftal, René Küpper en René Smits, aanwezig. Ze zullen in het nieuwe seizoen regelmatig wedstrijden en trainingen van de O19 bezoeken en ook enige trainingen verzorgen. De dag werd afgesloten met enkele voetbalspellen.
Goed nieuws was het feit dat de technische staf van de O19 met grensrechter John Bindels compleet is. We wensen de spelers en de technische staf een mooi plezierig en succesvol seizoen.

13-08-2017

MOBIEL DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER

In het nieuwe voetbalseizoen gaat de KNVB over op een nieuwe registratie van de wedstrijdzaken. Het digitale wedstrijdformulier (DWF) maakt plaats voor het mobiele Digitale Wedstrijdformulier (mDWF).
Alle wedstrijden van O13 t/m het eerste zullen vanaf nu via de mobiele telefoon ingevuld kunnen worden. Hiervoor heeft de KNVB de "wedstrijdzaken app" ontwikkeld. Leiders en scheidsrechters kunnen hierin de spelers aangeven en de eindstand invullen. Deze app is echter ook heel handig voor de spelers van de teams. Alle wedstrijden en tijden zijn hier in terug te vinden, maar ook je eigen instellingen. Adresgegevens kunnen aangepast worden, net als je foto (tot oktober 2017).
WDZ heeft er voor gekozen om alle spelers onzichtbaar te houden voor andere gebruikers, maar ook deze "privé" instelling kun je zelf aanpassen zodat andere gebruikers je kunnen zien en volgen.
Voor de algemene zaken heeft de KNVB een filmpje gemaakt : https://www.youtube.com/watch?v=Fj5luxBcLCg
Na het downloaden van deze app, moet je je registreren met het E-mail adres wat is opgegeven bij het lid worden (dit is ook het E-mail adres wat bij de KNVB bekend is).
Mocht je niet meer weten welk E-mail adres dit is, of een nieuw adres willen gebruiken dan kun je contact opnemen via secretaris@vvwdz.nl
De app is inmiddels beschikbaar, dus wellicht interessant om alvast te kijken !?

10-08-2017

VEILIG SPORTKLIMAAT

Het komt gelukkig niet geregeld voor, maar toch dienen we in onze verenigingen altijd een strikt beleid te voeren aangaande preventie van ongewenste intimiteiten en grensoverschrijdend gedrag jegens sporters, zowel jeugd als senioren. Voorkómen is hier altijd veel beter dan genezen. WDZ staat voor een veilige sportomgeving. Iedere leider, trainer en begeleider krijgt een aantal gedragsregels voorgelegd, waaraan hij of zij zich middels ondertekening confirmeert. Verder vraagt de vereniging een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Met ingang van het nieuwe seizoen gaan Nicole Scholl en Ruud Domen als vertrouwenspersonen voor de vereniging fungeren met als taken:
1. Opvang en begeleiding geven aan de klager gericht op het oplossen van de klacht.
2. Voorlichting geven over de functie van vertrouwenspersoon en over vormen van ongewenst gedrag.
3. Preventieve activiteiten organiseren gericht op voorkomen van ongewenst gedrag en onveiligheid.
4. Beleidsadvies geven aan het bestuur van de club gericht op de bevordering van de sociale veiligheid.
Nicole en Ruud zijn werkzaam in het onderwijs, waarbij ze op hun school ook de functie van vertrouwenspersoon vervullen. Ze zijn te bereiken via vertrouwenspersoon@vvwdz.nl.
Natuurlijk kunnen we niet alle grensoverschrijdend gedrag uitbannen, maar ons is er wel alles aan gelegen om het te voorkomen. Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen sporten.

18-07-2017

DAVE JANSSEN TECHNISCH JEUGDCOÖRDINATOR

Vanaf begin augustus gaat Dave Janssen werken als technisch jeugdcoördinator bij WDZ. Dave werd 27 jaar geleden geboren in Weert en woont nu al jaren in Landgraaf, samen met zijn vriendin. Hij begon als jeugdvoetballer bij FC Oda in Weert en speelde later in de jeugd van SVN en bij de senioren van Bekkerveld.
Hij volgde de CIOS opleiding en behaalde het UEFA C trainersdiploma. In 2009 ging hij parttime werken bij Roda JC als trainer van de E- en de F-teams. Sinds 2015 is hij fulltime in dienst van de koempelclub als trainer-coach van de jongens onder 15 en hoofdscout van de jeugdafdeling.
Dave ziet het werk als technisch jeugdcoördinator van WDZ naast zijn baan bij Roda JC als een grote uitdaging en verheugt zich op de samenwerking.
We wensen Dave heel veel succes in zijn werk.
13-07-2017

WDZ JEUGDLEDEN GAAN HOGEROP

Onze jeugdleden Raf en Len Copier hebben een aantal proeftrainingen bij Roda JC in Kerkrade gevolgd en de technische staf van Roda JC was onder de indruk van hun talenten. Vanaf dit seizoen zijn de mannen in het geel-zwart te bewonderen. We missen ze natuurlijk niet graag in onze jeugdafdeling, maar deze kans moet je gewoon met beide handen grijpen. We wensen de beide jongens veel succes en plezier bij de koempelclub.


09-07-2017

ONDERSCHEIDING VOOR TOOS

Tijdens de WDZ jubilarissendag op zondag 2 juli werd Toos Brands volkomen verrast door een KNVB functionaris. Zij ontving namelijk de KNVB waarderingsspeld in goud voor haar vele verdiensten voor WDZ en de voetbalsport in het algemeen. Ze was in het verleden een van de grote kartrekkers van het vrouwenvoetbal in de vereniging. Ze is jaren actief geweest in het WDZ jeugdkamp.
Ruim 25 jaar geleden begon leidster Toos Brands met sporten voor vier en vijfjarige kinderen. De jeugdige sporters kregen, de liefde van de Italianen voor kinderen kennende, een Italiaanse naam, de bambini.
Zie verder onder Lees meer.


03-07-2017

SEIZOENSAFSLUITING JO7

Op vrijdag 30 juni was iedereen om kwart over zes aanwezig. Alle spelers, broertjes en zusjes, papa‘s en mama‘s hadden sportieve kleren aangetrokken. De organisatie stelde vier teams samen die de strijd met elkaar mochten aangaan. Diverse hindernissen moesten de deelnemers nemen, waarbij ook nog eens de snelheid van belang was.
Het eerste spel was het puzzel-modderspel. De deelnemers gingen over verschillende hindernissen om vervolgens in een zwembad met modder puzzelstukjes te zoeken.
Als tweede stond het kind-op-rug-pionnenspel op het programma. Hier moest geslalomd worden. De moeilijkheidsgraad hier was dat een ouder een kind op de rug moest nemen én het kind de bal ook nog eens moest vasthouden.

01-07-2017

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING

Op zaterdag 17 juni sloot WDZ het seizoen 2016-2017 af met een grote happening voor jong en oud. Om 13.00 uur begon de jeugd met allerlei spellen, waarin kracht, behendigheid en slimheid werden getest, op het voetbalveld. Verkoeling konden de kids zoeken op de grote buikschuifbaan, die voortdurend nat werd gehouden. De huldiging van de winnaars en de kampioenen sloot de activiteit af, waarna iedereen aanschoof bij de barbecue.
Om half zeven waren de senioren aan de beurt. In de inleidende film werd de ontvoering van ‘t Juupje getoond. Het was vervolgens aan de teams om in de diverse spellen goudstukken te winnen om ‘t Juupje vrij te kopen. En dat lukte uiteindelijk het team van het bestuur. De overwinning werd behaald in een serie van spellen zoals tijdschriften zoeken, ballen vangen, voetbalbiljart, rodeostier berijden, papieren pijltjes schieten met blaaspijp en een tweetal quizzen, waarbij in de laatste quiz de nodige kennis van de criminele wereld verlangd werd.
Gelukkig kon ‘t Juupje dus bevrijd worden en kon het feest losbarsten.
19-06-2017

JEUGDKAMP JUNIOREN IN LOPPEM

Op vrijdag 9 juni vertrokken onze juniorenleden met begeleiding per trein naar Loppem bij Brugge, alwaar intrek werd genomen in jeugdverblijf Merkenveld. Een prachtige bosrijke locatie met voetbalveldje, beken, vlot met eiland en een kampvuurplek. Verder mooie slaapvertrekken en een grote keuken met verblijfsruimte. Dankzij het uitstekende weer hebben onze jeugdleden volop gebruik kunnen maken van alle buitenfaciliteiten. Op zaterdag zijn wij naar “De Kijkuit outdoorsport" geweest waar kanopolo, een kajaktocht, hoogteparcours, klimmuur, tokkelbaan en boogschieten op het programma stonden. Uitdagende en grensverleggende activiteiten die, onder een professionele begeleiding, door de spelers met veel plezier werden beleefd.

16-06-2017

O9 ALWEER KAMPIOEN!

