hoofdsponsor
subsponsoren

WINTERWANDELING WDZ VETERANEN

Op zondagmorgen 14 januari kwamen 60 veteranen met partners en kinderen bijeen in de kantine voor de jaarlijkse winterwandeling. Om een goede bodem te leggen werd begonnen met een gezamenlijk ontbijt met spek en ei. Even na elven ging de groep op stap. Via de Vlengendaal kwamen de wandelaars in Orsbach waar de pauzeplek in de Dorfkrug van Resi lag.
Na enkele hartversterkingen werd de terugtocht naar de Bocholtzerheide aanvaard, waar in de kantine goulashsoep wachtte, waarna nog genoeg tijd restte voor een drankje en de nodige sterke verhalen.
Een prachtige dag voor de veteranen waarvoor dank aan de organisatoren Patty en Miets en aan de hulptroepen. 

 
15-01-2018

'T VASTELOAVENDSVIRUS HINGT IN DE LOEËT

Ook in 2018 is WDZ weer van de partij in de Bocholtzer optocht. Carnavalsmaandag valt al op 12 februari 2018 dus tijd voor actie!
We zetten het concept van de laatste jaren voort: de oude pakken worden verkocht en de nieuwe pakken kunnen tegen een acceptabel bedrag worden gehuurd.
De eigen bijdrage is € 15,- voor volwassen maten en € 10,- voor de kindermaten. Deze bedragen zijn inclusief een hapje en drankje tijdens de optocht.
Belangrijk is nu om te weten op hoeveel mensen we voor de optocht 2018 kunnen rekenen. Jullie gaan toch zeker weer mee?!
Stuur voor 15 januari a.s. even een mail naar h.lipperts@home.nl of jullie weer meedoen of niet.
Ken je nog mensen die graag met ons mee willen? Geef dit bericht dan gerust door.


Mit ee dreifach kräftig, WDZ Alaaf!
D´r Sjelleboomkloep en d´r Road va Veer

09-01-2018

WIEL BECKERS KWAJONGCONCOURS 2018

Op zaterdag 6 januari zat de kantine goed vol met kaarters. Liefst 22 koppels gingen de onderlinge strijd aan. Zes rondes speelden de kwajongliefhebbers. Na een felle strijd mochten de organisatoren Ger Vliegen en André Crutzen de resultaten gaan optellen.
Op de vierde plek eindigde het koppel Hub Beckers-Robert Honings en de derde plaats eisten Hans van Putten en John Ortmans op. Als tweede eindigde het duo Ramon Schokker en Marco Franssen en als winnaars kwamen uit de bus Paul Dohmen en Frank Vanhommerig.
Een perfect verlopen kaartconcours met dank aan de organisatoren.

07-01-2018

BEWEGEN IN DE KERSTVAKANTIE MET BAS EN WDZ

Op donderdag 4 januari namen ruim 50 kinderen van de basisscholen in Bocholtz en Simpelveld in de Sporthal Bocholtz deel aan samen sporten. Deze activiteit werd georganiseerd door samenBAS en WDZ. Tien leden van het WDZ jeugdkader hadden een inspirerend circuit uitgezet, waarin alle kinderen aan hun trekken konden komen.
Tussendoor werd een gezonde fruithap geserveerd.
Ook op de tribunes genoten de toeschouwers van het plezier van de kinderen.
De organisatie was in handen van de WDZ werkgroep “Basje": Jesse Lipperts, Maud Lipperts, Francoise Vaessen-Bouhuis, Toos Brands-Snellens, Martine Lux-Schepers, Annie Flekken-Schins, Marvin Everartz, Kyra Nicolaye, Esther Vaessen, Casper Horbach, Nicolle Ortmans en Kim Verhoeve in samenwerking met Ken Diedering en Elvera Weusten van samenBAS.

05-01-2018

9e JAN WEIJERS MEMORIAL ZAALVOETBALTOERNOOI 2017

Op oudejaarsdag werd in de sporthal Bocholtz voor de 33e keer het zaalvoetbaltoernooi voor WDZ leden gehouden. De organisatoren van het eerste uur waren Jan Vanhommerig en Jan Weijers. Na het overlijden van Jan werd het toernooi naar hem vernoemd en dit jaar voor de 9e keer onder zijn naam gespeeld.

08-11-2017

FRANS HOEK SPORT KEEPERSDAG

Op donderdag 3 mei 2018 (in voorjaarsvakantie) organiseert WDZ de Frans Hoek Sport Keepersdag voor alle keepers (zowel meisjes en jongens, vrouwen als mannen) in het KNVB district Zuid.
Vanaf 6 jaar tot 60 jaar (of ouder). Meer informatie onder Lees meer.


13-10-2017

WDZ WINTERCANTUS 2017

De eerste WDZ cantus mag een daverend succes genoemd worden. Op vrijdag 15 december zaten om negen uur ‘s avonds de negentig deelnemers klaar om onder leiding van de cantusleiding te beginnen aan de zangmarathon. De organisatoren hadden voor prachtige liedbundels gezorgd (de codex, waarin ook de regels opgenomen waren) en het gezelschap zong uit volle borst de liedjes mee.
Een cantus is aan strikte orderegels gebonden en daar moesten de negen controleurs streng op toezien. Bij overtredingen deelden de cantusleiders niet malse straffen uit. Allerlei acrobatische toeren moesten dan uitgehaald worden om een pilsje te drinken.
Met het vorderen van de avond steeg de gezelligheid en de twee uur van de cantus waren dan ook zo voorbij. Na afloop volgde een waar dansfestijn op het zangfestijn.17-12-2017

WDZ KWAJONGCOMPETITIE

De kop is er van af. We zijn begonnen met de competitie om het WDZ Kwajong Kampioenschap. We gaan verder op:
Dinsdag 16 januari 2018
Dinsdag 30 januari 2018

Aanvang: 19.00 uur, Plaats: kantine WDZ
Als je niet ingeschreven hebt voor de drie avonden kost één avond 4 euro per koppel.
Er is een fraaie dagprijs en een mooie eindprijs.
De organisatie is in handen van Ger Vliegen en André Crutzen
Aanmelden: via activiteiten@vvwdz.nl of gewoon komen.

18-11-2017

NIEUWJAARSBIJEENKOMST

Heel wat WDZ leden hebben op 1 januari onze Nieuwjaarsbijeenkomst bezocht om elkaar het allerbeste toe te wensen voor het komende jaar. Rond de klok van drie uur was het gezellig druk in de kantine. We mogen terugkijken op een bewogen 2017 met veel blije, maar ook met verdrietige momenten. Ook bij deze momenten tonen de leden telkens weer hun saamhorigheid.
Om even na vieren hield voorzitter Huub Schepers zijn Nieuwjaarsrede. Deze kunnen jullie met onderstaande link nog eens nalezen. /upload/documents/Nieuwjaarstoespraak-2018-website.pdf
21-12-2017

STAF VAN SELECTIE

Met groot genoegen kan het bestuur mededelen dat ook in het seizoen 2018-2019 de huidige staf van de selectie intact blijft. René Küpper blijft onze hoofdtrainer, René Smits de assistent trainer en trainer van het tweede elftal en Jo Lux blijft onze keepers trainen. Wilbert Palmen blijft als verzorger verbonden aan WDZ. Met dit goede nieuws willen we het nieuwe jaar alvast beginnen en we wensen de heren dan ook veel succes.

03-01-2018

WDZ TENUES IN MOZAMBIQUE

Martin Creuwels (bekende oud-amateurtrainer) uit Urmond ging dit jaar voor de achtste keer naar Mafalala, een grote sloppenwijk in Maputo, de hoofdstad van Mozambique.
Samen met twee, door hemzelf opgeleide, Mozambikaanse assistent trainers organiseert hij trainingen, voetbalclinics en een groot toernooi voor ruim 500 kansarme jongeren uit de talrijke straatarme sloppenwijken van de hoofdstad.
Via de Stichting Pater Maas verzamelt hij o.a. voetbalspullen die in Mozambique met veel enthousiasme ontvangen worden. Ook wij als WDZ hebben voetbal- en keepershirts via deze stichting ter beschikking gesteld.
Namens de keepers dankt Martin de voetbalvereniging.


24-12-2017

WIEL BECKERS KWAJONGCONCOURS

Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar organiseren Ger Vliegen en André Crutzen het traditionele Wiel Beckers Kwajongconcours. Om 14.00 uur starten de kaarters in de kantine. In de afgelopen jaren gingen telkens ruim veertig koppels de onderlinge strijd aan. Spannend is het elke keer tot het einde. In afwachting van de uitslag kunnen nog enkele rondjes getoept worden om een braadhaantje. Rond half zes verwachten we de einduitslag.
Aanmelden hoeft niet, gewoon komen op zaterdag 6 januari, graag op tijd komen om de indeling te kunnen maken en er op tijd gestart kan worden.

21-12-2017

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

WDZ O15-2 - DVO O15-3 0 - 2
De thuiswedstrijd van de O15 werd verplaatst naar Sittard, omdat daar op kunstgras gespeeld kan worden en onze doorweekte velden gesloten zijn. Vervelend voor kinderen, ouders en leiders, maar we moeten maar roeien met de riemen die we hebben.
De jeugdspelers legden een prima partij op de kunstmat, maar moesten toch het onderspit delven. Korte tijd teleurgesteld, maar op de terugweg was het plezier weer bij iedereen terug. Dank aan DVO voor het ons uit de nood helpen, de jongens en meisjes hebben in ieder geval kunnen voetballen.

17-12-2017

WINTERSTOP

We gaan enkele weken stoppen met trainen op de velden. Door sneeuw en regen zijn onze velden doorweekt en niet bespeelbaar. Vanaf vandaag 13 december gaan de velden dicht voor trainingen. Op maandag 22 januari gaan ze weer open. Mocht de KNVB nog wedstrijden laten inhalen, dan beslist consul Joep Wetzels of deze kunnen doorgaan. Buiten de weken van veldsluiting beslist de consul eveneens over het wel of niet doorgaan van trainingen.
We realiseren ons terdege dat het vervelend is als trainingen niet doorgaan, maar laten we allemaal ons gezond verstand gebruiken en handelen in het belang van alle spelende leden.
Het bestuur.
13-12-2017

DAG VAN DE VRIJWILLIGER

Donderdag 7 december is de nationale dag van de vrijwilliger. Een mooi moment om de grote groep van vrijwilligers die bij WDZ dag in dag uit veel werk verzet en telkens weer klaarstaat om de vereniging te helpen waar het nodig is eens goed in het zonnetje te zetten. Hartelijk dank hiervoor namens alle spelende en niet spelende leden. Het mooist zou natuurlijk zijn om persoonlijk langs te komen en jullie te danken, maar dan ben je wel enige dagen onderweg.
Dank je wel
07-12-2017

SINTERKLAAS OP BEZOEK BIJ WDZ

Op zaterdagmiddag 25 november zaten de WDZ jeugdspelers onder de negen jaar met hun broertjes en zusjes en vriendjes en vriendinnetjes klaar in het WDZ clubhuis in afwachting van Sinterklaas en zijn Pieten.
Even na één uur werd er hard op de ramen geklopt en jawel hoor, daar stonden de Pieten en even later kwam Sinterklaas binnen. De kinderen ontvingen hem en de Pieten met een luid gezongen “Zie ginds komt de stoomboot…".
De Goedheiligman nam plaats in een grote zetel en riep de kinderen in groepjes naar voren, over ieder kind hadden de Pieten aantekeningen gemaakt in het grote boek. Voor iedereen had de Sint een cadeautje en een zak snoep. Tussendoor werden de nodige Sinterklaasliedjes gezongen door de kinderen en de papa‘s en mama‘s en natuurlijk ook de opa‘s en oma‘s.
Een kleine twee uur later vertrok het gezelschap weer, hartstochtelijk uitgewuifd door de kinderen.

26-11-2017

FEESTAVOND VETERANEN

Op zaterdag 25 november hielden de veteranen hun jaarlijkse feestavond ter afsluiting van het voetbaljaar.
Voorzitter Jo Brauers opende de avond met het bedanken van een aantal vrijwilligers voor hun inzet voor de veteranenafdeling in het afgelopen jaar. Na een uitgebreid warm en koud buffet barstte het feest echt los en konden de voetjes van de vloer onder muzikale begeleiding van DJ Nico.
Onder het genot van een drankje werden weer de nodige herinneringen opgehaald. Tussendoor werd even tijd ingeruimd voor een tombola met prachtige prijzen, die de Witte Bazar in Simpelveld elk jaar beschikbaar stelt.


26-11-2017

SJPASSOAVEND 2017

We kunnen terugkijken op een geslaagde opening van het Carnavalsseizoen met de WDZ Sjpassoavend. In een goed gevulde Carnavalstempel zat de stemming na het tieëkezinge met accordeonist Ronnie Ron er meteen al goed in. De Geitenfokkers zorgden voor een bruisend vervolg, waarop twee winnaars van het LVK, De Geliënde en Spik en Span op het podium goed inspeelden. Het duo Gipfel Power bracht de Schwung op een nog hoger niveau, waarna Erwin de optredens afsloot.
In de afterparty liet Housemeister Ingo S. de WDZ carnavalisten kennis maken met electronic dance music.


23-11-2017

UIT HET OOG...NIET UIT HET HART!

Op zaterdag 11 november bezocht de WDZ O15 de jeugdwedstrijd Roda JC O15-1 - Spartaan '20 O15-1. In het team van Roda JC speelt de vroegere teamgenoot van WDZ O15 Raf Copier. Het was een gezellig weerzien en de wedstrijd werd ook nog eens gewonnen door de thuisploeg met 2-0.

17-11-2017

DE SINT KOMT NAAR WDZ

Zaterdag 25 november
13.00 - 15.00 uur
Clubhuis WDZ
Voor alle kinderen onder de negen jaar.

Jeugdleden zijn welkom, maar ook hun broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes.
Voor ieder kind heeft de Sint een cadeautje, maar wel even aanmelden natuurlijk, vóór 22 november.
Aanmelden kan per mail naar activiteiten@vvwdz.nl
Maak een mooie tekening voor de Sint en de Pieten en je krijgt een mooie zak snoep.
Mama's en papa's zijn ook welkom!

06-11-2017

ROGER RUNS FOR KIKA

Zondag 5 november is het zo ver, Roger van der Linden gaat na een periode van intensieve voorbereidingen de marathon van New York lopen. Hij gaat daar beslist een geweldige prestatie leveren, een prestatie die hij overigens in de voorbereiding al op bijzondere wijze heeft geleverd. Roger heeft namelijk inmiddels € 55.555,55 aan sponsorgeld binnengehaald voor KIKA. Uniek dus! Wij wensen Roger heel veel plezier en succes in de marathon van de Big Apple.