Op zaterdag 10 juni heeft de O9 van WDZ meegedaan aan het toernooi bij VV De Leeuw. Vanwege een aantal afmeldingen bij beide teams van de O9, werd er deze keer gevoetbald in een gemixte samenstelling van spelers van beide O9 teams. Het team bestond uit Riley Coerver, Nigel Coerver, Dante de Jong, Benthe Ortmans, Finn Ritt, Renée Ritzen, Viggo Heltzel, Thieme Vaessen, Lorenzo Wetzels, Kyano van Wijnen en Rodin Vanwersch.
De eerste wedstrijd was tegen Schaesberg. Een spannende pot met de betere kansen voor WDZ. Na 10 minuten was er nog steeds geen doelpunt gescoord en werd de eindstand 0-0. Vervolgens stonden er 2 wedstrijden tegen 2 verschillende teams van VV De Leeuw op het programma. Beide wedstrijden werden gewonnen door WDZ.
12-06-2017

TEAMUITJE JO9

Op woensdag 7 juni heeft de O9 een geweldig seizoen afgesloten met een teamuitje. Om 13.15 uur werd er vanuit WDZ gezamenlijk vertrokken naar Brunssum. Daar stond een wandeling op het programma over het Blotevoeten pad. Vol enthousiasme werd het uitdagende parcours afgelegd. De kinderen liepen over verschillende obstakels, hindernissen en door plassen water en modder. Na 1,5 uur lopend, klimmend en ploeterend de route afgelegd te hebben was een verfrissend wasbeurtje wel nodig.

08-06-2017

JEUGDKAMP 2016-2017

Traditioneel was het de woensdagavond voor Hemelvaartsdag weer een drukte van jewelste op het complex van WDZ. Die woensdagavond start immers al sinds jaar en dag het jeugdkamp voor onze spelers en speelsters van O7 t/m O13. Voor ongeveer 60 kinderen betekende dat rond 18.00u verzamelen, een mooi plekje bemachtigen in één van de 2 tenten op het complex, alles installeren en afscheid nemen van pa en/of ma.
Na het welkomstwoord werd de teamindeling, van de kinderen en de ongeveer 20 teamleiders en -leidsters, bekend gemaakt waarna meteen al keuzes moesten worden gemaakt: welke kleur petje en welke mascotte? Thema van dit jaar was F1, dus de mascottes waren de beroemde F1-coureurs, van Hamilton tot Vettel en natuurlijk was ook Max Verstappen erbij.

06-06-2017

UITSTAPJE BAMBINI NAAR GULPENERBERG

Op woensdag 31 mei gingen de bambini ter afsluiting van het seizoen op stap met de leidsters Toos, Martine, Annie en Kim. Hun reisdoel was de Natuurspeelplaats Gulpenerberg vlak bij het Mariabeeld gelegen. Op deze prachtige plek konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven met allerlei spelletjes. Verwoed groeven de kinderen in vermolmd hout naar kevers. Deze werden uitgebreid bestudeerd in een potje met vergrootglas, waarna de beestjes weer de vrijheid kregen.
In het warme weer waren verfrissingen en versnaperingen zeer welkom. Moe en voldaan van alle spellen toog de hele groep naar de ijsboerderij de Verloren Kost waar het Smurfenijs veruit favoriet was. Rond vijf uur kwam een eind aan het zeer geslaagde uitstapje met dank aan de leidsters, chauffeurs en de weergoden.

31-05-2017

AFSLUITEND TEAMUITJE O13-2

Omdat O13-2 op zaterdag 13 mei vrij was van competitieverplichtingen, werd besloten om deze zaterdag alvast te gebruiken voor de afsluiting. Er moesten weliswaar nog wat wedstrijden worden gespeeld, maar goed. Plaats van handeling was Outdoor Karting Vaals.
Het weer was ons gunstig gezind, met een lekker zonnetje erbij werd 's middags vertrokken naar de kartbaan. In de blokhut stond al alles gereed voor de barbecue, maar uiteraard moest er eerst worden geracet. In 2 voorronde-heats zou worden bepaald wie de snelste rondetijden hadden gereden om later op de dag in de finalerondes uit te maken wie zich de kartkoning van O13-2 kon noemen.

31-05-2017

MOOIE OPBRENGST WDZ KIENAVONDEN

De drie kienavonden van WDZ werden door veel mensen bezocht. Voor de bezoekers was het een leuke en ontspannende activiteit. Naast veel voldoening voor de organisatoren leverden de avonden ook een aardig bedrag voor de jeugdkampen op.
Op de beginavond van het jeugdkamp voor de pupillen, op woensdag 24 mei, kon het kiencomité aan de leiding van beide kampen voor elk kamp een enveloppe met 580 euro overhandigen.
Dank aan de deelnemers aan de kienavonden, aan de sponsors en aan het kiencomité.
We wensen de leiders en de deelnemers veel succes en plezier met de jeugdkampen.

24-05-2017

WDZ JO9-2 TWEE KEER IN EEN WEEK KAMPIOEN!

Nog amper tijd gehad om het feest van het kampioenschap van de competitie te verwerken, stond 3 dagen later alweer de volgende uitdaging te wachten voor WDZ O9-02: de Parkstad Limburg Cup, georganiseerd door voetbalvereniging SVN.
De eerste wedstrijd mocht WDZ O9-2 meteen vol aan de bak. UOW O9-1, uitkomend in de hoofdklasse, was namelijk de tegenstander. Tegen de verwachting in had WDZ de betere kansen, maar eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.
23-05-2017

SEIZOENSAFSLUITING JEUGD: BOOTCAMP CIRCUIT

Het afgelopen seizoen hebben alle jeugdteams weer gestreden voor wat ze waard zijn. De trainers en trainsters hebben samen met hun teams veel werk verzet om er voor iedereen een succesvol, maar bovenal leuk seizoen van te maken. WDZ is dan ook enorm trots op haar jeugdafdeling!

WDZ biedt daarom ook dit jaar weer een grote gezamenlijke seizoensafsluiting aan alle leden, van jong tot oud, actief tot niet-actief! Voor de jeugdteams t/m O15 wordt een Bootcamp circuit uitgezet waar de teams onderling de krachten gaan meten en strijden voor de eerste plek!

Wanneer? Zaterdag 17 juni a.s.
Tijd? 12.00 uur aanwezig zijn
Waar? Sportcomplex WDZ
Wie? Alle jeugdleden EN broertjes/zusjes!!
De O17 en O19 mogen kiezen voor deelname aan jeugd en/of seniorenactiviteit!

Aanmelden? Meldt je aan via het inschrijfformulier op vvwdz.nl onder de knop seizoensafsluiting Jeugd
(Let op, het formulier kun je alleen invullen via een PC!! Lukt dit niet, kun je je aanmelden via activiteiten@vvwdz.nl)
& nbsp;
Vanaf 16.00 uur wordt de BBQ aangezet en kan iedereen, met consumptiebonnen, smullen van broodjes hamburger of frikandel!
Om 17.00 uur is de prijsuitreiking en worden de kampioenen van het seizoen in het zonnetje gezet.

Alle deelnemers en begeleiders van het Bootcamp circuit ontvangen een consumptiebon van de organisatie!

We hopen er weer een geweldige seizoensafsluiting van te maken met z‘n allen! Tot dan!
21-05-2017

ALLE HULP IS WELKOM

Op zaterdag 17 juni vindt de seizoensafsluiting van WDZ plaats.
Dit jaar is het thema van de seizoensafsluiting: “Bootcamp". Vanuit dit thema worden er, voor de seizoensafsluiting voor de jeugd, diverse opdrachten en spellen georganiseerd. Om deze middag in goede banen te kunnen leiden, hebben we net als vorig jaar alle hulp weer hard nodig. We hebben namelijk tijdens deze activiteit groepsbegeleiders en spelbegeleiders nodig. Hulp is dus hard nodig van 12.30 uur tot ongeveer 17.00 uur ! We hopen er samen met jullie hulp weer een geweldig spektakel van te kunnen maken en dat de kinderen het seizoen weer spetterend af kunnen sluiten.
Aanmelden om mee te helpen tijdens deze seizoensafsluiting kan per email naar Tomheltzel@home.nl.
Hopend dat er net als vorig jaar weer veel aanmeldingen zijn om mee te helpen. Alvast bedankt voor alle hulp.
Sportieve groet,
Activiteitencommissie Seizoensafsluiting WDZ
19-05-2017

WDZ JO9-2 KAMPIOEN

Het team van de JO9-2 was al kampioen voor aanvang van de laatste wedstrijd tegen Amstenrade JO9-1. De ontmoeting met het op de tweede plaats geëindigde Amstenrade mocht dus als een huldigingswedstrijd gezien worden. De wedstrijd ging weliswaar verloren, maar dat zal ook wel te maken hebben gehad met het feit dat de jonkies al in een feestroes verkeerden. De spelers verweerden zich kranig met aan het hoofd de geweldig keepende Renée Ritzen......
Lees verder onder Lees meer


18-05-2017

JO9-2 KAMPIOEN

WDZ JO9-2 is één wedstrijd voor het eind van het seizoen al kampioen.
Op woensdag 17 mei speelt de JO9-2 tegen nummer 2 op de ranglijst Amstenrade JO9-1. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Het leek er lange tijd op dat de beslissing pas in de laatste wedstrijd zou vallen, maar inmiddels zijn de WDZ jeugdspelers niet meer in te halen. Uit 8 wedstrijden 24 punten halen is een puike prestatie en een overwinning komende woensdag betekent ongeslagen kampioen in de klasse.

SUPPORTERS WELKOM

16-05-2017

EERSTE WK-GANGER VAN WDZ!