31-10-2017

HEUP VAN ZESTIGJARIGE

Op vrijdag 27 oktober stond in de Limburger in het sportkatern een artikel over WDZ speler Ingo Schaakxs.Ingo is door hardnekkige heupklachten enige tijd uitgeschakeld geweest, maar is nu weer helemaal terug in het eerste elftal van WDZ. Hij scoort regelmatig en dat zorgt ervoor dat ons vlaggeschip aan een goede serie bezig is. Hij weet onze "jonkies" heel goed op sleeptouw te nemen en dat zien we terug in de resultaten van de laatste weken.
Als je daarbij bedenkt, dat Ingo ook vorig jaar nog eens aan een hernia is geopereerd, dan mogen we toch zeker zonder overdrijven stellen dat hij een goed voorbeeld is voor de naam van onze vereniging: WILSKRACHT DOET ZEGEVIEREN!
29-10-2017

OMHOOG

Kan het eerste elftal de weg omhoog blijven vasthouden. Hiervoor is een overwinning noodzakelijk bij de fusieclub Geuldal. De ouderen onder de WDZ leden zullen zich zeker nog de wedstrijden herinneren in Wijlré en Strucht. Telkens goed voor het nodige spektakel. De wedstrijd wordt gespeeld op het vroegere veld van Struchter Boys in Schin op Geul.
Het tweede elftal neemt het thuis op tegen de reserves van Groene Ster, een ploeg uit de top van de tweede klasse.
28-10-2017

IN MEMORIAM GER HECKMANS

Op woensdag 1 november hebben we afscheid genomen van ons zeer gewaardeerd lid Ger Heckmans. Het afscheid vond plaats tijdens een drukbezochte uitvaartdienst in de parochiekerk van de Heilige Jacobus de Meerdere in Bocholtz. In een indrukwekkende liturgische dienst, die geleid werd door pastoor Pisters, werden vele kostbare momenten uit het leven van Ger belicht. Uit de verhalen bleek overduidelijk wat Ger allemaal voor vele mensen betekend heeft. We verliezen in Ger een aimabel en betekenisvol persoon.

Ger, bedankt voor alles en rust zacht.

26-10-2017

WDZ WINTERCANTUS 2017

Willen jullie ook meeblèren op de fijnste meezingers, keiharde klassiekers en de gevoeligste ballads?
Op vrijdag 15 december staat de WDZ-kantine in het teken van muzikaal vermaak, entertainment en samen drankjes doen. De deuren gaan om 20.00 uur open en om 21.00 uur begint de cantus. Wees op tijd, want als de deuren gesloten zijn kom je niet meer binnen!
Tijdens de biercantus zitten alle deelnemers aan lange biertafels die opgesteld zijn voor het podium waar de zangers hun liedjes zingen. Wanneer de voorzanger de liedjes speelt, worden alle deelnemers geacht om uit volle borst mee te zingen. Niemand kan zeggen dat hij de tekst niet kent, want iedereen krijgt bij aanvang van de cantus een liederenboekje waar alle teksten van de liedjes in staan. Tijdens het zingen mag niet gedronken worden, waarbij, op de momenten dat het wel mag, er soms een goede teug genomen wordt.

22-10-2017

IN MEMORIAM JOEP VLIEX

Op zaterdag 21 oktober is om zes uur in de ochtend ons oudste lid, Joep Vliex, op 96 jarige leeftijd overleden. Joep was al langere tijd ziek. Vanaf de oprichting was Joep lid van onze vereniging. Hij heeft zelf weliswaar nooit gevoetbald bij WDZ, maar de club lag hem na aan het hart. Wel heeft Joep gevoetbald bij de voorganger op de Bocholtzerheide, de B.V.S.
De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 28 oktober om 11.00 uur in de parochiekerk te Bocholtz. Leden van WDZ, die de dienst willen bijwonen, worden verzocht om half elf bijeen te komen aan de kerk. We zullen plaats nemen in de zijbeuk.
We wensen de familie veel sterkte in het verwerken van het verlies van Joep, die zo lang in hun midden mocht blijven.

22-10-2017

SCHOT IN DE ROOS

Het eerste toernooi om de WDZ Open E-Talents Cup mag een groot succes genoemd worden. Zestien koppels in de leeftijd van 10 tot 30 jaar streden om de eer. Na de drie poulewedstrijden plaatsten zich acht koppels voor de kwartfinales. Vincent Debougnoux en Sem Sodermans namen het in de ene halve finale op tegen Jeroen Hünen en Lars Nicolaije. In de andere halve eindstrijd streden Tom Windmüller en Stijn Janssen tegen Vince Habets en Rik Baggen. Jeroen en Lars wonnen en evenzo Tom en Stijn. In de spannende finale trokken Tom en Stijn uiteindelijk aan het langste einde.
Op het veld waren een drietal skill games uitgezet. Alle deelnemers vertoonden hier hun kunsten onder toeziend oog van de spelleiders Ton Spons, Rob Ritzen, Oscar van der Steen en Roger Wetzels. Sander Schmitz ging hier met de eer strijken en Sem Sodermans eindigde als tweede.
Het toernooi vond plaats onder de enthousiaste leiding van Bas Bartels van Dutch Game Masters uit Eindhoven. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met BAS (Samen actief in Bocholtz en Simpelveld).
Dank aan onze fantastische kantineploeg voor deze avond: Marlies van der Leeuw, Rachel en Daniëlle Slangen, Jacqueline Lipperts en Miets Schepers.
21-10-2017

DAMES VAN DE KOFFIEHOEK

Al jaren zijn bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal de dames van de koffiehoek present en verzorgen voor de bezoekers een kopje koffie of een beker thee, meestal vergezeld van een lekker stuk zelfgebakken gebak. Van de bezoekers krijgen we geregeld te horen dat de koffiehoek bij WDZ mooi geregeld is en dat compliment willen we heel graag doorgeven aan de dames.
Dames, hartelijk dank voor jullie zorg, WDZ vaart er wel bij.

15-10-2017

WDZ SJPASSOAVEND 2017

Vrijdag 17 november

15e WDZ Sjpassoavend

20.33 uur

WDZ Sjpasstempel

De Road va Veer heeft een wijziging ondergaan, hij staat dit jaar voor het eerst onder leiding van President Roy Kisters. Roger Wetzels heeft op de WDZ Carnavalsavond in februari zijn ambt als President neergelegd.
De mannen hebben voor een aansprekend en gevarieerd programma gezorgd met een keur aan artiesten, waarbij het publiek meegenomen wordt in diverse muzikale stijlen.


11-10-2017

WDZ OKTOBERFEST

Het is alweer de 10de maand van het jaar. Het Oktoberfest staat weer op de kalender. Ook dit jaar mogen we een live artiest begroeten. En niet zomaar de eerste de beste. Stad en land heeft de organisatie doorzocht en taalbarrières zijn doorbroken. Met trots mogen wij een doorgewinterde artiest, die de ins en outs van het traditionele Oktoberfest kent, welkom heten. Wie dit fenomeen is, houden we nog even geheim. Voor de muzikale omlijsting mogen we na een jaar van afwezigheid DJ Mark Koll weer begroeten in het Festzelt op de Bocholtzerheide.

Het belooft zoals de voorgaande jaren een gezellige avond te worden. Jij bent toch ook van de partij? Haal je Lederhose of Dirndl uit de kast. App, mail, bel of spreek iedereen aan. Zoals altijd bij WDZ: Iedereen is welkom!

05-10-2017

VETERANENWEEKEND IN MÜNSTER

Het is dit jaar al weer de 24e keer dat de veteranen er een weekendje op uit trekken.
Dit jaar was de keuze van de organisatie gevallen op een verblijf in de mooie stad Münster, gelegen in het noordelijke deel van Nordrhein Westfalen. Met ruim 300.000 inwoners een plaats van toch wel enige omvang. Münster is ook een universiteitsstad en het meest gebruikte vervoermiddel in deze stad is de fiets. We kwamen dus op bekend terrein.
Voor deze gelegenheid logeerden wij in het Lindenhotel, een voormalig stationsgebouw, omgebouwd tot een mooi hotel, in het nabij gelegen plaatsje Altenberge. Aangezien de trein voor de deur stopte, was het logisch dat dit ook ons vervoermiddel werd voor dit weekend.

02-10-2017

40 JAAR BESTUURSLID

Tijdens de jaarvergadering werd Huub Schepers gehuldigd voor het feit dat hij op 1 september jl. 40 jaar bestuurslid was. Wiel Ramakers sprak de jubilaris toe. "Huub is in 1977 als "Grünschnabel" begonnen in een bestuur met coryfeeën als Frans Knops, Wiel Beckers, Wiel Heckmans, Jeuf Huppertz, Sjir Hameleers, Jo Wetzels, Herman Dortants en Funs Boumans. In de vele jaren in het bestuur heeft Huub een grote ervaring opgebouwd, die hem nu als voorzitter heel goed van pas komt." Als dank ontvingen Miets en Huub uit handen van Wiel Ramakers en Wim Lauvenberg een eetbon en was er nog een fraai boeket bloemen voor Miets. Huub sprak dank uit voor deze huldiging, maar vooral dank dat hij 40 jaar lang tussen fantastische mensen heeft mogen werken en nog steeds werkt. "In mijn jeugdjaren heeft de voetbalvereniging veel voor mij betekent en daar heb ik graag iets voor willen terugdoen. Alles wat je aan energie in WDZ steekt, krijg je in drievoud terug", zo sloot Huub af.

30-09-2017

WDZ OPEN E-TALENTS CUP

GOED NIEUWS!!!
Op zaterdag 30 september heeft DutchGameMasters, de organisator van de E-Talents Cup, de leeftijdsbeperkingen voor deelname opgeheven.
Alle leeftijden kunnen meespelen!


Wie worden er esporter kampioen?

Op vrijdag 20 oktober organiseren we de WDZ Open E-Talents Cup. Dit toernooi is onderdeel van het FIFA clubkampioenschap van Nederland.
We gaan tijdens deze dag een FIFA Toernooi op het veld en in de kantine spelen. Dit is niet alles! Want wij hopen dat uit de deelnemers van beide toernooien esports teams gevormd kunnen worden, die later in competitie verband gaan spelen! Dus wie durft de strijd aan?

Vrijdag 20 oktober

17.00 – 21.00 uur

Sportpark Neerhagerbos, Bocholtzerheide


Meld je snel aan op:

https://www.e-talentscup.nl/club/BBJT56C


27-09-2017

TEAM VAN DE WEEK: O13-2

Zwaluwentoernooi
De O13-2 speelde op zaterdag 16 september in de tweede bekerwedstrijd tegen FC Kerkrade-W O13-2. In een spannende wedstrijd deden de jongens en meisjes niet onder voor de tegenstander. Op een wat ongelukkige manier ging de partij uiteindelijk verloren met 2-4. Toch een grote pluim van de leiders en de ouders voor het hele team. Prima gespeeld! Nicolle Ortmans maakte prachtige foto's van het gebeuren.
19-09-2017

EERSTE HEUVELLAND HELLINGCUP NAAR WDZ

WDZ is op zaterdag 16 september er in geslaagd is om de eerste Heuvelland Helling Cup naar de Bocholtzerheide te halen. In de poule wedstrijden werd gewonnen van USFC Elsenborn, VV Vijlen en OSV Orsbach. Tegen RKMVC uit Mechelen werd 2-2 gelijk gespeeld.
In de finale ging het weer tegen RKMVC. Nu lieten de mannen van de Bocholtzerheide de spelers uit Mechelen kansloos en werd het een afgetekende 3-0 overwinning.
De matadors van het WDZ Hellingteam waren: Bart Pluijmaekers, Serge Jansen, Ralf Baggen, Jos Gillissen en Roger Wetzels.
Klik op Lees meer voor nog enkele foto's.17-09-2017

BEKERSUCCESSEN

WDZ 1 en WDZ 2 strijden verder om de KNVB beker. Het tweede elftal won ook de derde poulewedstrijd en wel tegen de in de eerste klasse uitkomende reserves van Scharn. De Maastrichtenaren werden met 1-2 aan de zegekar gebonden. Een puike prestatie van de mannen van ons tweede. Het eerste elftal sloot de poulewedstrijden af met een tweede gelijkspel. De wedstrijd tegen Geertruidse Boys eindigde in 2-2. VV Keer verloor met 2-1 van RKVVM en zo bleef WDZ het enige team met vijf punten.
Mannen van 1 en 2 proficiat met deze prima prestatie.
17-09-2017

WDZ O9 VAN START

De O9 is het nieuwe seizoen begonnen met een bekerwedstrijd. In Gulpen werd onder leiding van Kyra Nicolaye, Bart Wetzels en Norbert Ramakers op kunstgras gespeeld tegen de O9 van de FC Gulpen. Het was voor de jongens en meisjes nog even wennen, maar er werd met groot enthousiasme gevoetbald. De wedstrijd werd verloren, maar wie maalt hierom, het plezier was er niet minder om op deze tweede dag van september. Nicolle Ortmans maakte mooie foto's van de wedstrijd, die we jullie zeker niet willen onthouden.
Op zaterdag vinden op het Sportpark Neerhagerbos de nodige jeugdwedstrijden plaats. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.


07-09-2017

BARBECUE

We gaan aan het begin van het seizoen met zijn allen aan tafel, waarbij voor lekkere hapjes van de gril is gezorgd.
Alle leden zijn welkom

Donderdag 14 september

21.00 uur

Kantine WDZ


01-09-2017

WDZ OP VROUWENTOERNOOI VV SITTARD

Op zondag 27 augustus speelden de WDZ vrouwen op het toernooi bij VVSittard. In een deelnemersveld van 15 teams, was WDZ in de poulefase ingedeeld bij SHH, FC Hoensbroek, Sporting Heerlen en het gastteam uit Sittard.
De eerste tegenstander SHH was meteen de zwaarste. Tegen deze technisch begaafde ploeg waren de vrouwen niet opgewassen. In de poulefase verloor het team nog 1x en speelde 2x met 0-0 gelijk.
In de kruisfinales werd eindelijk een overwinning geboekt, maar ging de tweede wedstrijd weer verloren.
In de penaltybokaal namen Mirthe, Denise en Kayra de penalty's voor hun rekening. Twee van de dames faalden in de eerste ronde, oog in oog met de doelvrouw van Fortuna Sittard. De tweede ronde was het eindstation van de overgebleven speelster.

29-08-2017

HEUVELLAND HELLING CUP 2017

In het Bergdorpje Vijlen wordt zaterdag 16 september het eerste internationale voetbaltoernooi op een scheef veld gespeeld. Vorig jaar speelden teams van vv WDZ en vv Vijlen de eerste wedstrijd op een voetbalalm met een hellingpercentage van meer dan 20 procent.
Deelnemende teams komen uit de hele Heuvelland regio, maar ook uit Duitsland (SV Orsbach)en België (USFC Elsenborn). Naast deze competitie is er een wedstrijd tussen oud-Roda JC spelers en het Limburgse Mediateam. De ontmoeting staat onder leiding van oud-topscheidsrechter Roelof Luinge.
26-08-2017

WDZ WANDELVOETBAL

De trainingen van het wandelvoetbal zijn weer begonnen. Elke woensdagochtend traint de groep mannen en vrouwen tussen 10 en 11 uur onder leiding van Jo Bouman. Na een goede warming-up en enkele oefeningen in spelsituaties wordt een onderling partijtje gevoetbald. Het lijkt aanvankelijk makkelijker dan het in werkelijkheid is, want let op rennen is niet toegestaan! Je mag de bal niet boven heuphoogte spelen. Er wordt zonder keeper met kleine goaltjes gespeeld. Maar hoe het ook zij, het plezier staat altijd voorop. De nazit is dan ook een belangrijk onderdeel van de training.
Ben je 55 of ouder en je wilt nog graag een balletje trappen, kom dan eens kijkje nemen tijdens een training of doe gewoon mee.

24-08-2017

KICK-OFF WDZ JEUGD

Op zaterdag 19 augustus startte de WDZ jeugd met het nieuwe seizoen middels een gezamenlijke training. Het kader had een circuittraining uitgezet voor de deelnemers. Met veel enthousiasme voerden de jonge spelers de oefeningen uit onder toezicht van de jeugdleiders en onze technisch jeugdcoördinator Dave Janssen. De geestdrift van de kinderen belooft veel goeds voor het nieuwe seizoen waarin we alle jeugdspelers en stafleden veel succes en plezier wensen. ER ZIJN NIEUWE FOTO'S TOEGEVOEGD!

19-08-2017

WANDELEN BIJ WDZ

We hebben op donderdag 24 augustus een prachtige wandeling in en om Bocholtz gemaakt. Nu het seizoen met een aantal bekerwedstrijden begint, gaan we weer naar de uitwedstrijden wandelen en wel op zondag 3 september naar Keer. We vertrekken om half elf vanaf de parkeerplaats in Wittem en dat betekent een wandeling van 13 km. We gebruiken de lunch in gasthuis 't Plateau.

Op donderdag 7 september gaan we nog een keer in en rond Bocholtz wandelen. We starten dan weer om 19.00 uur vanaf het clubhuis.
Opgeven is, zoals altijd, niet nodig, gewoon komen en meewandelen.


15-08-2017

TECHNISCHE STAF O19 COMPLEET

Op zaterdag 12 augustus startte de WDZ O19 het seizoen met een trainingsdag. De ochtend vulden de trainers met een gevarieerd trainingsprogramma. De lunch bestond uit een groot bord pasta met een stevige saus. In de lunchpauze waren ook de trainers van het eerste en tweede elftal, René Küpper en René Smits, aanwezig. Ze zullen in het nieuwe seizoen regelmatig wedstrijden en trainingen van de O19 bezoeken en ook enige trainingen verzorgen. De dag werd afgesloten met enkele voetbalspellen.
Goed nieuws was het feit dat de technische staf van de O19 met grensrechter John Bindels compleet is. We wensen de spelers en de technische staf een mooi plezierig en succesvol seizoen.

13-08-2017

MOBIEL DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER

In het nieuwe voetbalseizoen gaat de KNVB over op een nieuwe registratie van de wedstrijdzaken. Het digitale wedstrijdformulier (DWF) maakt plaats voor het mobiele Digitale Wedstrijdformulier (mDWF).
Alle wedstrijden van O13 t/m het eerste zullen vanaf nu via de mobiele telefoon ingevuld kunnen worden. Hiervoor heeft de KNVB de "wedstrijdzaken app" ontwikkeld. Leiders en scheidsrechters kunnen hierin de spelers aangeven en de eindstand invullen. Deze app is echter ook heel handig voor de spelers van de teams. Alle wedstrijden en tijden zijn hier in terug te vinden, maar ook je eigen instellingen. Adresgegevens kunnen aangepast worden, net als je foto (tot oktober 2017).
WDZ heeft er voor gekozen om alle spelers onzichtbaar te houden voor andere gebruikers, maar ook deze "privé" instelling kun je zelf aanpassen zodat andere gebruikers je kunnen zien en volgen.
Voor de algemene zaken heeft de KNVB een filmpje gemaakt : https://www.youtube.com/watch?v=Fj5luxBcLCg
Na het downloaden van deze app, moet je je registreren met het E-mail adres wat is opgegeven bij het lid worden (dit is ook het E-mail adres wat bij de KNVB bekend is).
Mocht je niet meer weten welk E-mail adres dit is, of een nieuw adres willen gebruiken dan kun je contact opnemen via secretaris@vvwdz.nl
De app is inmiddels beschikbaar, dus wellicht interessant om alvast te kijken !?

10-08-2017

WDZ VROUWEN NAAR TOERNOOI VV SITTARD

Op zondag 27 augustus nemen de WDZ vrouwen deel aan het vrouwentoernooi van de vv Sittard. Zestien teams spelen in het toernooi, dat plaatsvindt in Sportpark de Krao in Sittard.
Voor de voorrondes zijn de teams ingedeeld in vier poules. De WDZ vrouwen nemen het op tegen Hulsberg, GSV ‘28 en SV Geuldal. De eerste wedstrijd voor WDZ begint om 10.25 uur. Naast de wedstrijden wordt ook gestreden om de penaltybokaal.
De finale begint om 16.30 uur en de prijsuitreiking, die wordt verricht door Nadia Coolen, speelster van de PSV vrouwen, is om 17.00 uur. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom.

Enthousiast voor vrouwen- of meidenvoetbal geworden door het zomersprookje van de Oranje leeuwinnen? Kom gerust eens kijken tijdens een training van de vrouwen op dinsdag of vrijdag tussen 19.30 en 21.00 uur of neem contact op met de trainer van de vrouwen, Peter Smeets, telefoon: 06-53255082, e-mail: familie-smeets@home.nl
07-08-2017

VEILIG SPORTKLIMAAT

Het komt gelukkig niet geregeld voor, maar toch dienen we in onze verenigingen altijd een strikt beleid te voeren aangaande preventie van ongewenste intimiteiten en grensoverschrijdend gedrag jegens sporters, zowel jeugd als senioren. Voorkómen is hier altijd veel beter dan genezen. WDZ staat voor een veilige sportomgeving. Iedere leider, trainer en begeleider krijgt een aantal gedragsregels voorgelegd, waaraan hij of zij zich middels ondertekening confirmeert. Verder vraagt de vereniging een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Met ingang van het nieuwe seizoen gaan Nicole Scholl en Ruud Domen als vertrouwenspersonen voor de vereniging fungeren met als taken:
1. Opvang en begeleiding geven aan de klager gericht op het oplossen van de klacht.
2. Voorlichting geven over de functie van vertrouwenspersoon en over vormen van ongewenst gedrag.
3. Preventieve activiteiten organiseren gericht op voorkomen van ongewenst gedrag en onveiligheid.
4. Beleidsadvies geven aan het bestuur van de club gericht op de bevordering van de sociale veiligheid.
Nicole en Ruud zijn werkzaam in het onderwijs, waarbij ze op hun school ook de functie van vertrouwenspersoon vervullen. Ze zijn te bereiken via vertrouwenspersoon@vvwdz.nl.
Natuurlijk kunnen we niet alle grensoverschrijdend gedrag uitbannen, maar ons is er wel alles aan gelegen om het te voorkomen. Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen sporten.

18-07-2017

DAVE JANSSEN TECHNISCH JEUGDCOÖRDINATOR

Vanaf begin augustus gaat Dave Janssen werken als technisch jeugdcoördinator bij WDZ. Dave werd 27 jaar geleden geboren in Weert en woont nu al jaren in Landgraaf, samen met zijn vriendin. Hij begon als jeugdvoetballer bij FC Oda in Weert en speelde later in de jeugd van SVN en bij de senioren van Bekkerveld.
Hij volgde de CIOS opleiding en behaalde het UEFA C trainersdiploma. In 2009 ging hij parttime werken bij Roda JC als trainer van de E- en de F-teams. Sinds 2015 is hij fulltime in dienst van de koempelclub als trainer-coach van de jongens onder 15 en hoofdscout van de jeugdafdeling.
Dave ziet het werk als technisch jeugdcoördinator van WDZ naast zijn baan bij Roda JC als een grote uitdaging en verheugt zich op de samenwerking.
We wensen Dave heel veel succes in zijn werk.
13-07-2017

WDZ JEUGDLEDEN GAAN HOGEROP

Onze jeugdleden Raf en Len Copier hebben een aantal proeftrainingen bij Roda JC in Kerkrade gevolgd en de technische staf van Roda JC was onder de indruk van hun talenten. Vanaf dit seizoen zijn de mannen in het geel-zwart te bewonderen. We missen ze natuurlijk niet graag in onze jeugdafdeling, maar deze kans moet je gewoon met beide handen grijpen. We wensen de beide jongens veel succes en plezier bij de koempelclub.


09-07-2017

ONDERSCHEIDING VOOR TOOS

Tijdens de WDZ jubilarissendag op zondag 2 juli werd Toos Brands volkomen verrast door een KNVB functionaris. Zij ontving namelijk de KNVB waarderingsspeld in goud voor haar vele verdiensten voor WDZ en de voetbalsport in het algemeen. Ze was in het verleden een van de grote kartrekkers van het vrouwenvoetbal in de vereniging. Ze is jaren actief geweest in het WDZ jeugdkamp.
Ruim 25 jaar geleden begon leidster Toos Brands met sporten voor vier en vijfjarige kinderen. De jeugdige sporters kregen, de liefde van de Italianen voor kinderen kennende, een Italiaanse naam, de bambini.
Zie verder onder Lees meer.


03-07-2017

JUBILARISSENDAG 2017

Op zondag 2 juli zette WDZ 10 jubilarissen in het zonnetje tijdens een geslaagde jubilarissendag. De dag begon met een H. Mis in de parochiekerk. Deken Kuijer droeg de mis op, die het zangkoor St. Joseph op indrukwekkende wijze opluisterde.
Terug in het clublokaal bood de vereniging de jubilarissen en partners een koffietafel aan. Tijdens de daaropvolgende interne huldiging spraken de bestuursleden elk een jubilaris op bewogen en humoristische wijze toe. Op het eind van de huldiging kwam de grote verrassing, Toos Brands ontving uit handen van de KNVB functionaris Karel Knaps de KNVB waarderingsspeld in goud. Ontroerend waren de toespraak van de 87 jarige vader van Toos, die van zijn vrouw vergezeld werd, en de mooie woorden van schoonmoeder Brands.
Zie verder onder Lees meer.
03-07-2017

UITSTAPJE SELECTIE

Op vrijdagmiddag 23 juni vertrokken de spelers en begeleiders van WDZ 1 en 2 met eigen vervoer naar Biersdorf am See, een dorpje in de buurt van Bitburg, waar de groep verbleef in het Dorint Sporthotel. De warming up voor het weekend vond plaats op het terras en in sauna en zwembad.
Na het diner in het hotel begon de quiz onder leiding van Jesse Canisius en Tim Ortmans. In de hotelbar ging het feest door tot de vroege ochtend, zodat enkele deelnemers al meteen aan het ontbijt konden beginnen.
Na het ontbijt vermaakten de spelers en leiders zich nog in het zwembad en om twee uur ging de reis te voet naar het Freizeitpark Afunti. De ene helft van de groep zocht in de kano het water op, de andere helft ging aan de slag met Eifelspelen. Na een uur werden de rollen omgedraaid.
Om kwart voor zes stapten de mannen op de mountainbike en fietsten naar Bitburg door een prachtig heuvellandschap. Na het diner in het Grieks restaurant Akropolis werd de avond afgesloten in discotheek Coco.
Met nog veel slaap in de ogen zat de groep de volgende ochtend aan het ontbijt, waarna het inpakken geblazen was en de spelers de reis naar huis begonnen. Een prachtig weekend waarvoor dank aan de organisatoren.

01-07-2017

SEIZOENSAFSLUITING JO7

Op vrijdag 30 juni was iedereen om kwart over zes aanwezig. Alle spelers, broertjes en zusjes, papa‘s en mama‘s hadden sportieve kleren aangetrokken. De organisatie stelde vier teams samen die de strijd met elkaar mochten aangaan. Diverse hindernissen moesten de deelnemers nemen, waarbij ook nog eens de snelheid van belang was.
Het eerste spel was het puzzel-modderspel. De deelnemers gingen over verschillende hindernissen om vervolgens in een zwembad met modder puzzelstukjes te zoeken.
Als tweede stond het kind-op-rug-pionnenspel op het programma. Hier moest geslalomd worden. De moeilijkheidsgraad hier was dat een ouder een kind op de rug moest nemen én het kind de bal ook nog eens moest vasthouden.

01-07-2017

SEIZOENSAFSLUITING WDZ VROUWEN

Het seizoen 2016-2017 is afgelopen en dat hebben we als team op vrijdag 16 juni op een leuke wijze afgesloten. Hier had onze trainer een programma voor gemaakt. Iedereen mocht familie en vrienden meenemen. Wat zou er toch allemaal gaan gebeuren? Het enige dat we wisten was dat we een of andere quiz zouden krijgen.
Bij aankomst kregen we een welkomstdrankje.
Er werd wat verteld over het hele seizoen ondersteund door foto´s en filmpjes die gedurende het seizoen gemaakt waren! Leuk om dat zo allemaal terug te zien!


20-06-2017

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING

Op zaterdag 17 juni sloot WDZ het seizoen 2016-2017 af met een grote happening voor jong en oud. Om 13.00 uur begon de jeugd met allerlei spellen, waarin kracht, behendigheid en slimheid werden getest, op het voetbalveld. Verkoeling konden de kids zoeken op de grote buikschuifbaan, die voortdurend nat werd gehouden. De huldiging van de winnaars en de kampioenen sloot de activiteit af, waarna iedereen aanschoof bij de barbecue.
Om half zeven waren de senioren aan de beurt. In de inleidende film werd de ontvoering van ‘t Juupje getoond. Het was vervolgens aan de teams om in de diverse spellen goudstukken te winnen om ‘t Juupje vrij te kopen. En dat lukte uiteindelijk het team van het bestuur. De overwinning werd behaald in een serie van spellen zoals tijdschriften zoeken, ballen vangen, voetbalbiljart, rodeostier berijden, papieren pijltjes schieten met blaaspijp en een tweetal quizzen, waarbij in de laatste quiz de nodige kennis van de criminele wereld verlangd werd.
Gelukkig kon ‘t Juupje dus bevrijd worden en kon het feest losbarsten.
19-06-2017

JEUGDKAMP JUNIOREN IN LOPPEM

Op vrijdag 9 juni vertrokken onze juniorenleden met begeleiding per trein naar Loppem bij Brugge, alwaar intrek werd genomen in jeugdverblijf Merkenveld. Een prachtige bosrijke locatie met voetbalveldje, beken, vlot met eiland en een kampvuurplek. Verder mooie slaapvertrekken en een grote keuken met verblijfsruimte. Dankzij het uitstekende weer hebben onze jeugdleden volop gebruik kunnen maken van alle buitenfaciliteiten. Op zaterdag zijn wij naar “De Kijkuit outdoorsport" geweest waar kanopolo, een kajaktocht, hoogteparcours, klimmuur, tokkelbaan en boogschieten op het programma stonden. Uitdagende en grensverleggende activiteiten die, onder een professionele begeleiding, door de spelers met veel plezier werden beleefd.

16-06-2017

SEIZOENSAFSLUITING SENIOREN

Op zaterdag, 17 juni vindt de grote seizoensafsluiting voor de Senioren (vanaf 15 jaar) plaats. De organisatie heeft weer een aantal leuke spellen bedacht. Aanvang van de spellenavond is 18.30 uur.
Inschrijven kan met teams van maximaal zes personen. Ben je met je team nog niet ingeschreven, dan is dit nog mogelijk! Schrijf je snel in! Inschrijven via bericht op facebook, via het formulier in de kantine of via activiteiten@vvwdz.nl.

SCHRIJF JE IN!!!
12-06-2017

O9 ALWEER KAMPIOEN!