Op 17 juni speelt Noah Drittij, onze keeper van de JO11, mee op het wereldkampioenschap voor adoptiekids. Het toernooi vindt plaats op Sportpark Blankenstein in Vianen. Noah speelt in het team van USA JO11. Liefst 76 landenteams, 11 continentteams en 5 wereldteams spelen in de diverse jeugdcategorieën van JO19 tot en met JO7.
Het is nu voor de tweede keer dat Noah deelneemt aan het toernooi. Vorig jaar was het een heel bijzondere ervaring voor de WDZ jeugdspeler. Op de foto staat Noah te midden van zijn teamgenoten van vorig jaar.
We wensen Noah met zijn team heel veel plezier en succes.

13-05-2017

FRITES SATÉ DAG

Het was op zondag 7 mei een drukte van jewelste op het WDZ sportcomplex. Traditioneel vindt rond de afsluiting van het seizoen de frites zuurvlees dag plaats. Dit jaar werd afgeweken van de traditie, overigens maar ten dele, het zuurvlees was vervangen door saté.
Een kleine 250 porties werden op deze dag uitgedeeld aan de spelers van de seniorenteams, leiders en supporters, maar ook aan de bambini en vergezellende familieleden. In het kader van het zilveren jubileum van de bambini verzorgden Toos Brands, Martine Lux en Kim Verhoeve een demonstratietraining van de bambini. Ook de WDZ mascotte ‘t Juupje nam deel aan de training. Na afloop waren er frites en kipnuggets voor de kleintjes en frites met saté voor de ouders en grootouders. De opa‘s en oma‘s die in februari deelgenomen hadden aan de opa en oma dag van de bambini kregen een certificaat van deelname en een medaille van Toos overhandigd.
Rond half zes konden de dames Tinie Schleijpen, Marion Hünen, Karin Spork, Patty Schijns en Toos Brands de patatkraam sluiten. Alles was op!
Dank aan de dames voor dit prachtig evenement.

07-05-2017

PAASHAAS BEZOEKT WDZ JEUGD

Op Paaszaterdag bracht de paashaas een bezoek aan de spelers van de JO9, JO7 en de bambini. Rond de klok van half elf verzamelden zich de kids met ouders, opa´s en oma´s en broertjes en zusjes in het clubhuis. Een half uurtje later kwam de paashaas binnenhuppelen en hij vroeg de kinderen of ze hem wilden helpen met het zoeken van de paaseieren die op de voetbalvelden verstopt waren.
Ongeveer vijftig kinderen gingen op zoek naar de verstopte eieren. Een aantal waren makkelijk te vinden, andere weer iets lastiger, maar alle eieren werden gevonden, zodat de paashaas opgelucht adem kon halen.
Terug in het clubhuis gingen alle bezoekers aan tafel voor de paaslunch. Ook het eiertietsjen ontbrak niet.
Tegen twaalf uur bedankte Wim Lauvenberg iedereen voor de komst en wenste alle bezoekers een mooi paasfeest. Voordat ze huis gingen, mochten alle kinderen bij de paashaas nog een verrassing ophalen.
Het was, ondanks het mindere weer, een gezellige morgen bij WDZ en alle kinderen hebben veel plezier gehad. Dank aan allen die geholpen hebben om dit feest te laten slagen.


16-04-2017

KIENEN VOOR JEUGDKAMPEN

HET MOET NIET GEKKER WORDEN.......!

De belangstelling voor het WDZ kienen ten bate van de WDZ jeugdkampen is groot. Er was op 21 maart een run op de aankoop van kienseries en daarbij willen de kienliefhebbers ook nog eens een favoriet plekje in de zaal hebben. Marion en Michel waren er al vroeg bij de vorige keer en dat zal ook nu weer het geval zijn. Jullie willen er toch zeker ook bij zijn. Er zijn leuke prijzen te winnen.

WDZ KIENEN OP DINSDAG 18 APRIL OM 19.30U IN HET WDZ CLUBGEBOUW!

11-04-2017

BAMBINI IN LINE UPOp donderdag 6 april beleefden de allerkleinste spelers van WDZ een onvergetelijke avond. Ze waren door Roda JC uitgenodigd om in het Parkstad Limburg Stadion mee te lopen in de line up van de spelers in de eredivisiewedstrijd Roda JC – PEC Zwolle. In de catacomben werden ze eerst allemaal goed geïnstrueerd over het oplopen met de spelers. Na een foto met de Roda JC mascotte ‘t Koempeltje mochten ze aan de hand van de PEC Zwolle spelers het veld op en dat maakte diepe indruk in een goed bezet stadion.
Na de line up gingen de kids met de begeleiders en ouders de tribune op om de wedstrijd verder te volgen. Een prachtige geste van Roda JC naar onze 25 jarige bambini afdeling.

31-03-2017

MEIDENVOETBAL

Voor alle meiden met een voetbalhart, organiseert WDZ op woensdagmiddag 12, 19 en 26 april van 14u tot 15u gratis en vrijblijvend een meiden inloopvoetbaltraining.
Deze trainingen zijn voor alle meiden vanaf 7 jaar woonachtig in Bocholtz en omstreken die zin hebben om te voetballen. Je mag zo vaak komen als je wilt en wanneer je wilt.
Bij voorkeur vragen we je om je aan te melden zodat wij de trainingen optimaal kunnen voorbereiden.
Dus vind je voetbal leuk en heb je zin in een middag vol spel en plezier samen met je vriendinnen, nichtjes, buurmeisjes of klasgenootjes... kom dan naar de inloopmeisjesvoetbaltraining van WDZ.
Inschrijven kan via e-mail adres: meidenvoetbal@vvwdz.nl

WDZ wil vanaf seizoen 2017- 2018 starten met eigen meisjesteam(s).

27-03-2017

VEILIG SPORTKLIMAAT

Het komt gelukkig niet geregeld voor, maar toch dienen we in onze verenigingen altijd een strikt beleid te voeren aangaande preventie van ongewenste intimiteiten en grensoverschrijdend gedrag jegens sporters, zowel jeugd als senioren. Voorkómen is hier altijd veel beter dan genezen. WDZ staat voor een veilige sportomgeving. Iedere leider, trainer en begeleider krijgt een aantal gedragsregels voorgelegd, waaraan hij of zij zich middels ondertekening confirmeert. Verder vraagt de vereniging een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Onlangs hebben Nicole Scholl en Ruud Dohmen zich beschikbaar gesteld om als vertrouwenspersonen voor de vereniging op te treden. Natuurlijk kunnen we niet alle grensoverschrijdend gedrag uitbannen, maar ons is er wel alles aan gelegen om het te voorkomen. Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen sporten.
25-03-2017

KIENEN SUCCES

De eerste kienavond ten bate van de WDZ jeugdkampen was een succes. Ruim 75 enthousiaste kieners bevolkten op dinsdag 21 maart het WDZ clubhuis. Precies om half acht begonnen de kienmeesters Hub Donners en Harrie Kisters aan de eerste ronde. Kees de Heus trad op als controleur en mocht de mooie prijzen overhandigen.
In de pauze deelden de dames van de organisatie aan alle deelnemers een lekkere plak cake uit. Ook in de zeven rondes na de pauze bleef de animo van de kieners hoog en keken de dames en heren geconcentreerd naar de nummers op hun kaarten. De ene na de andere fraaie prijs reikte Kees uit, prijzen waarvoor WDZ de sponsors erg dankbaar is.
Rond de klok van tien kon de laatste keer afgeruimd worden en nodigde Hub Donners alle aanwezigen van harte uit voor de volgende kienavond op dinsdag 18 april.

20-03-2017

SCHOOLVOETBAL

Bij prachtig voorjaarsweer speelden de meiden en jongens van de basisscholen uit de regio op het Sportpark Neerhagerbos op de Bocholtzerheide de voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi. De jongens speelden met elf tegen elf op het grote veld en de meiden met zeven tegen zeven op een half speelveld. Over belangstelling hadden de jeugdige spelers niet te klagen, heel wat ouders, grootouders en broertjes en zusjes waren op het spektakel afgekomen.
Alle wedstrijden werden in goede banen geleid door WDZ jeugdleiders en clubscheidsrechters. Tussendoor konden de toeschouwers genieten van een kop koffie en een lekker stuk gebak uit oma´s gebakkraam. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de WDZ jeugdkampen.
Uiteindelijk wisten één jongensteam en één meidenteam van de basisschool Bocholtz zich te plaatsen voor de regiofinale, die op 17 mei in Simpelveld plaatsvindt.

18-03-2017

JEUGDKAMP 2017

Ook in 2017 organiseert voetbalvereniging WDZ voor de jeugdleden van de O7, O9, O11 en O13 een Jeugdkamp op de Bocholtzerheide.
Dit zal plaatsvinden van woensdag 24 mei 18:00 uur tot en met zaterdagochtend 27 mei 2016 +/- 12:00 uur. Dit is het Hemelvaartweekend.

Indien U Uw kind wil laten meedoen aan dit kamp, kunt U dan het bijgevoegde formulier Inschrijfformulier volledig invullen, en samen met het inschrijfgeld in een envelop inleveren vóór 20 april 2017 bij de jeugdleider van uw kind of direct bij het secretariaat (Nancy Degens, Rosaliestraat 14).
Helaas is het aantal beschikbare plaatsen niet ongelimiteerd en daarom zal er op volgorde van inleveren van het inschrijfformulier met inschrijfgeld, de plaatsen toekennen. We kunnen niet garanderen dat kinderen die 20 april nog in willen schrijven ook nog mee kunnen.

Schrijf dus snel in!!
Klik hier voor de informatiebrief
Mocht U nog vragen hebben, dan kunt U terecht bij de leider van het team of bij Nancy Degens-Theissen, Rosaliestraat 14 (06 – 50 64 65 28).

De Kamp commissie
05-03-2017

WDZ IN OPTOCHTEN

Op Carnavalsmaandag en –dinsdag nam de WDZ Sjelleboomkloeb met een groot gezelschap deel aan de optochten van Bocholtz en Lemiers. Gelukkig bleven de weergoden de carnavalisten redelijk welgezind. Donkere wolken, nogal wat wind, maar gelukkig bleef het grotendeels droog. De prachtig uitgedoste groep viel in de smaak van het publiek langs de rand van de wegen. In Bocholtz kreeg WDZ de tweede prijs bij de groepen. In Lemiers was op dinsdagmiddag de gezelligheid er zeker niet minder om. WDZ heeft zich duidelijk van haar beste kant laten zien in de beide optochten. Mooi voor Prins Marco I en Prins Wouter I en Prinses Iris in Bocholtz en voor Prins Jop I en de jarige Prinses Francis in Lemiers.

NIEUWE FOTO'S!
28-02-2017

CARNAVALSMIDDAG JEUGD

Op zaterdag 25 februari was de WDZ jeugd verzameld in het clubhuis om hun carnavalsfeest te vieren. De Bócheser Vasteloavendsverein Kalk an de Bóks bracht met de Raad van Elf en Prinsen en Prinses een bezoek. President Jean van Horssen speldde Jacqueline Lipperts de orde “Mit Hats en Zieël vuur Bóches" op voor haar vele verdiensten voor de vereniging.
Toen kon het feest echt losbarsten met prachtige optredens van de verschillende jeugdteams, zelfs het WDZ bestuur trad op. Het dansmarieche Jana Bleylevens liet een indrukwekkende show zien en natuurlijk ontbraken ook de Sjtuutbreur en de Kabènese niet.
Als verrassing kregen de leiders Toos Brands en Harrie Degens bij gelegenheid van het zilveren jubileum van de bambini zelfgemaakte bloemen van de kinderen als dank voor hun begeleiding.

NIEUWE FOTO'S!
26-02-2017

WINTERACTIVITEIT JO11

Op zaterdag 11 februari jl. hebben bijna 30 spelers van de O11 aan een leuke middag met activiteiten deelgenomen. Samen met de trainers zijn ze vanuit het WDZ clubhuis op pad gegaan voor een lange en avontuurlijke wandeling door het winterse landschap. Halverwege de wandeling hadden de leiders op de parkeerplaats van de bevriende voetbalvereniging SV Nijswiller een spellencircuit uitgezet. Vol geestdrift voerden de spelers de spellen uit.
Na terugkomst op de Bocholtzerheide was het clubhuis inmiddels omgebouwd tot huiskamerbioscoop en werd een spannende film vertoond. In de pauze van deze film deden de spelers zich tegoed aan heerlijke hamburgers. Moe, voldaan en met nog de nodige spanning in het lijf, als gevolg van het kijken naar de film, eindigde de “happening" rond de klok van zeven.
23-02-2017

BAMBINI OPA EN OMA DAG

Op woensdagmiddag 22 februari hadden de leiders van de bambini Toos en Harrie in het kader van het zilveren jubileum van de bambini alle oma‘s en opa‘s van de kinderen uitgenodigd om mee te doen bij een training. En daar hadden de grootouders wel oren naar gezien de grote opkomst. Vol enthousiasme werd in beide groepen met de kids meegedaan aan het spellencircuit dat de leiders in de sporthal Bocholtz hadden uitgezet. Na afloop ging natuurlijk iedereen op de foto en vervolgens waren er wafels en een drankje. Een prachtige middag voor jong en oud waarvoor dank aan de leiders en hun assistenten.

NIEUWE FOTO'S!
23-02-2017

JO15 KAMPIOEN NAJAAR

Op zaterdag 18 februari kon eindelijk de wedstrijd van de JO15 tussen WDZ en Sporting Heerlen gespeeld worden. Winst of gelijkspel zou het kampioenschap betekenen. Genoeg reden voor de nodige spanning vooraf. Maar over deze spanning werden de spelers al gauw heengeholpen door het grote aantal supporters langs de lijn. Uiteindelijk veroverde de JO15 met een duidelijke en fraaie 4-2 overwinning de titel. Na afloop van de wedstrijd werden de flessen met kinderchampagne op het veld ontkurkt en kon het feest beginnen.

20-02-2017

JONGER ORANJE TALENTENDAG

Het winnende doelpunt maken in een volgepakt stadion De Koel dat jouw naam schreeuwt, daar droom jij toch ook van? Woensdag 1 maart, in de carnavalsvakantie, kan deze droom in vervulling gaan. VVV-Venlo gaat namelijk tijdens de Jonger Oranje Talentendag op zoek naar nieuwe voetbaltalenten. Locatie van deze voetbaldag is het complex van SHH in Herten.
Onze partnervereniging VVV uit Venlo biedt onze jeugdspelers aan om deel te nemen aan deze unieke voetbaldag. De hele dag voetballen en uitgebreid bekeken worden door de scouts van VVV-Venlo. Dat zijn de ingrediënten waar jongens en meisjes – geboren tussen 2005 en 2011 – van zullen smullen tijdens de Jonger Oranje Talentendag bij SHH. Tijdens de Jonger Oranje Talentendag wordt een 4 tegen 4 toernooi gespeeld en krijgen de keepers een speciale clinic onder begeleiding van professionele keeperstrainers. Iedereen krijgt de kans om hun droom te verwezenlijken: een stage bij VVV-Venlo en/of een plek in de Jonger Oranje (regio)selectie.
14-02-2017

JEUGDKAMP JUNIOREN IN BELGIË

Aan het eind van voorjaarsseizoen biedt de jeugdafdeling aan alle jongeren in de leeftijdscategorie O15, O17 en O19 een weekendactiviteit aan.
Het uitstapje gaat van vrijdag 9 juni t/m zondag 11 juni 2017 plaatsvinden in de accommodatie “Hopper jeugdverblijf Merkenveld" te Loppem. Dit plaatsje, onderdeel van de gemeente Zedelgem, ligt een tiental kilometers van Brugge verwijderd. Meer informatie over de accommodatie is te vinden op:
www.hopper.be/nl/jeugdverblijf/merkenveld

14-02-2017

JO9 MIST DISTRICTSFINALE

Op zaterdag 4 februari heeft de JO9 in de regiofinale in Gulpen de overwinning op een haar na gemist.
De jongens en meiden leverden een spannende strijd, waarbij ze in alle wedstrijden hun stinkende best hebben gedaan. Ongeslagen, met slechts één gelijkspel, eindigden ze op een gedeelte eerste plaats. Omdat Hulsberg echter meer goals had gescoord, mochten zij door naar de district finales in Nederweert.
In de super spannende wedstrijd tegen Hulsberg kwam WDZ met 2-0 voor. Hulsberg scoorde de 2-1 en 10 seconden vóór het einde viel de 2-2. Deze goal bepaalde, dat WDZ niet door mocht naar de districtsfinale. Huilen troef bij onze dappere spelers, maar eigenlijk mogen ze dit gelijkspel als een grote overwinning zien, tijdens de veldcompetitie verloren ze nog dik van deze tegenstander. Dus voor alle spelers: top gespeeld!
08-02-2017

PRINSENRECEPTIE BOCHOLTZ

Prinsenreceptie Bocholtz
Wanneer: zaterdag 25 februari 2017
Tijd: 20.11 uur
Locatie: Harmoniezaal Bocholtz
Verzamelen: 20.00 uur in de hal van de Harmoniezaal

Klik hier voor de Nieuwsbrief: Nieuwsbrief februari.
05-02-2017

BAMBINI

Dit jaar vieren de WDZ bambini hun zilveren bestaansfeest. In het kader van dit feest organiseert de jeugdafdeling een aantal activiteiten. Op woensdag 22 februari is er een speciale middag voor de oma‘s en opa‘s van het kleine grut. Het is niet de bedoeling dat de grootouders alleen maar toekijken, ze gaan zelf actief aan de slag in de gymzaal. Ze gaan kennis maken met walking voetbal en samen met de kinderen sporten onder leiding van leiders Toos en Harrie en dat alles in het kader van meer bewegen voor jong en oud. Dus breng de gymschoenen mee en doe mee, ooms en tantes zijn overigens ook van harte welkom. Het feest begint om 16.00 uur in de sporthal aan de Wijngracht.
01-02-2017