Op zaterdag 10 juni heeft de O9 van WDZ meegedaan aan het toernooi bij VV De Leeuw. Vanwege een aantal afmeldingen bij beide teams van de O9, werd er deze keer gevoetbald in een gemixte samenstelling van spelers van beide O9 teams. Het team bestond uit Riley Coerver, Nigel Coerver, Dante de Jong, Benthe Ortmans, Finn Ritt, Renée Ritzen, Viggo Heltzel, Thieme Vaessen, Lorenzo Wetzels, Kyano van Wijnen en Rodin Vanwersch.
De eerste wedstrijd was tegen Schaesberg. Een spannende pot met de betere kansen voor WDZ. Na 10 minuten was er nog steeds geen doelpunt gescoord en werd de eindstand 0-0. Vervolgens stonden er 2 wedstrijden tegen 2 verschillende teams van VV De Leeuw op het programma. Beide wedstrijden werden gewonnen door WDZ.
12-06-2017

IN MEMORIAM PIET SAUREN

Op vrijdag 9 juni bereikte ons het droeve bericht dat ons lid Piet Sauren op 88 jarige leeftijd in het Verzorgingshuis Bocholtz was overleden.
Piet is in 1959 lid geworden van onze vereniging en was elftalleider, lid van de elftalcommissie en bestuurslid. Eind zestiger jaren onderbrak Piet zijn lidmaatschap. Na de sluiting van de mijnen trok hij met zijn gezin naar Apeldoorn. Na zijn terugkeer in 1995 werd hij meteen weer lid en maakte zich jarenlang verdienstelijk als lid van de groep, die wekelijks het onderhoud van onze accommodatie verzorgd.
We wensen zijn familie veel sterkte in het verwerken van het verlies van Piet. Zie Lees meer voor rouwbrief.


De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op donderdag 15 juni om 11.00 uur in de parochiekerk H. Remigius te Simpelveld. De leden die de dienst wensen bij te wonen worden verzocht om kwart voor elf te verzamelen op het kerkplein voor de kerk.
11-06-2017

TEAMUITJE JO9

Op woensdag 7 juni heeft de O9 een geweldig seizoen afgesloten met een teamuitje. Om 13.15 uur werd er vanuit WDZ gezamenlijk vertrokken naar Brunssum. Daar stond een wandeling op het programma over het Blotevoeten pad. Vol enthousiasme werd het uitdagende parcours afgelegd. De kinderen liepen over verschillende obstakels, hindernissen en door plassen water en modder. Na 1,5 uur lopend, klimmend en ploeterend de route afgelegd te hebben was een verfrissend wasbeurtje wel nodig.

08-06-2017

JEUGDKAMP 2016-2017

Traditioneel was het de woensdagavond voor Hemelvaartsdag weer een drukte van jewelste op het complex van WDZ. Die woensdagavond start immers al sinds jaar en dag het jeugdkamp voor onze spelers en speelsters van O7 t/m O13. Voor ongeveer 60 kinderen betekende dat rond 18.00u verzamelen, een mooi plekje bemachtigen in één van de 2 tenten op het complex, alles installeren en afscheid nemen van pa en/of ma.
Na het welkomstwoord werd de teamindeling, van de kinderen en de ongeveer 20 teamleiders en -leidsters, bekend gemaakt waarna meteen al keuzes moesten worden gemaakt: welke kleur petje en welke mascotte? Thema van dit jaar was F1, dus de mascottes waren de beroemde F1-coureurs, van Hamilton tot Vettel en natuurlijk was ook Max Verstappen erbij.

06-06-2017

LAATSTE TRAINING

Op donderdag 1 juni trainde de selectie voor de laatste maal in het seizoen 2016-2017. Dit was ook meteen de laatste training van het eerste en tweede elftal onder de trainers Paul van Putten en Xavier Vaessen. Paul vertrekt naar KVC Oranje en Xavier naar RKSVB.
Na de training sprak voorzitter Huub Schepers beide heren nog even toe, dankte hen voor hun grote inzet en enthousiasme en wenste hun veel succes in hun verdere trainersloopbaan. Namens de vereniging WDZ kregen de beide trainers een eet bon en een boeket bloemen.

Adieu Paul en Xavier en bonne chance!!

03-06-2017

UITSTAPJE BAMBINI NAAR GULPENERBERG

Op woensdag 31 mei gingen de bambini ter afsluiting van het seizoen op stap met de leidsters Toos, Martine, Annie en Kim. Hun reisdoel was de Natuurspeelplaats Gulpenerberg vlak bij het Mariabeeld gelegen. Op deze prachtige plek konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven met allerlei spelletjes. Verwoed groeven de kinderen in vermolmd hout naar kevers. Deze werden uitgebreid bestudeerd in een potje met vergrootglas, waarna de beestjes weer de vrijheid kregen.
In het warme weer waren verfrissingen en versnaperingen zeer welkom. Moe en voldaan van alle spellen toog de hele groep naar de ijsboerderij de Verloren Kost waar het Smurfenijs veruit favoriet was. Rond vijf uur kwam een eind aan het zeer geslaagde uitstapje met dank aan de leidsters, chauffeurs en de weergoden.

31-05-2017

AFSLUITEND TEAMUITJE O13-2

Omdat O13-2 op zaterdag 13 mei vrij was van competitieverplichtingen, werd besloten om deze zaterdag alvast te gebruiken voor de afsluiting. Er moesten weliswaar nog wat wedstrijden worden gespeeld, maar goed. Plaats van handeling was Outdoor Karting Vaals.
Het weer was ons gunstig gezind, met een lekker zonnetje erbij werd 's middags vertrokken naar de kartbaan. In de blokhut stond al alles gereed voor de barbecue, maar uiteraard moest er eerst worden geracet. In 2 voorronde-heats zou worden bepaald wie de snelste rondetijden hadden gereden om later op de dag in de finalerondes uit te maken wie zich de kartkoning van O13-2 kon noemen.

31-05-2017

WDZ SPONSORAVOND 2017

WDZ hield op maandag 29 mei de jaarlijkse sponsoravond op een bijzondere locatie, Huize Damiaan, misschien beter bekend als het klooster op de Plaar, waarin nu de International Butler Academy is gevestigd.
De gasten werden buiten al op bijzondere wijze ontvangen door de butlers in opleiding. In de feestzaal stonden de koffie en de gebakjes klaar. Rond de klok van half acht kon Roger Wetzels de gasten officieel welkom heten. Hij gaf vervolgens het woord aan de eerste spreker, Robert Wennekes, eigenaar-directeur van de Butler Academy.

30-05-2017

MOOIE OPBRENGST WDZ KIENAVONDEN

De drie kienavonden van WDZ werden door veel mensen bezocht. Voor de bezoekers was het een leuke en ontspannende activiteit. Naast veel voldoening voor de organisatoren leverden de avonden ook een aardig bedrag voor de jeugdkampen op.
Op de beginavond van het jeugdkamp voor de pupillen, op woensdag 24 mei, kon het kiencomité aan de leiding van beide kampen voor elk kamp een enveloppe met 580 euro overhandigen.
Dank aan de deelnemers aan de kienavonden, aan de sponsors en aan het kiencomité.
We wensen de leiders en de deelnemers veel succes en plezier met de jeugdkampen.

24-05-2017

WDZ JO9-2 TWEE KEER IN EEN WEEK KAMPIOEN!

Nog amper tijd gehad om het feest van het kampioenschap van de competitie te verwerken, stond 3 dagen later alweer de volgende uitdaging te wachten voor WDZ O9-02: de Parkstad Limburg Cup, georganiseerd door voetbalvereniging SVN.
De eerste wedstrijd mocht WDZ O9-2 meteen vol aan de bak. UOW O9-1, uitkomend in de hoofdklasse, was namelijk de tegenstander. Tegen de verwachting in had WDZ de betere kansen, maar eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.
23-05-2017

SEIZOENSAFSLUITING JEUGD: BOOTCAMP CIRCUIT

Het afgelopen seizoen hebben alle jeugdteams weer gestreden voor wat ze waard zijn. De trainers en trainsters hebben samen met hun teams veel werk verzet om er voor iedereen een succesvol, maar bovenal leuk seizoen van te maken. WDZ is dan ook enorm trots op haar jeugdafdeling!

WDZ biedt daarom ook dit jaar weer een grote gezamenlijke seizoensafsluiting aan alle leden, van jong tot oud, actief tot niet-actief! Voor de jeugdteams t/m O15 wordt een Bootcamp circuit uitgezet waar de teams onderling de krachten gaan meten en strijden voor de eerste plek!

Wanneer? Zaterdag 17 juni a.s.
Tijd? 12.00 uur aanwezig zijn
Waar? Sportcomplex WDZ
Wie? Alle jeugdleden EN broertjes/zusjes!!
De O17 en O19 mogen kiezen voor deelname aan jeugd en/of seniorenactiviteit!

Aanmelden? Meldt je aan via het inschrijfformulier op vvwdz.nl onder de knop seizoensafsluiting Jeugd
(Let op, het formulier kun je alleen invullen via een PC!! Lukt dit niet, kun je je aanmelden via activiteiten@vvwdz.nl)
& nbsp;
Vanaf 16.00 uur wordt de BBQ aangezet en kan iedereen, met consumptiebonnen, smullen van broodjes hamburger of frikandel!
Om 17.00 uur is de prijsuitreiking en worden de kampioenen van het seizoen in het zonnetje gezet.

Alle deelnemers en begeleiders van het Bootcamp circuit ontvangen een consumptiebon van de organisatie!

We hopen er weer een geweldige seizoensafsluiting van te maken met z‘n allen! Tot dan!
21-05-2017

ALLE HULP IS WELKOM

Op zaterdag 17 juni vindt de seizoensafsluiting van WDZ plaats.
Dit jaar is het thema van de seizoensafsluiting: “Bootcamp". Vanuit dit thema worden er, voor de seizoensafsluiting voor de jeugd, diverse opdrachten en spellen georganiseerd. Om deze middag in goede banen te kunnen leiden, hebben we net als vorig jaar alle hulp weer hard nodig. We hebben namelijk tijdens deze activiteit groepsbegeleiders en spelbegeleiders nodig. Hulp is dus hard nodig van 12.30 uur tot ongeveer 17.00 uur ! We hopen er samen met jullie hulp weer een geweldig spektakel van te kunnen maken en dat de kinderen het seizoen weer spetterend af kunnen sluiten.
Aanmelden om mee te helpen tijdens deze seizoensafsluiting kan per email naar Tomheltzel@home.nl.
Hopend dat er net als vorig jaar weer veel aanmeldingen zijn om mee te helpen. Alvast bedankt voor alle hulp.
Sportieve groet,
Activiteitencommissie Seizoensafsluiting WDZ
19-05-2017

WDZ JO9-2 KAMPIOEN

Het team van de JO9-2 was al kampioen voor aanvang van de laatste wedstrijd tegen Amstenrade JO9-1. De ontmoeting met het op de tweede plaats geëindigde Amstenrade mocht dus als een huldigingswedstrijd gezien worden. De wedstrijd ging weliswaar verloren, maar dat zal ook wel te maken hebben gehad met het feit dat de jonkies al in een feestroes verkeerden. De spelers verweerden zich kranig met aan het hoofd de geweldig keepende Renée Ritzen......
Lees verder onder Lees meer


18-05-2017

WDZ KIENAVONDEN

Op dinsdag 16 mei vond de derde en laatste kienavond plaats waarvan de opbrengst bestemd is voor de jeugdkampen. Ook nu weer hadden zeventig mensen de weg naar het WDZ clubgebouw gevonden om een gokje te wagen. Hub Donners fungeerde weer als opperkienmeester. Hij bracht de veertien kienrondes met hulp van Harrie Kisters en Kees de Heus op soepele wijze tot een goed einde. Ook voor Hub een bijzondere gebeurtenis dat vijfenzestig vrouwen ruim twee uur geconcentreerd naar hem luisterden.
In de pauze was er weer cake bij de koffie en konden de kieners weer gesterkt aan de slag.
We kunnen terugkijken op drie prachtige kienavonden, ze hebben een mooi bedrag voor de jeugdkampen opgeleverd, maar het allerbelangrijkste, ze hebben veel mensen een mooie en ontspannende avond geboden.
Dank aan de kienmeesters: Hub Donners, Harrie Kisters, Kees de Heus en Jo Steinbusch. Dank aan het organiserend comité: Miets Schepers, Patty Schijns, Lea Kisters, Madleen Brauers, Annie Flekken, Hub Donners en Kees de Heus. En natuurlijk ook dank aan de dames die telkens cake en wafels voor ons gebakken hebben.

17-05-2017

JO9-2 KAMPIOEN

WDZ JO9-2 is één wedstrijd voor het eind van het seizoen al kampioen.
Op woensdag 17 mei speelt de JO9-2 tegen nummer 2 op de ranglijst Amstenrade JO9-1. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Het leek er lange tijd op dat de beslissing pas in de laatste wedstrijd zou vallen, maar inmiddels zijn de WDZ jeugdspelers niet meer in te halen. Uit 8 wedstrijden 24 punten halen is een puike prestatie en een overwinning komende woensdag betekent ongeslagen kampioen in de klasse.

SUPPORTERS WELKOM

16-05-2017

1e ELFTAL NEEMT AFSCHEID VAN PAUL, HARRIE EN DANNY

Op zondag 14 mei speelde het eerste elftal de laatste wedstrijd van de competitie in Landgraaf tegen Sylvia. Na terugkeer in het WDZ clubgebouw nam leider Wiel Ramakers het woord en richtte zich te midden van de aanwezige selectiespelers tot drie personen die het eerste elftal van WDZ gaan verlaten.
Trainer Paul van Putten gaat na drie jaar WDZ verlaten om volgend seizoen onze nieuwe trainer René Küpper bij KVC Oranje op te volgen. Paul gaan we dus volgende competitie terugzien. Wiel dankte Paul voor zijn grote inzet bij WDZ. We hebben weliswaar in de drie jaar geen prijzen gewonnen, maar we mogen toch tevreden terugkijken op een goede sportieve periode.
16-05-2017

EERSTE WK-GANGER VAN WDZ!

Op 17 juni speelt Noah Drittij, onze keeper van de JO11, mee op het wereldkampioenschap voor adoptiekids. Het toernooi vindt plaats op Sportpark Blankenstein in Vianen. Noah speelt in het team van USA JO11. Liefst 76 landenteams, 11 continentteams en 5 wereldteams spelen in de diverse jeugdcategorieën van JO19 tot en met JO7.
Het is nu voor de tweede keer dat Noah deelneemt aan het toernooi. Vorig jaar was het een heel bijzondere ervaring voor de WDZ jeugdspeler. Op de foto staat Noah te midden van zijn teamgenoten van vorig jaar.
We wensen Noah met zijn team heel veel plezier en succes.

13-05-2017

FINALES VAN THE WHITE BAZAR CHAMPIONSHIP DARTEN

In de kleine finale speelden Sander “Superman" Schmitz en Ralph “Rocking Rambo" Schepers tegen elkaar. Onder begeleiding van hun eigen tune en aan de hand van twee lieftallige dames betraden ze het podium.
De wedstrijd kwam maar moeilijk opgang, de normaal zo sterke dubbel uitgooiers bleven in de eerste set maar missen. De eerste leg ging naar Sander. Daarna ging de wedstrijd in hoog en goed tempo voort, beide heren wisten ongekende gemiddeldes te halen, tussen 17 en 26. Werden ze afgeleid door de wedstrijd van Ajax op tv? Uiteindelijk haalde Ralph de wedstrijd naar zich toe en ging er met de derde prijs vandoor. Sander en Ralph, veel succes toegewenst in jullie verdere dartcarrière.