CARNAVALS PROGRAM 2017

Carnavalsvridig 24 februari

WDZ Sjpasstempel je-öffent vanaaf 20.00 oer
21.11 oer Öffnung durrig d'r Road va Veer, Hoegheed Ralph I en de ex Prinsen van WDZ
21.30 oer Dansmarieche Jana Bleijlevens
21.45 oer Oesreiking WDZ Lid van Verdeenste - Orde van ut Joode Juupje
22.00 oer Abdicatie Prins Ralph I
22.30 oer Ut vermaarde en beruchte "Duo Pratsjik"
23.15 oer Proclamatie Hoegheed WDZ 2017
23.45 oer Duo Noetsjedaat: Winnaars Schlaager Arena Boches 2016
00.00 oer Traditioensopteane Domm & Doöl

Carnavalssamstig 25 februari
WDZ Jeugd-Sjpasstempel je-öffent vanaaf 13.00 oer en sjtart programma vanaaf 14.11 oer. Coördinatie en aanmelden optreanes beij Harry Lipperts.
27-01-2017

OPTOCHT

We beginnen weer allemaal de carnavalskriebels te krijgen. Op Carnavalsmaandag 27 februari trekt de optocht door Bocholtz en de Sjelleboomkloep van WDZ is vanzelfsprekend van de partij. De optocht van vorig jaar viel helaas letterlijk in het water, daarom hebben de Carnavalisten van de voetbalclub er dit jaar des te meer zin in. WDZ rekent op een grote groep deelnemers. Een groot aantal mensen heeft zich reeds aangemeld, maar deelnemen kan nog steeds! Alle jeugdleden, senioren, veteranen, dames, niet-spelende leden en aanhang zijn van harte welkom.
De organisatie van de Carnavalsgroep is ook deze keer in handen van Jacqueline en Harrie Lipperts.

Ut jeet droop-aa!
Zaterdag 18-2 a.s. kunnen de pakken afgehaald worden in de kantine van WDZ.
Van 10-12 uur zijn jullie daar van harte welkom.
Zoals eerder vermeld, vragen we dit jaar geen huur voor de pakken. Willen jullie wel € 7,50 voor de pruik meenemen?
De gewenste kleur kan dan worden uitgekozen en levering volgt later.

Ons lid Jop Snackers is dit jaar prins in Lemiers. We zijn dan ook van plan om op carnavalsdinsdag met de optocht in Lemiers mee te lopen.
Laten jullie zaterdag a.s. even weten of jullie dan ook meelopen?

Jruss, mit ee dreifach, kräftig WDZ Alaaf!
19-01-2017

PRINS WOUTER I & PRINSES IRIS I

Afgelopen weekend zijn de nieuwe hoogheden van Carnavalsvereniging Kalk aan de Books uitgeroepen tijdens een geweldige zitting in de Harmoniezaal in Bocholtz!
Op zaterdagavond werd Marco Vanhommerig uitgeroepen tot Prins Marco I. Zondagmiddag werden tijdens de kinderzitting Wouter Ortmans uitgeroepen tot Prins Wouter I en Iris Sluijsmans tot Prinses Iris I om samen dit carnavalsseizoen te regeren over het Kalk aan de Books rijk in Bocholtz.

Wouter is speler van de O13 bij WDZ en zijn moeder Natacha is barvrijwilliger. Zijn vader Jo Ortmans komt Wouter regelmatig aanmoedigen op de voetbalvelden.
Iris is de dochter van Ralf en Mirian Sluijsmans welke WDZ een warm hart toedragen door hun sponsorschap.

Wij wensen Prins Marco I, Prins Wouter I en Prinses Iris I een fantastische carnaval toe met heel veel plezier!
16-01-2017

O9 OP UITSTAPJE NAAR AVONTURENLAND

Afgelopen woensdag 11 januari zijn de teams van O9 gezamenlijk op uitstapje geweest naar Avonturenland in Heerlen. Om 13.15 uur werd er gezamenlijk vertrokken vanaf de parkeerplaats van WDZ. Aangezien we onderweg de regen tegemoet reden waren we blij dat we een binnenactiviteit georganiseerd hadden. Bij aankomst mochten de kinderen die dat leuk vonden een uur gebruik maken van het indoorsoccerveld. Nadat de teams samengesteld waren, werd er een uur lang fanatiek gevoetbald. De overige kinderen waren in de grote hal aan het ravotten op de diverse speeltoestellen. Er werd geklauterd, gestoeid en heel veel gelachen. 
15-01-2017

TRAINING JEUGDTEAMS

M.i.v. 16 januari hebben de jeugdteams de veldtrainingen hervat, althans voor zo ver de weergoden het toelaten. Bij sneeuw en ijs zullen de trainingen toch weer in de zaal plaatsvinden. Met name het trainen op een van de speelvelden zal bij slechte weersomstandigheden niet mogelijk zijn.
Het programma van de voorjaarscompetitie is nog niet bekend, maar het zal starten na Carnaval, begin maart dus.
13-01-2017

ZAALCOMPETITIE JO9

Op zaterdag 21 januari vervolgt de JO9 de zaalcompetitie in Nuth. Het team is vlak voor Kerstmis succesvol begonnen met drie overwinningen en wel tegen vv Geuldal, vv Hulsberg en BMR. Riley, Finn, Dante, Ilya, Fedde, Sem, Renée, Nigel, Viggo en Benthe zorgden voor het succes onder het toeziend oog van hun leiders Tom Heltzel en Cyril Lux.
13-01-2017

BOSLOOP JO15

Wat is er nu leuker om na de feestdagen te starten met een bosloop in winterse sferen? Om al het overmatige eten van de afgelopen feestdagen op een goede manier te verteren en de Playstation ook eens wat rust te gunnen werd er door de dames en heren van de JO15 op zaterdag 7 januari een run van 6 km door het bos gelopen. Om 10.00uur werd er gestart vanaf de parkeerplaats voor het bos café Het Hijgend Hert in Vijlen.
12-01-2017

BAMBINI

In het kader van 25 jaar WDZ bambini organiseert de jeugdafdeling een aantal activiteiten. Op woensdagmiddag 25 januari vond in de sporthal Bocholtz een vriendjes en vriendinnetjesmiddag plaats. Onder leiding van de eveneens jubilerende leidster Toos Brands, Harrie Degens, Simone Lange, Ellen Hursel, Petra de Koning en Bert Vaessen vermaakte een grote groep kinderen zich een uur lang met allerlei spelletjes. De jeugd ontving met gejuich de WDZ mascotte ‘t Juupje. Het enthousiasme van de kinderen was groot en met moeite waren ze na afloop in de kleedruimte te krijgen, na eerst nog even op de foto met ‘t Juupje te zijn gegaan. In de kleedruimte kregen alle kinderen een drankje, een wafel of een stuk cake. Tenslotte kregen de deelnemers een mooie Juupje medaille en een kleurplaat met een afbeelding van de mascotte. Deze kunnen bij Harrie Degens of op woensdagmiddag tijdens de training van de bambini ingeleverd worden. Ze krijgen een mooie plaats in het WDZ clubhuis.

09-01-2017

JO15 en JO13 WINNAAR HALLENMASTERS 2016!!

Op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 december namen de teams JO15-1, JO15-2, JO13-1 en JO13-2 deel aan het gerenommeerde boardingtoernooi "Hallenmasters" in Stein welk elk jaar georganiseerd wordt door RKSV De Ster.
We mogen gerust spreken van heel mooie resultaten van onze jeugdige spelers.

 
30-12-2016

VELDTRAINING

Van maandag 19 december tot maandag 16 januari zullen er geen veldtrainingen zijn voor de jeugdteams. Door de hoge trainingsintensiteit raken het trainingsveld en een van de speelvelden, waarop noodgedwongen getraind moet worden, in een slechte staat. Voor indoor trainingen voor de jeugdspelers zijn uren gehuurd in de Sporthal Bocholtz. Er zal ook mogelijk naar andere sportaccommodaties uitgeweken worden. De selectie traint wel buiten, maar zal wel geregeld moeten uitwijken naar een accommodatie met kunstgras. 
27-12-2016

WDZ NAAR MSV DUISBURG

Op zaterdagmorgen 10 december vertrok de WDZ bus naar de wedstrijd MSV Duisburg – Fortuna Köln. In de goal van de thuisploeg ons vroegere jeugdlid Mark Flekken. Met 51 personen vertrok de bus naar Duisburg. De reis verliep voorspoedig en de laatste kilometer tot aan het stadion escorteerden twee motoragenten de bus tot aan het stadion en dat was toch wel spectaculair. Petje af voor de MSV Duisburg voor de wijze waarop ze dit alles geregeld hadden.
De supporters van de Bocholtzerheide hebben kunnen genieten van een mooie wedstrijd, die de ploeg van Mark met 2-0 wist te winnen. MSV Duisburg blijft door de overwinning leider in het klassement. Mark Flekken hield voor de elfde keer zijn doel schoon.
Voor Tijn Vaessen een bijzondere dag, hij mocht mee het veld op om samen met andere afgevaardigden van sportverenigingen een erehaag voor de spelers te vormen.
Dank aan MSV Duisburg, Mark Flekken, taxi van Meurs, chauffeur Willy van Uden, Vliex reizen, bakkerij Ivo Dreessen en tenslotte aan Margot en Jan voor de catering.