Verslag van de finale onder lees meer!
12-05-2017

AFSCHEID VAN XAVIER EN BERT

Op zondag 7 mei speelde WDZ 2 in Hoensbroek tegen FC Hoensbroek de laatste competitie wedstrijd van het seizoen. Deze laatste wedstrijd betekende ook meteen de laatste wedstrijd voor trainer Xavier Vaessen en grensrechter Bert Schijns bij het tweede elftal.
Voor aanvang van de wedstrijd bood aanvoerder Jesse Canisius namens WDZ aan de coach van FC Hoensbroek 2, Peter Douma, een boeket bloemen aan, omdat het team de kampioen was van de klasse waar WDZ 2 in speelt.
09-05-2017

FRITES SATÉ DAG

Het was op zondag 7 mei een drukte van jewelste op het WDZ sportcomplex. Traditioneel vindt rond de afsluiting van het seizoen de frites zuurvlees dag plaats. Dit jaar werd afgeweken van de traditie, overigens maar ten dele, het zuurvlees was vervangen door saté.
Een kleine 250 porties werden op deze dag uitgedeeld aan de spelers van de seniorenteams, leiders en supporters, maar ook aan de bambini en vergezellende familieleden. In het kader van het zilveren jubileum van de bambini verzorgden Toos Brands, Martine Lux en Kim Verhoeve een demonstratietraining van de bambini. Ook de WDZ mascotte ‘t Juupje nam deel aan de training. Na afloop waren er frites en kipnuggets voor de kleintjes en frites met saté voor de ouders en grootouders. De opa‘s en oma‘s die in februari deelgenomen hadden aan de opa en oma dag van de bambini kregen een certificaat van deelname en een medaille van Toos overhandigd.
Rond half zes konden de dames Tinie Schleijpen, Marion Hünen, Karin Spork, Patty Schijns en Toos Brands de patatkraam sluiten. Alles was op!
Dank aan de dames voor dit prachtig evenement.

07-05-2017

HALVE FINALES DARTEN

In de eerste halve finale speelde Ralph Schepers versus Rick Kisters. Het blijkt dat niets onze finalisten en hun families te gek is tijdens de voorbereiding. Ralph ging naar Sardinië op trainingskamp, ondersteund door zijn directe familie. Frappant is het wel dat de familie stond ingeschreven onder de namen Raffaele, Loreana, Maddalena en Umberto. Rick bleef gewoon in Bocholtz en gokte op de morele ondersteuning van zijn moeder Lea. Harrie was om onduidelijke redenen afwezig, mogelijk was de spanning te groot voor hem.
In de wedstrijd nam Rick van meet af de leiding. Mogelijk dat Ralph last had van een Jetlag. Het lukte hem maar niet om een dubbel uit te gooien. Eindstand 3-1 in het voordeel van Rick.
In de tweede wedstrijd nam Ron Schmets het op tegen Sander Schmitz. Na zijn “walk-over" van vorige week had Sander blijkbaar weinig tijd besteed aan zijn voorbereiding en dat werd hem fataal!
Ron wist zich gesteund door zijn eigen fanclub, die in grote getale aanwezig was in ons darthome.De spandoeken met de tekst “KING SCHMETSIE" lieten duidelijk zien wie geacht werd als winnaar uit de strijd te komen. Maar hoe gaan matadors om met deze druk?
Sanders eerste pijlen zaten op Barnie´s niveau, maar Ron liet zien waarom hij zover gekomen was in het White Bazar Championship toernooi en gooide met de eerste pijl zijn geliefde dubbel 20 uit.
De fans zaten op het randje van hun stoel toen de 2e set een soortgelijk beeld vertoonde en Ron wederom op de wijze van Mighty Mike zijn eerste dubbel op dubbel 20 uitgooide. Sander was niet tegen dit geweld opgewassen en moest zijn meerdere erkennen in Ron.

De finale is op donderdag 11 mei om 22.00 uur.
De kleine finale voor plek 3 en 4 tussen Sander en Ralph.
De finale voor plek 1 en 2 tussen Rick en Ron
.
05-05-2017

GESLAAGDE KIENAVOND

We mogen spreken van een heel geslaagde tweede kienavond op dinsdag 18 april. Rond de vijfenzeventig spelers zaten om half acht klaar om aan de veertien kienrondes te beginnen. Als vervanger van de zieke Huub Donners riep Jo Steinbusch de nummers om, Harrie Kisters en Kees de Heus fungeerden als assistenten. In elke ronde waren leuke prijzen te winnen en in de pauze deelden de organisatoren cake en wafels uit, die ook deze avond door vrijwilligers gebakken waren. Het is bijzonder mooi om te zien met welk plezier mensen dit spel spelen en er een bijzonder genoeglijke avond aan beleven.
Op dinsdag 16 mei vindt de derde kienavond plaats, waarvan de opbrengst ook naar de WDZ jeugdkampen gaat.


20-04-2017

PAASHAAS BEZOEKT WDZ JEUGD

Op Paaszaterdag bracht de paashaas een bezoek aan de spelers van de JO9, JO7 en de bambini. Rond de klok van half elf verzamelden zich de kids met ouders, opa´s en oma´s en broertjes en zusjes in het clubhuis. Een half uurtje later kwam de paashaas binnenhuppelen en hij vroeg de kinderen of ze hem wilden helpen met het zoeken van de paaseieren die op de voetbalvelden verstopt waren.
Ongeveer vijftig kinderen gingen op zoek naar de verstopte eieren. Een aantal waren makkelijk te vinden, andere weer iets lastiger, maar alle eieren werden gevonden, zodat de paashaas opgelucht adem kon halen.
Terug in het clubhuis gingen alle bezoekers aan tafel voor de paaslunch. Ook het eiertietsjen ontbrak niet.
Tegen twaalf uur bedankte Wim Lauvenberg iedereen voor de komst en wenste alle bezoekers een mooi paasfeest. Voordat ze huis gingen, mochten alle kinderen bij de paashaas nog een verrassing ophalen.
Het was, ondanks het mindere weer, een gezellige morgen bij WDZ en alle kinderen hebben veel plezier gehad. Dank aan allen die geholpen hebben om dit feest te laten slagen.


16-04-2017

KIENEN VOOR JEUGDKAMPEN

HET MOET NIET GEKKER WORDEN.......!

De belangstelling voor het WDZ kienen ten bate van de WDZ jeugdkampen is groot. Er was op 21 maart een run op de aankoop van kienseries en daarbij willen de kienliefhebbers ook nog eens een favoriet plekje in de zaal hebben. Marion en Michel waren er al vroeg bij de vorige keer en dat zal ook nu weer het geval zijn. Jullie willen er toch zeker ook bij zijn. Er zijn leuke prijzen te winnen.

WDZ KIENEN OP DINSDAG 18 APRIL OM 19.30U IN HET WDZ CLUBGEBOUW!

11-04-2017

MINIVELDTOERNOOI BY NIGHT

Op zaterdag 10 juni 2017 vindt vanaf 17.00 uur op het Sportpark Neerhagerbos op de Bocholtzerheide het jaarlijkse WDZ Miniveldtoernooi by night plaats. Inschrijving is mogelijk in drie categorieën: Heren prestatief, dames prestatief en recreanten gemengd. Het inschrijfgeld bedraagt 30 euro per team. Inschrijven kan vóór 1 juni 2017 via het aanmeldformulier op de website van WDZ.
Meer informatie over het toernooi kunt u vragen via e-mail: miniveldtoernooi.wdz@gmail.com.


09-04-2017

BAMBINI IN LINE UPOp donderdag 6 april beleefden de allerkleinste spelers van WDZ een onvergetelijke avond. Ze waren door Roda JC uitgenodigd om in het Parkstad Limburg Stadion mee te lopen in de line up van de spelers in de eredivisiewedstrijd Roda JC – PEC Zwolle. In de catacomben werden ze eerst allemaal goed geïnstrueerd over het oplopen met de spelers. Na een foto met de Roda JC mascotte ‘t Koempeltje mochten ze aan de hand van de PEC Zwolle spelers het veld op en dat maakte diepe indruk in een goed bezet stadion.
Na de line up gingen de kids met de begeleiders en ouders de tribune op om de wedstrijd verder te volgen. Een prachtige geste van Roda JC naar onze 25 jarige bambini afdeling.

31-03-2017

MEIDENVOETBAL

Voor alle meiden met een voetbalhart, organiseert WDZ op woensdagmiddag 12, 19 en 26 april van 14u tot 15u gratis en vrijblijvend een meiden inloopvoetbaltraining.
Deze trainingen zijn voor alle meiden vanaf 7 jaar woonachtig in Bocholtz en omstreken die zin hebben om te voetballen. Je mag zo vaak komen als je wilt en wanneer je wilt.
Bij voorkeur vragen we je om je aan te melden zodat wij de trainingen optimaal kunnen voorbereiden.
Dus vind je voetbal leuk en heb je zin in een middag vol spel en plezier samen met je vriendinnen, nichtjes, buurmeisjes of klasgenootjes... kom dan naar de inloopmeisjesvoetbaltraining van WDZ.
Inschrijven kan via e-mail adres: meidenvoetbal@vvwdz.nl

WDZ wil vanaf seizoen 2017- 2018 starten met eigen meisjesteam(s).

27-03-2017

OP STOOM

Het walking football begint langzaam op stoom te komen bij WDZ. Iedere woensdagochtend geeft Jo Lux training aan zestien deelnemers.  Het blijkt toch wel moeilijk om het spelletje onder de knie te krijgen. Naar een bal toe rennen is een ingebakken reflex. Geen dieptepass geven, die is met wandelen niet te belopen. Geen boogballetjes, maar alles over de grond. Geen lichamelijk contact, dus ook geen schouderduw. Ga er maar eens aan staan. Toch beheersen de spelers de nieuwe technieken al redelijk. Maar bovenal blijft het enorm gezellig en straalt het plezier in het spel van alle spelers af. En dan hebben we het nog niet eens over de nazit gehad. Interesse: kom kijken op woensdagochtend op het WDZ complex, we beginnen om tien uur.   
26-03-2017

VEILIG SPORTKLIMAAT

Het komt gelukkig niet geregeld voor, maar toch dienen we in onze verenigingen altijd een strikt beleid te voeren aangaande preventie van ongewenste intimiteiten en grensoverschrijdend gedrag jegens sporters, zowel jeugd als senioren. Voorkómen is hier altijd veel beter dan genezen. WDZ staat voor een veilige sportomgeving. Iedere leider, trainer en begeleider krijgt een aantal gedragsregels voorgelegd, waaraan hij of zij zich middels ondertekening confirmeert. Verder vraagt de vereniging een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Onlangs hebben Nicole Scholl en Ruud Dohmen zich beschikbaar gesteld om als vertrouwenspersonen voor de vereniging op te treden. Natuurlijk kunnen we niet alle grensoverschrijdend gedrag uitbannen, maar ons is er wel alles aan gelegen om het te voorkomen. Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen sporten.
25-03-2017

KIENEN SUCCES

De eerste kienavond ten bate van de WDZ jeugdkampen was een succes. Ruim 75 enthousiaste kieners bevolkten op dinsdag 21 maart het WDZ clubhuis. Precies om half acht begonnen de kienmeesters Hub Donners en Harrie Kisters aan de eerste ronde. Kees de Heus trad op als controleur en mocht de mooie prijzen overhandigen.
In de pauze deelden de dames van de organisatie aan alle deelnemers een lekkere plak cake uit. Ook in de zeven rondes na de pauze bleef de animo van de kieners hoog en keken de dames en heren geconcentreerd naar de nummers op hun kaarten. De ene na de andere fraaie prijs reikte Kees uit, prijzen waarvoor WDZ de sponsors erg dankbaar is.
Rond de klok van tien kon de laatste keer afgeruimd worden en nodigde Hub Donners alle aanwezigen van harte uit voor de volgende kienavond op dinsdag 18 april.

20-03-2017

SCHOOLVOETBAL

Bij prachtig voorjaarsweer speelden de meiden en jongens van de basisscholen uit de regio op het Sportpark Neerhagerbos op de Bocholtzerheide de voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi. De jongens speelden met elf tegen elf op het grote veld en de meiden met zeven tegen zeven op een half speelveld. Over belangstelling hadden de jeugdige spelers niet te klagen, heel wat ouders, grootouders en broertjes en zusjes waren op het spektakel afgekomen.
Alle wedstrijden werden in goede banen geleid door WDZ jeugdleiders en clubscheidsrechters. Tussendoor konden de toeschouwers genieten van een kop koffie en een lekker stuk gebak uit oma´s gebakkraam. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de WDZ jeugdkampen.
Uiteindelijk wisten één jongensteam en één meidenteam van de basisschool Bocholtz zich te plaatsen voor de regiofinale, die op 17 mei in Simpelveld plaatsvindt.

18-03-2017

WALKING FOOTBALL

We zijn begonnen met walking football. Op woensdag 15 maart begon trainer Jo Lux met dertien spelers aan de eerste training. Er moest natuurlijk de nodige uitleg gegeven worden over de regels van het spel. De naam van het spelletje zegt het al, je mag niet rennen. De teams bestaan uit zes spelers en er wordt op een kwart voetbalveld gespeeld met kleine doelen en zonder keeper. De bal mag niet boven heuphoogte komen, slidings en lichamelijk contact zijn niet toegestaan. Maar al gauw werd de theorie in de praktijk toegepast en dat bleek toch niet zo gemakkelijk. Dat mocht de pret niet drukken, het plezier spatte er van af. Na een uurtje toog de hele groep naar het clubhuis voor koffie en vlaai, waarbij de eerste ervaringen uitgebreid met elkaar werden besproken.
Hebt u belangstelling, kom dan gerust eens kijken bij de trainingen op het WDZ sportcomplex, elke woensdag van 10 tot 11.00 uur met vanzelfsprekend een nazit. Het gaat enerzijds om een uurtje per week in beweging te zijn, anderzijds is het sociale contact net zo belangrijk.
17-03-2017

KLUSSENDAG

Op 11 maart verrichtten vrijwilligers in het kader van de actie NL-doet op ons sportcomplex weer de nodige klussen. Om negen uur kwam de groep bijeen in het clubgebouw om de diverse klussen te verdelen onder de deelnemers. Het lokaal van verzorger Wilbert en kleedlokaal 1 werden gewit. In het toilet bij de kleedlokalen in de kelder kwam een deur. De schilders namen ook Oma´s gebakkraam onder handen, een pronkstuk voor het schoolvoetbal en de komende kienavonden. De naden langs de trap naar de bierkelder werden dicht gekit en de trap werd geschilderd. Het dak boven de overkapping kreeg een schoonmaakbeurt en een aantal vrijwilligers maakten de borders vrij van snoeiafval en bladeren. Alle reclameborden stralen weer in de zon na grondig poetswerk. Natuurlijk was er koffie en vlaai en belegde broodjes voor alle vrijwilligers.
12-03-2017

JEUGDKAMP 2017

Ook in 2017 organiseert voetbalvereniging WDZ voor de jeugdleden van de O7, O9, O11 en O13 een Jeugdkamp op de Bocholtzerheide.
Dit zal plaatsvinden van woensdag 24 mei 18:00 uur tot en met zaterdagochtend 27 mei 2016 +/- 12:00 uur. Dit is het Hemelvaartweekend.

Indien U Uw kind wil laten meedoen aan dit kamp, kunt U dan het bijgevoegde formulier Inschrijfformulier volledig invullen, en samen met het inschrijfgeld in een envelop inleveren vóór 20 april 2017 bij de jeugdleider van uw kind of direct bij het secretariaat (Nancy Degens, Rosaliestraat 14).
Helaas is het aantal beschikbare plaatsen niet ongelimiteerd en daarom zal er op volgorde van inleveren van het inschrijfformulier met inschrijfgeld, de plaatsen toekennen. We kunnen niet garanderen dat kinderen die 20 april nog in willen schrijven ook nog mee kunnen.

Schrijf dus snel in!!
Klik hier voor de informatiebrief
Mocht U nog vragen hebben, dan kunt U terecht bij de leider van het team of bij Nancy Degens-Theissen, Rosaliestraat 14 (06 – 50 64 65 28).

De Kamp commissie
05-03-2017

WALKING FOOTBALL

WDZ gaat starten met wandelvoetbal of walking football voor 55 plussers. Voetballen een leven lang, is het motto. Zowel mannen als vrouwen kunnen meespelen, aan de leeftijd wordt geen bovengrens gesteld. De KNVB heeft aan deze manier van bewegen strenge regels verbonden, je mag uitsluitend wandelen, slidings zijn niet toegestaan, geen lichamelijk contact toegestaan, de bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden en nog wat andere regels. Naast actief bewegen gaat het natuurlijk om de gezelligheid en de sociale contacten.
Op dinsdag 7 maart vond in het WDZ clubhuis de eerste bijeenkomst plaats van de de groep met een zestiental leden. Voorzitter Huub Schepers heette de aanwezigen welkom en vervolgens gaf Esther Copier aan de hand van een PowerPoint presentatie uitleg over het spel walking football zelf en hoe WDZ het walking football gestalte gaat geven.
05-03-2017

ALAAF DE WDZ !!!

Noen jikkeringe werrem wiet hersjteld is van dur vastelovvend, mer vuurnemlich van d'r WDZ vriedigovvend, d'r jeugdmiddig op zamstig, de prinsereceptie van d'r BVV KE, inge prachtige Sjelleboomkloep en nit tse verjese ut mitlofe in d'r optsoch i Lemiesj, wille vuur os als Road va 4 inclusief d'r klasse Prins Patrick 1 hatzlich bedanken vuur alle enthousiasme en jezelligheed die duur allenuij hat mitjenoame de aafjelofe daag. Op alle vuurjenumde WDZ festiviteiten woare vur allenuij in jroese aantallen aanwezig woadurch carnaval 2017 de bucher in ken wie ''zier jeslaagd''.

Zoe wie jikker joar wille vuur jeer u paar luu speciaal aahoale middels ing apate ongersjeijing.
Ut Jode Juupje woet oesjereikt, vuur os leden van verdeenste, aan d'r Peter Smeets en d'r Jo Brauers.
Zie hant veule joare, en noen nog ummer, veul betseechent vuur ozze verein. Dur Jo Brauers troan tseruuk oes dr Road va 4 en woet benumt als Senator. Dit tselt och vuur ut Jacqueline Lipperts dat durch d'r Bocheser Vasteloavends Verein woet ongersjeie mit ''Mit Hatz en Ziël vuur Boches''.
Neave dur Jo Brauers hat d'r Roger Wetzels noa 20 joar jemingt um ut presidentsjap uvver tse drage aan d'r Roy Kisters. "Dur Rosj" woet als inge van de kartrekkere van de WDZ Carnaval sjpeciaal benumt als Iëre-President vuur 20 joar sjtaat va dingst!

Vriedig 17 november 2017 kome vur werrem tseruk mit d'r Sjpassovvend!

Nogmoals 11 moal dank en bis WDZ!
Jrusst uuch d'r Road va 4!
05-03-2017

FAMILIE- VRIJWILLIGERSAVOND

De jaarlijkse WDZ familie-/vrijwilligersavond staat weer voor de deur. Alle leden en de vele vrijwilligers die onze vereniging rijk is zijn van harte welkom. WDZ wil haar vrijwilligers graag bedanken voor het vele mooie werk dat ze met z‘n allen verrichten.
Dit jaar maakt de activiteitencommissie er een zonnige, feestelijke avond van in Ibiza style! Hoor je Ibiza, dan denk je aan zon, zee, strand, maar natuurlijk ook aan hippies, danceparty‘s en heerlijke tapas!
We bouwen ons clubhuis om tot een danceclub, waar de DJ‘s The Basedrummers op de beats van Ibiza ons meenemen naar dit prachtige Spaanse eiland! Uiteraard zullen de tapasgerechtjes niet ontbreken. Trek je zomerse Ibiza-outfit aan om dit bijzondere zomers gevoel goed te kunnen ervaren.

Vrijdag 7 april, 20.00 uur clubhuis WDZ.
Entrée: Voor de leden 5 euro, voor de vrijwilligers gratis.
De drank is gratis deze avond.

Aanmelden kan tot 30 maart as. via activiteiten@vvwdz.nlSee you at Ibiza!
Activiteitencommissie WDZ
01-03-2017

IT‘S GOING ON………..

THE WHITE BAZAR CHAMPIONSHIP

Ook de tweede donderdag van het White Bazar Championship 2017 was weer een wedstrijddag om niet te vergeten. Heel wat spannende duels tussen enkele toptalenten. Op deze avond gooide een speler voor het eerst op het toernooi ONEHUNDREDANDEIGHTY en dat lokte natuurlijk de nodige enthousiaste kreten uit. Ralph Gorissen behaalde dit resultaat en de jury riep hem uit tot KING OF THE EVENING.
Het programma is inmiddels op de nodige plaatsen gewijzigd. Dus darters, let goed op de mails die jullie van de organisatie ontvangen. Op vetdonnesjdieg is geen darten.

De dartcompetitie werd mede mogelijk gemaakt door de WITTE BAZAR in Simpelveld en de opbrengst gaat voor de helft naar het goede doel FORAKIDSSMILE.

01-03-2017

WDZ IN OPTOCHTEN

Op Carnavalsmaandag en –dinsdag nam de WDZ Sjelleboomkloeb met een groot gezelschap deel aan de optochten van Bocholtz en Lemiers. Gelukkig bleven de weergoden de carnavalisten redelijk welgezind. Donkere wolken, nogal wat wind, maar gelukkig bleef het grotendeels droog. De prachtig uitgedoste groep viel in de smaak van het publiek langs de rand van de wegen. In Bocholtz kreeg WDZ de tweede prijs bij de groepen. In Lemiers was op dinsdagmiddag de gezelligheid er zeker niet minder om. WDZ heeft zich duidelijk van haar beste kant laten zien in de beide optochten. Mooi voor Prins Marco I en Prins Wouter I en Prinses Iris in Bocholtz en voor Prins Jop I en de jarige Prinses Francis in Lemiers.

NIEUWE FOTO'S!
28-02-2017

CARNAVALSAVOND

Op vrijdag 24 februari zorgden de WDZ carnavalisten voor een bomvol clubhuis. De Raad van Vier had voor een prachtig programma gezorgd. Traditioneel werd de avond geopend door de oud-Prinsen met het WDZ clublied Sjwats en Wies. Europees kampioen Jana Bleijlevens verzorgde een zeer artistieke en atletische dans van het dansmarieche. Na enkele carnavalshits, gedraaid door DJ Eric volgde een van de laatste officiële daden van Prins Ralph I, het uitreiken van ‘t Joode Juupje aan Peter Smeets, een WDZ lid met bijzonder veel verdiensten voor de vereniging. En Peter en Miriam gingen natuurlijk met het damesteam op de foto.
Jo Brauers kreeg eveneens de orde van 't Joode Juupje uitgereikt voor het vele werk, dat Jo verzet heeft en nog verzet op alle mogelijke gebieden in onze vereniging.


27-02-2017

CARNAVALSMIDDAG JEUGD

Op zaterdag 25 februari was de WDZ jeugd verzameld in het clubhuis om hun carnavalsfeest te vieren. De Bócheser Vasteloavendsverein Kalk an de Bóks bracht met de Raad van Elf en Prinsen en Prinses een bezoek. President Jean van Horssen speldde Jacqueline Lipperts de orde “Mit Hats en Zieël vuur Bóches" op voor haar vele verdiensten voor de vereniging.
Toen kon het feest echt losbarsten met prachtige optredens van de verschillende jeugdteams, zelfs het WDZ bestuur trad op. Het dansmarieche Jana Bleylevens liet een indrukwekkende show zien en natuurlijk ontbraken ook de Sjtuutbreur en de Kabènese niet.
Als verrassing kregen de leiders Toos Brands en Harrie Degens bij gelegenheid van het zilveren jubileum van de bambini zelfgemaakte bloemen van de kinderen als dank voor hun begeleiding.

NIEUWE FOTO'S!
26-02-2017

WINTERACTIVITEIT JO11

Op zaterdag 11 februari jl. hebben bijna 30 spelers van de O11 aan een leuke middag met activiteiten deelgenomen. Samen met de trainers zijn ze vanuit het WDZ clubhuis op pad gegaan voor een lange en avontuurlijke wandeling door het winterse landschap. Halverwege de wandeling hadden de leiders op de parkeerplaats van de bevriende voetbalvereniging SV Nijswiller een spellencircuit uitgezet. Vol geestdrift voerden de spelers de spellen uit.
Na terugkomst op de Bocholtzerheide was het clubhuis inmiddels omgebouwd tot huiskamerbioscoop en werd een spannende film vertoond. In de pauze van deze film deden de spelers zich tegoed aan heerlijke hamburgers. Moe, voldaan en met nog de nodige spanning in het lijf, als gevolg van het kijken naar de film, eindigde de “happening" rond de klok van zeven.
23-02-2017

BAMBINI OPA EN OMA DAG

Op woensdagmiddag 22 februari hadden de leiders van de bambini Toos en Harrie in het kader van het zilveren jubileum van de bambini alle oma‘s en opa‘s van de kinderen uitgenodigd om mee te doen bij een training. En daar hadden de grootouders wel oren naar gezien de grote opkomst. Vol enthousiasme werd in beide groepen met de kids meegedaan aan het spellencircuit dat de leiders in de sporthal Bocholtz hadden uitgezet. Na afloop ging natuurlijk iedereen op de foto en vervolgens waren er wafels en een drankje. Een prachtige middag voor jong en oud waarvoor dank aan de leiders en hun assistenten.

NIEUWE FOTO'S!
23-02-2017

JO15 KAMPIOEN NAJAAR

Op zaterdag 18 februari kon eindelijk de wedstrijd van de JO15 tussen WDZ en Sporting Heerlen gespeeld worden. Winst of gelijkspel zou het kampioenschap betekenen. Genoeg reden voor de nodige spanning vooraf. Maar over deze spanning werden de spelers al gauw heengeholpen door het grote aantal supporters langs de lijn. Uiteindelijk veroverde de JO15 met een duidelijke en fraaie 4-2 overwinning de titel. Na afloop van de wedstrijd werden de flessen met kinderchampagne op het veld ontkurkt en kon het feest beginnen.

20-02-2017

WDZ GOT TALENT

De voorbereidingen op de grote talentenjacht binnen WDZ zijn in volle gang. Het festijn is gepland in de zomerstop en aangezien WDZ bulkt van het talent is de animo tot deelname groot. Diverse acts zijn al uitgelekt, een lid van het veteranenteam gaat met een fiets zonder banden over het slappe koord fietsen, dat gespannen is op 5 meter hoogte tussen twee masten van de veldverlichting. Een jeugdleider gaat als fakir op een spijkerbed liggen. Meer verklappen zou niet leuk zijn, maar toch even onze vrouwen noemen. Ze hebben enkele duo´s gevormd, die, hoe kan het ook anders, een duet gaan zingen. Op vrijdagavond 17 februari waren de eerste selecties tijdens een karaoke avond. De jurering was opgenomen in het karaoke programma en de jury gaf een steeds betere beoordeling, van amateur over hoopgevend naar rijzende ster. Het belooft in ieder geval heel veel voor onze WDZ GOT TALENT show in de zomer.

18-02-2017

JONGER ORANJE TALENTENDAG

Het winnende doelpunt maken in een volgepakt stadion De Koel dat jouw naam schreeuwt, daar droom jij toch ook van? Woensdag 1 maart, in de carnavalsvakantie, kan deze droom in vervulling gaan. VVV-Venlo gaat namelijk tijdens de Jonger Oranje Talentendag op zoek naar nieuwe voetbaltalenten. Locatie van deze voetbaldag is het complex van SHH in Herten.
Onze partnervereniging VVV uit Venlo biedt onze jeugdspelers aan om deel te nemen aan deze unieke voetbaldag. De hele dag voetballen en uitgebreid bekeken worden door de scouts van VVV-Venlo. Dat zijn de ingrediënten waar jongens en meisjes – geboren tussen 2005 en 2011 – van zullen smullen tijdens de Jonger Oranje Talentendag bij SHH. Tijdens de Jonger Oranje Talentendag wordt een 4 tegen 4 toernooi gespeeld en krijgen de keepers een speciale clinic onder begeleiding van professionele keeperstrainers. Iedereen krijgt de kans om hun droom te verwezenlijken: een stage bij VVV-Venlo en/of een plek in de Jonger Oranje (regio)selectie.
14-02-2017

JEUGDKAMP JUNIOREN IN BELGIË

Aan het eind van voorjaarsseizoen biedt de jeugdafdeling aan alle jongeren in de leeftijdscategorie O15, O17 en O19 een weekendactiviteit aan.
Het uitstapje gaat van vrijdag 9 juni t/m zondag 11 juni 2017 plaatsvinden in de accommodatie “Hopper jeugdverblijf Merkenveld" te Loppem. Dit plaatsje, onderdeel van de gemeente Zedelgem, ligt een tiental kilometers van Brugge verwijderd. Meer informatie over de accommodatie is te vinden op:
www.hopper.be/nl/jeugdverblijf/merkenveld

14-02-2017

KUNSTGRAS

Het rapport 'Haalbaarheidsonderzoek kunstgras' zou afgerond zijn in december 2016. Dit is nu uitgesteld naar eind februari, begin maart. In een vorig overleg met de voetbalverenigingen is aangegeven dat het wenselijk is om nader onderzoek uit te voeren om te bepalen of de velden de bespelingsdruk aankunnen, of in ieder geval te
bepalen welke maatregelen en onderhoud nodig zijn om dit te bereiken. Niet alleen vaststellen van de maatregelen, maar ook van de bijbehorende kosten. De gemeente heeft hiervoor een vervolg kwaliteitsbeoordeling van de velden opgestart om dit in beeld te brengen. Buro Newae (voorheen Copier) zal de werkzaamheden uitvoeren. In week 6 worden van alle velden monsters genomen en een aantal boringen uitgevoerd. De resultaten worden meegenomen in het rapport.
11-02-2017

JO9 MIST DISTRICTSFINALE

Op zaterdag 4 februari heeft de JO9 in de regiofinale in Gulpen de overwinning op een haar na gemist.
De jongens en meiden leverden een spannende strijd, waarbij ze in alle wedstrijden hun stinkende best hebben gedaan. Ongeslagen, met slechts één gelijkspel, eindigden ze op een gedeelte eerste plaats. Omdat Hulsberg echter meer goals had gescoord, mochten zij door naar de district finales in Nederweert.
In de super spannende wedstrijd tegen Hulsberg kwam WDZ met 2-0 voor. Hulsberg scoorde de 2-1 en 10 seconden vóór het einde viel de 2-2. Deze goal bepaalde, dat WDZ niet door mocht naar de districtsfinale. Huilen troef bij onze dappere spelers, maar eigenlijk mogen ze dit gelijkspel als een grote overwinning zien, tijdens de veldcompetitie verloren ze nog dik van deze tegenstander. Dus voor alle spelers: top gespeeld!
08-02-2017