12-12-2016

JO9-2 KAMPIOEN

Op zaterdag 3 december is het JO9-2 team ongeslagen kampioen geworden. Met 9 overwinningen op rij en 103 gescoorde doelpunten zijn ze verdiend kampioen geworden. Het hele seizoen werd met veel passie en inzet gespeeld. De laatste wedstrijd zou eigenlijk uit gespeeld worden bij KCC1, maar ze kwamen graag naar ons toe om ons feestje compleet te maken. Er waren veel supporters aanwezig om ons team naar het kampioenschap te schreeuwen. Bij opkomst waren er fakkels te zien, een spandoek voor de kinderen, toeters en het opkomstlied waar Roda normaal mee het veld op komt. Onze tegenstander stond op het veld te klappen toen onze kinderen het veld opkwamen.
08-12-2016

SINTERKLAASMIDDAG

Op zaterdag 26 november bezocht Sinterklaas in gezelschap van twee Pieten in de middaguren het WDZ clubgebouw, waar een 75tal kinderen vol verwachting klaar zaten. Rond half 3 openden Fanny en Stijn het feest waarbij ze de kinderen meteen moesten vertellen dat de Sint wat later zou komen, omdat hij zich verslapen had doordat hij in de nacht wat lang op de daken was geweest. In het clubhuis was nauwelijks nog een plekje te krijgen, Sinterklaas moest dan ook via de nooduitgang zijn entree maken. Veel fraaie tekeningen waren voor de Sint gemaakt. De kinderen mochten een verhaaltje vertellen bij de Sint of een liedje zingen, maar ook Sinterklaas had heel wat te vertellen. In zijn dikke boek stonden heel wat verhalen over de kleintjes. Als beloning was er voor ieder kind een mooi cadeau. Tijmen Wetzels kreeg een extra zak snoep als beloning voor de mooiste tekening. De Sint en de Pieten genoten zichtbaar van alles wat het kleine grut liet zien. Maar niet alleen de Goedheilig Man, ook de ouders, die het feest bijwoonden. Dank aan alle medewerkers van deze geslaagde middag.
01-12-2016

JO11-1 KAMPIOEN

Op zaterdag 26 november werd de JO11-1 (voorheen de E1) de eerste kampioen van WDZ in het seizoen 2016-2017. Het team behaalde het kampioenschap in een beslissende thuiswedstrijd tegen de medekoploper Scharn uit Maastricht. Natuurlijk begonnen de spelers met de nodige zenuwen aan de wedstrijd, maar al gauw werd alle spanningen afgeworpen en werd de tegenstander geregeld in het nauw gebracht. Dit alles onder aanmoedigingen van de supporters langs de lijn. In een sportieve wedstrijd vertaalde de thuisploeg het goede voetbal en de enorme inzet in een klinkende 5-3 overwinning.
28-11-2016

IN DE WANDELGANGEN

Op de website van In de Wandelgangen staat deze week ons lid Jeuf Huppertz in het zonnetje als vrijwilliger van de week.

"Deze week in ‘De Vrijwilliger‘ hebben we de 84-jarige Jeuf Huppertz, die al vanaf 1971 actief is als vrijwilliger bij RKVV WDZ. Een actief voetbalverleden bij de club heeft Jeuf niet, maar als vrijwilliger heeft hij bijna elke functie bekleed bij WDZ. In 2005 ontving hij hiervoor ook een koninklijke onderscheiding! ‘De Vrijwilliger‘ van deze week, Jeuf Huppertz."
Kijk op:
http://indewandelgangen.com/news-detail/de-vrijwilliger-jeuf-huppertz-rkvv-wdz-
17-11-2016

25 JAAR WDZ BAMBINI

Het is woensdagmiddag 23 oktober 1991 als enige WDZ vrijwilligers op het sportcomplex heel verbaasd opkijken. Een zestal vier en vijfjarige dreumesen lopen het oefenveld op onder begeleiding van Toos Brands. Toos kennen ze nog wel als een van de speelsters van het damesteam. Vol verbazing kijken ze toe hoe Toos met de kleintjes aan de slag gaat en al heel snel raken de toeschouwers aangestoken door het enthousiasme van de kinderen. Het fenomeen “WDZ bambini" is geboren en naar later blijkt een groot succes, zowel voor deelnemende kinderen als voor de vereniging.
Vijfentwintig jaar lang traint Toos Brands nu al elke woensdag met de kinderen, daarbij geholpen door een in de jaren flink gegroeide groep aan assistenten. Toos is van huis uit onderwijzeres met speciale belangstelling voor het gymnastiekonderwijs. Haar eerste doelstelling is altijd geweest de kinderen vertrouwd te maken met bewegen, met balans in hun lichaam en dit alles in combinatie met balspel. Een spel dat gespeeld wordt in een groep, waarbij het zich thuis voelen in de groep een wezenlijk onderdeel vormt. Resultaat is van generlei belang, alleen het plezier in het spel en de individuele ontwikkeling van het kind telt.
In de afgelopen jaren heeft Toos heel wat kinderen onder haar hoede gehad. Het doet haar veel genoegen om een groot aantal terug te zien in de seniorenteams, zowel vrouwen- als mannenteams. Maar de grootste voldoening vindt ze in het feit dat er in de voetbalclub vriendschappen voor het leven zijn ontstaan, vriendschappen waar zij mede aan de basis heeft gestaan.
Met name voor haar vele verdiensten voor het WDZ jeugdvoetbal ontving Toos in 2009 bij het gouden jubileum van WDZ uit handen van burgemeester Reg van Loo van Vaals een Koninklijke Onderscheiding.

Foto: Toos Brands en Harry Degens met de bambini
19-10-2016

NIEUWE BALLEN

Op zaterdag 8 oktober mocht de 013-2 uit handen van de heer en mevrouw Hassert enkele ballen ontvangen. Namens de sponsorcommissie bedankte Roger Wetzels de beide sponsoren en bood hij mevrouw Hassert een boeketje bloemen aan.

Hartelijk dank namens onze jeugdafdeling.09-10-2016

KUNSTGRAS

In het onderzoek naar behoefte aan kunstgrasvelden bij de voetbalverenigingen en naar de haalbaarheid van eventuele aanleg heeft bureau Copier de inventarisatie bij de verenigingen en de KNVB afgesloten. De verenigingen hebben een enquête ingevuld en over de gegevens van de enquête hebben medewerkers van het bureau met de besturen afzonderlijk een gesprek gevoerd. De ingevulde enquêtes en de verslagen van de gesprekken zijn inmiddels naar de betreffende gemeenteambtenaren gestuurd. Het bureau Copier gaat nu hard aan de slag om aan de hand van de gegevens met voorstellen naar het gemeentebestuur te komen. Deze voorstellen zullen in de loop van de maand oktober gedaan worden. Eind van dit jaar, begin volgend jaar hoopt het college van B&W met een raadsvoorstel te komen.
02-10-2016

WIJZIGING SPELREGELS AMATEURVOETBAL

Vanaf het seizoen 2016/’17 is een groot aantal spelregels aangepast door de IFAB (de internationale spelregelcommissie van de FIFA). Deze wijzigingen kan je  http://www.knvb.nl/assist/scheidsrechters/spelregelwijzigingen vinden. Op basis hiervan heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om twee uitzonderingen die tot op heden golden te laten vervallen, namelijk: 

De blessurebehandeling in de A-categorie;
Het tonen van de gele of rode kaart aan een teamofficial;
22-09-2016

GEZOND LEVEN ZOALS EEN PROF

Een geweldige happening op het Sportpark Neerhagerbos. Bijna 200 mensen aanwezig, meer dan 100 jeugdspelers, zestig ouders en meer dan dertig jeugdleiders. Een serieus onderwerp werd op zeer ludieke wijze gebracht. De aanwezigen zullen deze avond niet licht vergeten.
Heel veel dank aan de organisatoren van deze unieke gebeurtenis en alle medewerkers, afkomstig van Mondriaan Preventie, Roda JC en WDZ.

Klik ook zeker even op "lees meer" voor een mooi verslag van één van de aanwezige ouders.

12-09-2016

KICK-OFF WDZ-JEUGD

Op zaterdag 27 augustus trapt de WDZ jeugd officieel het nieuwe seizoen af. Op deze dag zijn alle jeugdcategorieën vertegenwoordigd. Alle spelers van O7 t/m O19 gaan een uurtje voetballend aan de slag volgens het schema: 11.00-12.00u: training O7, O9 en O11, 12.00-13:00u: training O13 en O15 en 13.00-14.00u: training O17 en O19.

Naast het voetbaluurtje organiseert de jeugdafdeling ook een aantal meer ludieke activiteiten waaraan de kinderen na hun training kunnen deelnemen. Voor de ouders is natuurlijk een mooi plekje op het terras voor het clubgebouw gereserveerd.

Vanaf maandag 5 september beginnen de trainingen voor de pupillen oftewel O7 t/m O13.
16-08-2016

NIEUWE AANPAK JEUGDVOETBAL

Voor de start van de nieuwe competitie is er veel aandacht geweest voor het concept jeugdvoetbal, zowel op de landelijke tv stations, in de kranten als in de nieuwsbrieven van de KNVB met de telkens terugkerende vraag: Is het alleen op prestatie gericht concept van jeugdvoetbal wel zo bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind? Voor de start van het seizoen worden bij vele clubs selectiedagen voor jeugdspelers gehouden. Op één of twee bijeenkomsten wordt bepaald op welk team een kind gaat spelen, deze selectie ligt dan voor het verdere verloop van het seizoen vast. Logischerwijs stressvolle momenten voor kind, ouders, maar ook jeugdkader.