WDZ VROUWEN NAAR VROUWENTOPVOETBAL

Op zondag 12 februari spelen twee teams uit het Duitse vrouwenvoetbal een vriendschappelijke wedstrijd op Sportpark De Wijher aan de Jagerstraat in Roermond. Het sportpark is de thuishaven van SVC2000, een vereniging die graag bijdraagt aan de ontwikkeling van het vrouwen- en meisjesvoetbal.
De vrouwen van Borussia Mönchengladbach uit de 1e Bundesliga spelen tegen de vrouwen van Werder Bremen uit de 2e Bundesliga Nord. Een wedstrijd die garant staat voor voetbal op hoog peil, omdat het Duitse vrouwenvoetbal al vele jaren aan de top van het wereldvrouwenvoetbal staat.
De wedstrijd begint om 14.00 uur en de entree is gratis.
Een uitgelezen kans voor onze WDZ vrouwen om speelsters van het hoogste niveau eens aan het werk te zien. Ze gaan met het complete team naar Roermond.
Voor meer informatie kun je terecht bij Peter Smeets: mail familie-smeets@home.nl, tel. 06-53255082

07-02-2017

PRINSENRECEPTIE BOCHOLTZ

Prinsenreceptie Bocholtz
Wanneer: zaterdag 25 februari 2017
Tijd: 20.11 uur
Locatie: Harmoniezaal Bocholtz
Verzamelen: 20.00 uur in de hal van de Harmoniezaal

Klik hier voor de Nieuwsbrief: Nieuwsbrief februari.
05-02-2017

HOOFDSPONSOR

Dit seizoen is van der Linden Adviesgroep voor het tiende seizoen hoofdsponsor van WDZ. Een bijzonder mooi feit, waarvoor de voetbalvereniging uiteraard heel dankbaar is. Op woensdag 25 januari brachten Roger Wetzels en Wim Lauvenberg, leden van de WDZ sponsorcommissie, een bezoek aan Roger van der Linden en Anja Beugels, eigenaren van de van der Linden Adviesgroep. Roger Wetzels dankte Anja en Roger voor hun grote steun aan WDZ en sprak de hoop uit, dat ze nog vele jaren aan de vereniging verbonden zullen blijven. De beide heren boden aan de sponsors namens WDZ een taart aan, met een foto van ‘t Juupje erop. Daarbij mochten Anja en Roger nog een fraaie teamfoto in ontvangst nemen.
03-02-2017

BAMBINI

Dit jaar vieren de WDZ bambini hun zilveren bestaansfeest. In het kader van dit feest organiseert de jeugdafdeling een aantal activiteiten. Op woensdag 22 februari is er een speciale middag voor de oma‘s en opa‘s van het kleine grut. Het is niet de bedoeling dat de grootouders alleen maar toekijken, ze gaan zelf actief aan de slag in de gymzaal. Ze gaan kennis maken met walking voetbal en samen met de kinderen sporten onder leiding van leiders Toos en Harrie en dat alles in het kader van meer bewegen voor jong en oud. Dus breng de gymschoenen mee en doe mee, ooms en tantes zijn overigens ook van harte welkom. Het feest begint om 16.00 uur in de sporthal aan de Wijngracht.
01-02-2017

CARNAVALS PROGRAM 2017

Carnavalsvridig 24 februari

WDZ Sjpasstempel je-öffent vanaaf 20.00 oer
21.11 oer Öffnung durrig d'r Road va Veer, Hoegheed Ralph I en de ex Prinsen van WDZ
21.30 oer Dansmarieche Jana Bleijlevens
21.45 oer Oesreiking WDZ Lid van Verdeenste - Orde van ut Joode Juupje
22.00 oer Abdicatie Prins Ralph I
22.30 oer Ut vermaarde en beruchte "Duo Pratsjik"
23.15 oer Proclamatie Hoegheed WDZ 2017
23.45 oer Duo Noetsjedaat: Winnaars Schlaager Arena Boches 2016
00.00 oer Traditioensopteane Domm & Doöl

Carnavalssamstig 25 februari
WDZ Jeugd-Sjpasstempel je-öffent vanaaf 13.00 oer en sjtart programma vanaaf 14.11 oer. Coördinatie en aanmelden optreanes beij Harry Lipperts.
27-01-2017

VETERANEN WINTERWANDELING

Op zondag 22 januari gingen een vijftigtal veteranen, partners en kinderen aan de wandel in het prachtige natuurgebied van Terworm. De groep vertrok vanaf het zwembad in Voerendaal waarna de wandelaars al gauw het prachtige kasteel Cortenbach passeerden. Door de velden ging het richting Eyckholter molen. Een stuk verderop boden de tuinen van Kasteel Terworm en het kasteel zelf een sprookjesachtige omgeving. Een fraaie plek voor de groepsfoto.
De koffie en vlaai wachtten in de bar van het van der Valk hotel in Heerlen. Na de inwendige mens voorzien te hebben van enige extra vloeibare brandstof ging het terug naar het startpunt. Rond drie uur was het gezelschap terug in het WDZ clubhuis, waar van de Chinees-Indische rijsttafel, perfect verzorgd door restaurant Rose Garden, al snel weinig meer over was. Het bleef vanzelfsprekend nog enige uurtjes erg gezellig in het clubhuis.
23-01-2017

BLIKSEMLOTERIJ

De winnende lotnummers van de WDZ verloting zijn:
1e prijs: 5162 2e prijs: 3712
3e prijs: 0730 4e prijs: 1473
5e prijs: 4559 6e prijs: 0426
7e prijs: 0093 8e prijs: 0158
9e prijs: 1650 10e prijs: 3528

Prijswinnaars kunnen na telefonische afspraak hun prijs afhalen bij: Bart Wetzels, Verzetstraat 34, Simpelveld, 06-28940882 of Jurgen Spork, Kanthuisstraat 55, Simpelveld, 06-50123315
21-01-2017

OPTOCHT

We beginnen weer allemaal de carnavalskriebels te krijgen. Op Carnavalsmaandag 27 februari trekt de optocht door Bocholtz en de Sjelleboomkloep van WDZ is vanzelfsprekend van de partij. De optocht van vorig jaar viel helaas letterlijk in het water, daarom hebben de Carnavalisten van de voetbalclub er dit jaar des te meer zin in. WDZ rekent op een grote groep deelnemers. Een groot aantal mensen heeft zich reeds aangemeld, maar deelnemen kan nog steeds! Alle jeugdleden, senioren, veteranen, dames, niet-spelende leden en aanhang zijn van harte welkom.
De organisatie van de Carnavalsgroep is ook deze keer in handen van Jacqueline en Harrie Lipperts.

Ut jeet droop-aa!
Zaterdag 18-2 a.s. kunnen de pakken afgehaald worden in de kantine van WDZ.
Van 10-12 uur zijn jullie daar van harte welkom.
Zoals eerder vermeld, vragen we dit jaar geen huur voor de pakken. Willen jullie wel € 7,50 voor de pruik meenemen?
De gewenste kleur kan dan worden uitgekozen en levering volgt later.

Ons lid Jop Snackers is dit jaar prins in Lemiers. We zijn dan ook van plan om op carnavalsdinsdag met de optocht in Lemiers mee te lopen.
Laten jullie zaterdag a.s. even weten of jullie dan ook meelopen?

Jruss, mit ee dreifach, kräftig WDZ Alaaf!
19-01-2017

PRINS JOP I & PRINSES FRANCIS

Afgelopen weekend is tijdens de zitting van de Grensschiebere van Lemiers Prins Jop I (Snackers) en Prinses Francis (Bertram) uitgeroepen tot de Hoogheden van 2017!
Jop is nu twintig jaar lid van WDZ en is als vijfjarige begonnen bij de bambini van Toos Brands.
Wij wensen jullie, Prins Jop I en Prinses Francis, een fantastische carnaval toe met jullie familie en vrienden, samen met de CV De Grensschiebere en de inwoners van Lemiers!

De Prinsenreceptie is op vrijdag 10 februari om 19.11 uur in zaal Oud Lemiers in Lemiers.
 
17-01-2017

RENÉ KÜPPER TRAINER WDZ

Vanaf het volgend seizoen zal René Küpper, de huidige trainer van KVC Oranje, de WDZ selectie trainen. Hij volgt Paul van Putten op, die, na drie jaar WDZ trainer te zijn geweest, verkast naar KVC Oranje. René Küpper is een voetbaldier in hart en nieren. Op zijn zesde begon hij met voetballen en vanaf 33 jaar is hij trainer. In deze functie behaalde hij diverse kampioenschappen. Momenteel voetbalt hij ZELF nog bij de veteranen van Sporting Heerlen. Op maandag 16 januari ondertekende hij het contract, dat hem als trainer aan WDZ bindt.
Xavier Vaessen blijft de trainer van het tweede elftal van WDZ en Jo Lux de keeperstrainer.


16-01-2017

PRINS WOUTER I & PRINSES IRIS I

Afgelopen weekend zijn de nieuwe hoogheden van Carnavalsvereniging Kalk aan de Books uitgeroepen tijdens een geweldige zitting in de Harmoniezaal in Bocholtz!
Op zaterdagavond werd Marco Vanhommerig uitgeroepen tot Prins Marco I. Zondagmiddag werden tijdens de kinderzitting Wouter Ortmans uitgeroepen tot Prins Wouter I en Iris Sluijsmans tot Prinses Iris I om samen dit carnavalsseizoen te regeren over het Kalk aan de Books rijk in Bocholtz.

Wouter is speler van de O13 bij WDZ en zijn moeder Natacha is barvrijwilliger. Zijn vader Jo Ortmans komt Wouter regelmatig aanmoedigen op de voetbalvelden.
Iris is de dochter van Ralf en Mirian Sluijsmans welke WDZ een warm hart toedragen door hun sponsorschap.

Wij wensen Prins Marco I, Prins Wouter I en Prinses Iris I een fantastische carnaval toe met heel veel plezier!
16-01-2017

UITSTAPJE WDZ 3: BIERPROEVERIJ

Op 18 december speelde WDZ3 haar laatste wedstrijd van 2016. Het jaar werd winnend afgesloten met een 3-0 zege op Hellas 3. Hierdoor steeg het derde naar plek zes op de ranglijst en kon men met een tevreden gevoel beginnen aan de winterstop. Dat tevreden gevoel werd die dag nog extra versterkt door een gezellige groepsactiviteit. Wat kun je immers met spelers van het derde beter doen dan bierproeven op een zondagmiddag in het eigen dorp?!
Het was dan ook een geschenk uit de bierhemel dat er in cafe d’r Aowe kino een bierproeverij op de planning stond. Na afloop van de wedstrijd trok een grote afvaardiging van het derde van de Bocholtzerheide naar het dorp. 
15-01-2017

O9 OP UITSTAPJE NAAR AVONTURENLAND

Afgelopen woensdag 11 januari zijn de teams van O9 gezamenlijk op uitstapje geweest naar Avonturenland in Heerlen. Om 13.15 uur werd er gezamenlijk vertrokken vanaf de parkeerplaats van WDZ. Aangezien we onderweg de regen tegemoet reden waren we blij dat we een binnenactiviteit georganiseerd hadden. Bij aankomst mochten de kinderen die dat leuk vonden een uur gebruik maken van het indoorsoccerveld. Nadat de teams samengesteld waren, werd er een uur lang fanatiek gevoetbald. De overige kinderen waren in de grote hal aan het ravotten op de diverse speeltoestellen. Er werd geklauterd, gestoeid en heel veel gelachen. 
15-01-2017

TRAINING JEUGDTEAMS

M.i.v. 16 januari hebben de jeugdteams de veldtrainingen hervat, althans voor zo ver de weergoden het toelaten. Bij sneeuw en ijs zullen de trainingen toch weer in de zaal plaatsvinden. Met name het trainen op een van de speelvelden zal bij slechte weersomstandigheden niet mogelijk zijn.
Het programma van de voorjaarscompetitie is nog niet bekend, maar het zal starten na Carnaval, begin maart dus.
13-01-2017

ZAALCOMPETITIE JO9

Op zaterdag 21 januari vervolgt de JO9 de zaalcompetitie in Nuth. Het team is vlak voor Kerstmis succesvol begonnen met drie overwinningen en wel tegen vv Geuldal, vv Hulsberg en BMR. Riley, Finn, Dante, Ilya, Fedde, Sem, Renée, Nigel, Viggo en Benthe zorgden voor het succes onder het toeziend oog van hun leiders Tom Heltzel en Cyril Lux.
13-01-2017

BOSLOOP JO15

Wat is er nu leuker om na de feestdagen te starten met een bosloop in winterse sferen? Om al het overmatige eten van de afgelopen feestdagen op een goede manier te verteren en de Playstation ook eens wat rust te gunnen werd er door de dames en heren van de JO15 op zaterdag 7 januari een run van 6 km door het bos gelopen. Om 10.00uur werd er gestart vanaf de parkeerplaats voor het bos café Het Hijgend Hert in Vijlen.
12-01-2017

BAMBINI

In het kader van 25 jaar WDZ bambini organiseert de jeugdafdeling een aantal activiteiten. Op woensdagmiddag 25 januari vond in de sporthal Bocholtz een vriendjes en vriendinnetjesmiddag plaats. Onder leiding van de eveneens jubilerende leidster Toos Brands, Harrie Degens, Simone Lange, Ellen Hursel, Petra de Koning en Bert Vaessen vermaakte een grote groep kinderen zich een uur lang met allerlei spelletjes. De jeugd ontving met gejuich de WDZ mascotte ‘t Juupje. Het enthousiasme van de kinderen was groot en met moeite waren ze na afloop in de kleedruimte te krijgen, na eerst nog even op de foto met ‘t Juupje te zijn gegaan. In de kleedruimte kregen alle kinderen een drankje, een wafel of een stuk cake. Tenslotte kregen de deelnemers een mooie Juupje medaille en een kleurplaat met een afbeelding van de mascotte. Deze kunnen bij Harrie Degens of op woensdagmiddag tijdens de training van de bambini ingeleverd worden. Ze krijgen een mooie plaats in het WDZ clubhuis.

09-01-2017

WIEL BECKERS KWAJONGCONCOURS

Op zaterdag 7 januari vond in het WDZ clubgebouw voor de vijfendertigste keer het Wiel Beckers Kwajongconcours plaats. Het kaarttoernooi begon ooit onder de bezielende leiding van Wiel Beckers en Jan Hamers en is niet meer weg te denken van de WDZ verenigingsagenda. Te vermelden is zeker het feit dat de gebroeders Wiel en Ger Heckmans al meer dan 30 keer deelgenomen hebben.07-01-2017

JAN WEIJERS MEMORIAL ZAALVOETBALTOERNOOI

Op oudejaarsdag werd het 32e WDZ Zaalvoetbal toernooi gespeeld in de sporthal Bocholtz. Het toernooi droeg nu voor de achtste keer de naam Jan Weijers Memorial Zaalvoetbaltoernooi. Acht teams namen deel, waaronder het team van het WDZ bestuur, een forse verhoging van de gemiddelde leeftijd van de deelnemers was het gevolg. Het toernooi was er niet minder spannend om en kende een heel sportief verloop.


04-01-2017

JO15 en JO13 WINNAAR HALLENMASTERS 2016!!

Op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 december namen de teams JO15-1, JO15-2, JO13-1 en JO13-2 deel aan het gerenommeerde boardingtoernooi "Hallenmasters" in Stein welk elk jaar georganiseerd wordt door RKSV De Ster.
We mogen gerust spreken van heel mooie resultaten van onze jeugdige spelers.