WDZ heeft er voor gekozen het individuele kind in zijn ontwikkelingsleeftijd als uitgangspunt te nemen voor het plezier in het spel en de ontwikkeling van de talenten van het kind, zowel sociaal als voetbaltechnisch. Op 14 juli jl. is aan ouders en jeugdspelers uitleg gegeven over het nieuwe concept. Het betekent voor de aanpak van het jeugdvoetbal bij WDZ concreet dat niet meer zo sterk in teams gedacht wordt, maar meer in groepen. Binnen een bepaalde categorie trainen alle teams en spelers tegelijk, waarbij de groepsindeling tijdens de training kan wisselen. Verder kunnen teamsamenstellingen meerdere keren per jaar wisselen. Een speler wordt dus niet per definitie voor een heel seizoen vastgeplakt op een bepaald team.
We beseffen terdege dat het uitvoeren van het ambitieuze plan veel gaat vergen van het jeugdkader, maar ook van spelers en ouders. Het vergt een hoge mate van omdenken. De leiders zullen in hun werk ondersteund worden door een brede jeugdcommissie  waarbij op de achtergrond nog een groep van experts op het gebied van onderwijs, pedagogiek en jeugdpsychologie het jeugdkader, spelers en ouders daar waar nodig zal begeleiden.  
16-08-2016

EUREGIO VOETBALSCHOOL

Op vrijdag 2 september 2016 start de Euregioschool weer met de trainingen. De eerste groep begint om 19.00 uur op de velden van WDZ op Sportpark Neerhagerbos. Groep 2, de gevorderden, start om 20.00 uur. Tijdens de trainingsuren is het WDZ clubgebouw geopend.
De Euregio Voetbalschool is gespecialiseerd in het geven van techniek training volgens de Coervermethode. De deelnemers komen uit de hele regio, Vaals, Bocholtz, Simpelveld, Mechelen, Partij, Schin Op Geul, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. De leeftijd varieert van 5 tot 15 jaar. De school biedt de spelertjes een kans om zich verder te ontwikkelen door hen professionele begeleiding te bieden. Tijdens de trainingen zijn de kinderen continue met de bal bezig en hebben zo vele malen meer balcontact als bij de trainingen bij de voetbalvereniging. De trainingen worden door vier trainers en vier assistenten gegeven.
Aanmelden voor een kennismakingstraining kan via telefoon 043 – 306 28 98 of 06 – 12 84 02 98 of per mail naar Info@euregiovoetbalschool.nl.
16-08-2016

SPELREGELBEWIJS EN SPELREGELWIJZIGING

Op 1 september 2014 heeft de KNVB de regel ingevoerd dat alle O17 spelers, die het jaar daarna bij de O19 gaan spelen het spelregelbewijs moeten halen. De voetbalvereniging heeft de belangrijke taak om de jeugdspelers te informeren en te instrueren over de spelregels en te stimuleren in de juiste toepassing ervan. Om de verenigingen hierbij te helpen, heeft de KNVB spelregelplatform ontworpen, een website waarop verenigingen en individuele leden oefenmateriaal kunnen vinden en ook hier hun examen kunnen doen.
In het seizoen 2016-2017 zijn alle jeugdspelers, die geboren zijn in het jaar 2000 aan de beurt. Voor 12 WDZ jeugdspelers betekent dit dat ze komende maanden het spelregelbewijs moeten halen.

De FIFA heeft een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd, waarvan de belangrijkste zijn, dat de bal bij de aftrap ook naar achteren mag worden gespeeld en bij een overtreding in het strafschopgebied, waarbij een poging wordt gedaan om de bal te spelen, volgt niet meer naast de strafschop een rode kaart, maar een gele kaart. De straf werd als te zwaar ervaren.
 
20-07-2016

JEUGDAFDELING

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft de KNVB de indeling in teams in het jeugdvoetbal een andere naam gegeven. Bij de junioren spreekt men niet meer van A-, B- en C-teams, maar van O19, O17 en O15, waarbij de bovengrens van de leeftijd leidend is. En bij de pupillen niet meer van D-, E, F-teams en Minipupillen, maar van O13, O11, O9 en O7. De WDZ jeugdafdeling komt met zijn 180 jeugdleden in alle categorieën met één of meer vertegenwoordigende teams uit. Voor het grote aantal teams is natuurlijk ook een uitgebreid begeleidend kader nodig en hiervoor heeft de WDZ jeugdcommissie in goed en regelmatig overleg met leiders en trainers gezorgd.
Op donderdag 14 juli zijn alle ouders van de jeugdleden uitgenodigd voor een ouderavond, waarbij de jeugdcommissie de ouders uitgebreid gaat informeren en de dialoog met de ouders wil aangaan over de gang van zaken in het nieuwe seizoen, maar ook over de veranderende visie van WDZ op jeugdvoetbal.
20-07-2016

JEUGDLEIDERS MAKEN KENNIS MET DE TENNISSPORT

Op zaterdag 17 juli waren een aantal WDZ jeugdleiders met partners en kroost te gast bij de Tennisclub Bocholtz. Leden van de tennisclub hadden een afwisselend programma voor jong en oud in elkaar gestoken.

De jongsten vermaakten zich op de kleine baan met allerlei balvaardigheidsspellen. Op baan drie en vier werden de diverse basale spelonderdelen van tennis geoefend, zoals de forehand, de backhand,
de volley en de service. De training werd afgesloten met de “Witte Bazar Prijsmepper”. De bedoeling hierbij was om, als oefening van de forehand, de bal te doen belanden in een vak (één punt) of tussen de sporten van een ladder, hetgeen twee punten opleverde. Winnaar van de prijs werd Ron Hounjet, op de volgende plaatsen eindigden Birgit van der Linden, Lilian Smits, Nancy Degens en Jacqueline Lipperts.

Op baan 1 en 2 werd al snel het wedstrijdelement ingebracht. Tussen de wedstrijden door werd het “Ivo Dreessen Service-ace Spel” gespeeld. Hierbij diende de bal vanuit de service door een hoepel te gaan. René Smits bleek hierin het meest bedreven, gevolgd door John Bindels en Birgit van der Linden.

Als optelsom van technisch vernuft, tomeloze inzet, grenzeloze sportiviteit en de resultaten in de diverse onderdelen werd tenslotte nog de “Ivo Sport King of the Court 2016” prijs uitgereikt aan Norbert Ramaekers. Op de tweede plek eindigde Jo Speck en de bronzen plak ging naar Harry Lipperts.

Een eervolle vermelding verdient Harrie Degens, die als een ware Boris Becker over de baan vloog, helaas wel met enkele schaafwonden als gevolg, maar die konden Harrie niet hinderen.

Na alle inspanningen hadden de koks Bert Schijns en Jos Pluijmaekers voor een smakelijke maaltijd gezorgd met hotdogs en broodje kroket.
Een prachtige middag voor onze jeugdleiders waarvoor hartelijk dank aan de Tennisclub Bocholtz, de koks en de sponsors van de prijzen.

 
20-07-2016

WDZ WENST ALLE GESLAAGDEN VAN HARTE PROFICIAT!

16-06-2016

TEAMUITJE B1

Helaas is er weer een einde gekomen aan een mooi seizoen met een geweldige groep, die op een mooie en sociale manier met elkaar omgaan en waarbij ook nog eens mooie resultaten zijn geboekt.
Wat wil je dan nog meer zou je denken………. dat iedereen met plezier heeft kunnen voetballen en weer een stapje verder is in hun ontwikkeling. Met een gemiddeld opkomstpercentage van ca 75% over de bijna 70 trainingen kunnen we alleen maar concluderen dat dit wel snor zit. Om op een leuke manier het seizoen af te sluiten wilden we graag een teamuitje organiseren maar wat ga je doen met mannen tussen de 15 en 17 jaar oud? Een moeilijke opgave waarbij het initiatief van de mannen zelf moest komen. Uiteindelijk was er een besluit genomen waar de gehele groep wel heel veel zin in heeft. KARTEN met daarna een barbecue, want van snelheid en lekker eten daar houden de mannen wel van.
14-06-2016

SAMENWERKING JEUGDVOETBAL

Als bestuur willen we graag de aanleiding van ons besluit om de Samenwerkingsovereenkomst Jeugdvoetbal WDZ en Sportclub ‘25 niet te continueren aan jullie allen toelichten.
Klik op "lees meer"voor deze toelichting.
10-06-2016

MEDEDELING VAN HET BESTUUR

Tijdens de ledenvergadering op woensdag 9 juni heeft het bestuur de leden medegedeeld dat de Overeenkomst tot Samenwerking Jeugdafdelingen van RKvvWDZ en Sportclub ‘25 die op 8 juni 2015 voor een jaar is gesloten, niet zal worden verlengd. Dezelfde avond is dit besluit aan de voorzitter van Sportclub '25 medegedeeld.

Het bestuur heeft de steun van de vele WDZ leden, waaronder veel jeugdleiders, in dit moeilijke besluit als zeer positief ervaren. We beseffen terdege dat veel vragen bij leden en ouders van kinderen leven rond dit besluit. Waarom stoppen met een samenwerking als de kinderen toch zo leuk met elkaar kunnen voetballen? Daar zal toch zeker geen enkel mens op tegen zijn? Voor de kinderen maakt de kleur van het shirtje toch niets uit? Heel terechte vragen.
09-06-2016

DIPLOMA

Op vrijdag 3 juni ontving René Smits, de trainer van onze B-jeugd, tijdens een gezellige avond in Valkenburg met nog vijf andere deelnemers, het diploma UEFA C / Trainer coach III.
Begin september 2015 is René in een groep van negen cursisten gestart met de opleiding bij de KNVB en op 12 mei jl. heeft hij het laatste examen gehaald.
De cursus bestond uit 24 bijeenkomsten, een spelregelexamen, een theorie-examen en 4 proeven van bekwaamheden. De docenten in de cursus waren Jo Slenter en John Ortmans.
René heeft heel veel vrije tijd en energie ingestoken in de cursus maar heeft naar zijn eigen zeggen de cursus met veel plezier gedaan en is blij met de kennis die hij heeft opgedaan tijdens deze cursus.
Hij spreekt zijn dank uit naar zijn praktijkbegeleider Paul van Putten en de vereniging WDZ. Van beide heeft hij veel steun ondervonden tijdens deze opleiding.
Wij van onze kant wensen René natuurlijk heel veel succes.
 
Op de foto René te midden van de docenten Jo Slenter en John Ortmans en de overige cursisten.
06-06-2016

F4

Op dinsdag 31 mei ging de F4 met spelers, begeleiders en ouders op stap als afsluiting van het seizoen. De reis ging naar de indoorspeeltuin in Schin op Geul. Daar hebben alle deelnemers genoten van een heerlijke middag ravotten en bowlen. Na deze intensieve middag kreeg iedereen heerlijke frietjes met snacks. Al met al een fantastische afsluiting van een mooi seizoen.

Deze middag is geheel gesponsord door ‘de Vijver Specialist’, het bedrijf van Patrick en Belinda Clignet. Een geweldige geste waarvoor een welgemeend dankjewel van alle kinderen, leiders en begeleidende ouders.
06-06-2016

MINIPUPILLEN

De minipupillen van WDZ/Sportclub’25 speelden op zondag 29 mei hun eerste toernooi. Met twee teams namen ze deel aan het “Dylan Kors Toernooi” bij RKSV Sylvia. Eén team schopte het tot de kwartfinale, het andere team werd helaas in de poulefase uitgeschakeld.
Na afloop ontvingen alle kinderen een medaille voor hun deelname. Het was een leuk en leerzaam toernooi voor de allerkleinsten. 
03-06-2016

F3 TOERNOOI WINNAAR

Zondag 29 mei ging de F3 naar het toernooi bij Minor. In een poule van 7 teams werd 1x tegen iedereen gespeeld. Op de vroege zondagochtend gingen de eerste wedstrijden nog een beetje moeizaam maar werden toch gewonnen. Bij de laatste wedstrijden werd met veel passie en inzet, mooie combinaties en veel doelpunten een geweldige prestatie neergezet, namelijk alle wedstrijden gingen gewonnen met een doelsaldo van 19 voor en 2 tegen.

Daarmee werd een seizoen van hard werken beloond met een 1e plaats en 2 mooie bekers, ook was er voor iedere speler een medaille als aandenken. Al met al een top prestatie van ons team.

 
03-06-2016

SEIZOENSAFSLUITING 2016

JEUGD
Op zaterdag 28 mei sloot WDZ het voetbalseizoen van de jeugd af met een groot spektakel op het sportcomplex. Het begon al om half een voor de jeugd. Op de velden was een groot spellencircuit uitgezet, waarin de jeugd hun onderlinge krachten konden meten.
Rond de 130 jeugdleden namen deel. Ze werden verdeeld in 18 teams met een gemengde leeftijdssamenstelling, variërend van 3 tot en met 14 jaar. De spelers van de C-jeugd fungeerden als teamcaptains. Negen spelleiders waren er om alles in goede banen te leiden. Onder aanvoering van de mascottes Juupje en Toppie werd het programma gestart met uit een gezamenlijke warming-up. Vervolgens kon begonnen worden aan de tien spelvormen. Balen vormden de rode draad per spel: reuzenballen, ballonnen, tennisballen, skippyballen, rugbyballen, voetballen, tafeltennisballen, strandballen en hockeyballen. Na afloop van de negende spelronde werd het actieve gedeelte afgerond met een sensationele survivalbaan.

Inmiddels kon de jury hard gaan rekenen om de einduitslag bekend te maken.
Vijftien teams eindigden op de vierde plaats, op de derde plek eindigde team Chelsea, team Ajax werd tweede en team PSV ging met de overwinning aan de haal.

SENIOREN
Op zaterdag 28 mei sloot WDZ het voetbalseizoen van de senioren af met een heel gevarieerd spellencircuit, uitgezet in het clubgebouw en op het voetbalveld. De ruim tachtig deelnemers waren verdeeld over 12 teams. Deze mochten beginnen met een aantal voorspellingen in te vullen over de komende Champions League finale. De ene helft mocht vervolgens binnen verder met de breintraining. Aan de hand van schitterende foto‘s en filmpjes met mascotte ‘t Juupje in de hoofdrol werd de kennis van de deelnemers over het reilen en zeilen van WDZ getest. De quiz mag met recht een topprestatie van de samenstellers genoemd worden en de foto‘s en films zullen nog vaak bekeken worden. De andere helft van de deelnemers mocht inmiddels buiten zijn behendigheid tonen in Jenga en met een pingpongballetje op het batje rondjes rennen over een wip. Toppunt van voetbalkunst was het trappen van de bal door een ring die vervoerd werd door een mensgroot kuiken op een brommer.
De honkbalclub uit Kerkrade verzorgde intussen een indrukwekkende clinic in honkballen, waarbij het werpen en slaan geoefend werd.

Na heel wat rekenwerk konden de winnaars bekend gemaakt worden, maar de exotische namen van de diverse
groepen heeft de schrijver deze niet kunnen onthouden. Of was het toch enige teleurstelling?

03-06-2016

SEIZOENSAFSLUITING BAMBINI

Op woensdagmiddag 25 mei was de laatste training van de WDZ-bambini. Maar in plaats van een normale training met wat ballen op het voetbalveld, werd dit iets compleet anders. Toos en Harrie hadden niet voor niks de hulp ingeroepen van Bert, die ons in de loop van dit seizoen al een paar keer goed had bijgestaan. Nadat iedereen afscheid genomen van pa, ma, opa en/of oma werd een wereldreis ondernomen. Voor de laatste training van dit seizoen had Toos namelijk een heel speciaal plekje gescout ergens in de hellingbossen van Meerssen.

Na aankomst aldaar moest eerst even de accu van iedereen worden opgeladen met wat ranja of water. En toen begon het echte werk. Bepakt en bezakt werd het bos ingestapt, en "helling"bos was zeker niet overdreven. Al vlug werd een plek gevonden om de eerste oefening te kunnen doen: abseilen. Het meegenomen touw werd goed vastgemaakt aan wat bomen, als extra zekerheid werd Bert er nog tussen geplaatst, en de eerste avonturiers begonnen onbevreesd aan hun toch naar beneden. Sommigen gebruikten de hele afdaling de voeten, anderen gingen toch al vlug over naar hun bips en maakten er een gigantische roetsjbaan van.

26-05-2016

WDZ JEUGDKAMP

Op woensdag 4 mei was het dan eindelijk zover, de start van het WDZ Jeugdkamp 2016. Vanaf 18.00u was het verzamelen geblazen en werden ongeveer 60 kids afgeleverd op het WDZ-terrein. Nadat iedereen z'n stekkie in de tenten had ingericht, werd de teamindeling bekend gemaakt en kon het feest echt gaan beginnen.

De eerste echte activiteit van het kamp vond 's avonds plaats, een griezeltocht in de omgeving van Bocholtz. Ruim 7 kilometer werd in het donker afgelegd - bij een enkele groep zelfs zonder de zaklampen - waarbij spoken, heksen, boeven en ander gespuis probeerden om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

Na een korte nachtrust en het ontbijt werd de donderdag gestart met een voetbaltoernooi en voetbalvaardigheden. Lekker met een voetbal aan de slag in de zon, heerlijk genieten. Genoeg pauze, genoeg gezonde versnaperingen en genoeg spanning en sensatie.

Er zijn tevens nieuwe foto's toegevoegd aan het album!

26-05-2016

FOTO'S JEUGDKAMP

11-05-2016

SPEURTOCHT

Op vrijdag 21 oktober vindt de jaarlijkse WDZ speurtocht plaats voor jong en oud. Gestart wordt in groepen vanaf 19.00 uur vanuit het WDZ clubgebouw. De inschrijfkosten zijn 2,50 euro en kunnen voor de start betaald worden. 

Er is voor een goed begaanbare route, die ook niet al te lang is, gezorgd. Halfweg is ook dit jaar weer een pauzeplaats. Rond half elf willen de organisatoren Wiel Ramakers en Wim Mennens de uitslag bekend maken.

Aanmelden kan, liefst per groep maar hoeft niet, via activiteiten@vvwdz.nl en voor 19 oktober!
08-02-2016