 
30-12-2016

VELDTRAINING

Van maandag 19 december tot maandag 16 januari zullen er geen veldtrainingen zijn voor de jeugdteams. Door de hoge trainingsintensiteit raken het trainingsveld en een van de speelvelden, waarop noodgedwongen getraind moet worden, in een slechte staat. Voor indoor trainingen voor de jeugdspelers zijn uren gehuurd in de Sporthal Bocholtz. Er zal ook mogelijk naar andere sportaccommodaties uitgeweken worden. De selectie traint wel buiten, maar zal wel geregeld moeten uitwijken naar een accommodatie met kunstgras. 
27-12-2016

CONSUMPTIEPRIJS

M.i.v. 1 januari worden de prijzen van de consumpties in het clubgebouw met 10 cent verhoogd. De prijsverhoging geldt zowel voor de consumptiebonnen als de losse verkoop van consumpties.
Op de ledenvergadering van 30 september jl. is de verhoging al aangekondigd. In de laatste twee jaar zijn de inkoopkosten hoger geworden en dit noodzaakt ons om nu de prijzen aan te passen.
19-12-2016

PAUL VAN PUTTEN

Aan het eind van dit seizoen gaat trainer Paul van Putten WDZ verlaten. Paul is dan drie jaar lang de trainer van onze selectie geweest. Hij zegt nu toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en dat vindt hij ook van WDZ, waar een aantal talentvolle jeugdige spelers aan de poort kloppen om een vaste plek in de selectie te krijgen. We wensen Paul heel veel succes bij zijn nieuwe vereniging en zeggen dank voor alle inspanningen die hij gedaan heeft voor onze vereniging.
16-12-2016

WDZ NAAR MSV DUISBURG

Op zaterdagmorgen 10 december vertrok de WDZ bus naar de wedstrijd MSV Duisburg – Fortuna Köln. In de goal van de thuisploeg ons vroegere jeugdlid Mark Flekken. Met 51 personen vertrok de bus naar Duisburg. De reis verliep voorspoedig en de laatste kilometer tot aan het stadion escorteerden twee motoragenten de bus tot aan het stadion en dat was toch wel spectaculair. Petje af voor de MSV Duisburg voor de wijze waarop ze dit alles geregeld hadden.
De supporters van de Bocholtzerheide hebben kunnen genieten van een mooie wedstrijd, die de ploeg van Mark met 2-0 wist te winnen. MSV Duisburg blijft door de overwinning leider in het klassement. Mark Flekken hield voor de elfde keer zijn doel schoon.
Voor Tijn Vaessen een bijzondere dag, hij mocht mee het veld op om samen met andere afgevaardigden van sportverenigingen een erehaag voor de spelers te vormen.
Dank aan MSV Duisburg, Mark Flekken, taxi van Meurs, chauffeur Willy van Uden, Vliex reizen, bakkerij Ivo Dreessen en tenslotte aan Margot en Jan voor de catering.

12-12-2016

JO9-2 KAMPIOEN

Op zaterdag 3 december is het JO9-2 team ongeslagen kampioen geworden. Met 9 overwinningen op rij en 103 gescoorde doelpunten zijn ze verdiend kampioen geworden. Het hele seizoen werd met veel passie en inzet gespeeld. De laatste wedstrijd zou eigenlijk uit gespeeld worden bij KCC1, maar ze kwamen graag naar ons toe om ons feestje compleet te maken. Er waren veel supporters aanwezig om ons team naar het kampioenschap te schreeuwen. Bij opkomst waren er fakkels te zien, een spandoek voor de kinderen, toeters en het opkomstlied waar Roda normaal mee het veld op komt. Onze tegenstander stond op het veld te klappen toen onze kinderen het veld opkwamen.
08-12-2016

SINTERKLAASMIDDAG

Op zaterdag 26 november bezocht Sinterklaas in gezelschap van twee Pieten in de middaguren het WDZ clubgebouw, waar een 75tal kinderen vol verwachting klaar zaten. Rond half 3 openden Fanny en Stijn het feest waarbij ze de kinderen meteen moesten vertellen dat de Sint wat later zou komen, omdat hij zich verslapen had doordat hij in de nacht wat lang op de daken was geweest. In het clubhuis was nauwelijks nog een plekje te krijgen, Sinterklaas moest dan ook via de nooduitgang zijn entree maken. Veel fraaie tekeningen waren voor de Sint gemaakt. De kinderen mochten een verhaaltje vertellen bij de Sint of een liedje zingen, maar ook Sinterklaas had heel wat te vertellen. In zijn dikke boek stonden heel wat verhalen over de kleintjes. Als beloning was er voor ieder kind een mooi cadeau. Tijmen Wetzels kreeg een extra zak snoep als beloning voor de mooiste tekening. De Sint en de Pieten genoten zichtbaar van alles wat het kleine grut liet zien. Maar niet alleen de Goedheilig Man, ook de ouders, die het feest bijwoonden. Dank aan alle medewerkers van deze geslaagde middag.
01-12-2016

FEESTAVOND VETERANEN

De veteranen van WDZ kenden een geslaagde feestavond. Op zaterdag 26 november kwamen de oude heren met hun partners bijeen in El Milagro, een kroeg met dubieuze naam in Havana in de periode kort voor de revolutie. Toeval of niet, een dag tevoren overleed Fidel Castro.
De gasten werden ontvangen met een Mojito cocktail. Voorzitter Jo Brauers zette enige leden in de bloemetjes als dank voor hun werkzaamheden voor de veteranenafdeling. Gesterkt door de nodige tapas konden de veteranen aan de verrassing beginnen. Richard en Monique Kebeck van dansschool Swing-inn in Heerlen verzorgden een dansclinic, waarin de Salsa, de Bachata en en de Merengue geoefend werden. Tussendoor zorgde een enorme pan paella ervoor dat de deelnemers op krachten bleven.
Na afloop van de dansles bleef de dansvloer nog enige uurtjes behoorlijk bezet, waarbij DJ Nico Spaubek voor de gepaste ambiance zorgde. Maar was er ook tijd en plek voor een gezellig praatje. Dank aan alle sponsors en medewerkers aan deze feestelijke avond van de WDZ veteranen.
30-11-2016

JO11-1 KAMPIOEN

Op zaterdag 26 november werd de JO11-1 (voorheen de E1) de eerste kampioen van WDZ in het seizoen 2016-2017. Het team behaalde het kampioenschap in een beslissende thuiswedstrijd tegen de medekoploper Scharn uit Maastricht. Natuurlijk begonnen de spelers met de nodige zenuwen aan de wedstrijd, maar al gauw werd alle spanningen afgeworpen en werd de tegenstander geregeld in het nauw gebracht. Dit alles onder aanmoedigingen van de supporters langs de lijn. In een sportieve wedstrijd vertaalde de thuisploeg het goede voetbal en de enorme inzet in een klinkende 5-3 overwinning.
28-11-2016

SJPASSOAVEND 2016

Op vrijdag 18 november opende WDZ het Carnavalsseizoen van de voetbalclub met de traditionele Sjpassoavend. De Raad van Vier had zoals vanouds voor een spetterend programma gezorgd. Rond de klok van negen opende Roger Wetzels in gezelschap van Prins Ralph van WDZ de avond. De oud-prinsen beten het spits af, gevolgd door de Kabènese. Richtig Rex, Gipfel Power, Sven Ohne Girls en Domm&Doöl volgden, een bonte stoet aan artiesten die voor een uitgelaten feeststemming zorgde met als absoluut hoogtepunt het optreden van Beppie Kraft. Heel wat WDZ carnavalisten hadden de weg naar de WDZ Narrentempel gevonden. Ook de Carnavalsverenigingen van Vijlen en Lemiers woonden het Carnavalsfeest bij. Het succes belooft wat voor het WDZ Carnavalsseizoen.
23-11-2016

IN DE WANDELGANGEN

Op de website van In de Wandelgangen staat deze week ons lid Jeuf Huppertz in het zonnetje als vrijwilliger van de week.

"Deze week in ‘De Vrijwilliger‘ hebben we de 84-jarige Jeuf Huppertz, die al vanaf 1971 actief is als vrijwilliger bij RKVV WDZ. Een actief voetbalverleden bij de club heeft Jeuf niet, maar als vrijwilliger heeft hij bijna elke functie bekleed bij WDZ. In 2005 ontving hij hiervoor ook een koninklijke onderscheiding! ‘De Vrijwilliger‘ van deze week, Jeuf Huppertz."
Kijk op:
http://indewandelgangen.com/news-detail/de-vrijwilliger-jeuf-huppertz-rkvv-wdz-
17-11-2016

JEUGDVOETBAL

Voor het begin van het nieuwe seizoen heeft WDZ gekozen voor een andere opzet jeugdvoetbal. De jeugdafdeling heeft besloten af te stappen van het alleen op prestatie gerichte voetbal van de jeugdspelers. Je uitsluitend hierop richten is niet in het belang van de ontwikkeling van het kind.
WDZ neemt de individuele jeugdvoetballer in zijn ontwikkelingsleeftijd als uitgangspunt voor het plezier in het spel en de ontwikkeling van de talenten, zowel sociaal als voetbaltechnisch. 
12-11-2016

OP BEZOEK BIJ MARK FLEKKEN DUISBURG

Op zaterdag 10 december gaat WDZ met een bus van taxi van Meurs naar de voetbalwedstrijd MSV Duisburg - Fortuna Köln. Vanaf het begin van dit seizoen is het vroegere WDZ jeugdlid Mark Flekken de keeper van het eerste elftal in Duisburg. In het nog jonge seizoen heeft Mark veel lovende woorden over zijn presteren gehoord en is hij in de prachtige voetbaltempel van de Meidericher Spielverein uitgegroeid tot publiekslieveling nummer 1.

De wedstrijd begint om twee uur ‘s middags. De bus vertrekt om elf uur vanaf de parkeerplaats aan de Aretsbosweg. De kosten voor bus en entree bedragen per persoon 17 euro.
Opgeven kan tot uiterlijk 30 november bij: Huub Schepers: huubschepers@kpnmail.nl. Vermeld bij opgave naam en voornaam, adres en geboortedatum. Op 1 december geven we de namen van de deelnemers door aan MSV Duisburg.
12-11-2016

WDZ WANDELCLUB

Al jaren wandelen trouwe WDZ supporters vanuit Bocholtz naar de plaats van uitwedstrijden van het eerste elftal. Soms een redelijk korte route, maar toch ook wel fikse wandeltochten naar bijvoorbeeld Eijsden en Maastricht. De organisatoren zoeken naar wegen en paden door de natuur. En natuurlijk steken de deelnemers een kaarsje op.
Afgelopen zondag ging de tocht naar Hoensbroek, een wandeling over veertien kilometer. Om kwart over tien gingen de wandelaars op pad vanaf de Bocholtzerheide. Via Simpelveld, Huls, Ubachsberg en Voerendaal bereikte de groep de pauzeplaats in motel van der Valk bereikt.
Na de lunch kwam de groep na een klein uur precies op tijd aan voor de wedstrijd van onze jongens.
Zin om mee te gaan? Dat kan! Op zondag 13 november wandelen we naar Schinveld. De terugreis kan altijd in auto´s van andere supporters.
Meld je aan bij Toos Brands, Jacqueline Lipperts, Patty Schijns of Miets Schepers.
31-10-2016

SPEURTOCHT

In maart van dit jaar had de organisatie de speurtocht nog moeten afgelasten vanwege de barre weersomstandigheden, maar op vrijdag 21 oktober kon hij wel doorgaan. Vijf groepen hadden zich aangemeld, samen goed voor 52 deelnemers.
Om 19.00 uur vertrok de eerste groep vanuit het WDZ clubgebouw en even voor achten de laatste groep. Vanaf de Bocholtzerheide ging het richting Simpelveld. Onderweg kregen de speurders een aantal vragen gesteld, waarvan de oplossing op de route gevonden moest worden.
Op de pauzeplaats in café Oud Zumpelveld kreeg iedere deelnemer een drankje en een warme hapje aangeboden. Er was natuurlijk ook nog een opdracht uit te voeren. Van een aantal WDZ leden werden foto‘s getoond waarop de leden herkend moesten worden. Niet zo makkelijk want de organisatoren hadden de originelen met Photoshop bewerkt, zodat de afgebeelde personen niet zo gemakkelijk te herkennen waren.
Vanuit Oud Zumpelveld gingen de groepen weer verder op pad en even na 10.00 uur kwam de eerste groep terug in het clubgebouw. De laatste groep arriveerde even na elven. Gemiddeld hadden de groepen een kleine drie uur gelopen over de route.
De deelnemers kregen na aankomst soep en er moest nog een puzzel ingevuld worden. De jury kon de punten gaan tellen en rond de klok van half twaalf kon namens de organisatie Wiel Ramakers de uitslag bekend maken. Twee groepen eindigden met hetzelfde aantal punten op de eerste plaats en wel het Team Dames en het Team Lipperts/Hamers.
De organisatie was in handen van Wim Mennens, Wiel Ramakers en Guido Rhoen.

23-10-2016

SJPASSOAVEND 2016

Op vrijdag 18 november vindt voor de inmiddels 14e keer de WDZ Sjpassoavend plaats. D'r Road va Veer heeft weer voor een zeer aansprekend en gevarieerd programma gezorgd met een keur aan artiesten.

De avond begint om 21.00 uur in de WDZ Sjpasstempel. De opening van de avond wordt traditioneel verzorgd door de ex WDZ Prinsen die het WDZ-verenigingslied a capella ten gehore zullen brengen. Daarna komen de "eigen" Kabènese aan de beurt met in hun midden de WDZ Hoogheid Ralph I (Schepers) waarna de zaal al danig opgewarmd zal zijn voor de rest van het programma.
Richtig Rex, Gipfel Power, Sven Ohne Girls en Domm&Doöl treden op. De finale rond de klok van 24.00 uur wordt verzorgd door Beppie Kraft.
Entreekaartjes á € 10,- zijn te verkrijgen bij de Road va Veer (Jo Brauers, Marc Keulen, Bert Schins en Roger Wetzels) en uiteraard Senator Joep Wetzels.
Vanaf 20.00 uur is de WDZ Sjpasstempel geopend en WDZ DJ Eric W zal de pré- en afterparty voor zijn rekening nemen!
20-10-2016

25 JAAR WDZ BAMBINI

Het is woensdagmiddag 23 oktober 1991 als enige WDZ vrijwilligers op het sportcomplex heel verbaasd opkijken. Een zestal vier en vijfjarige dreumesen lopen het oefenveld op onder begeleiding van Toos Brands. Toos kennen ze nog wel als een van de speelsters van het damesteam. Vol verbazing kijken ze toe hoe Toos met de kleintjes aan de slag gaat en al heel snel raken de toeschouwers aangestoken door het enthousiasme van de kinderen. Het fenomeen “WDZ bambini" is geboren en naar later blijkt een groot succes, zowel voor deelnemende kinderen als voor de vereniging.
Vijfentwintig jaar lang traint Toos Brands nu al elke woensdag met de kinderen, daarbij geholpen door een in de jaren flink gegroeide groep aan assistenten. Toos is van huis uit onderwijzeres met speciale belangstelling voor het gymnastiekonderwijs. Haar eerste doelstelling is altijd geweest de kinderen vertrouwd te maken met bewegen, met balans in hun lichaam en dit alles in combinatie met balspel. Een spel dat gespeeld wordt in een groep, waarbij het zich thuis voelen in de groep een wezenlijk onderdeel vormt. Resultaat is van generlei belang, alleen het plezier in het spel en de individuele ontwikkeling van het kind telt.
In de afgelopen jaren heeft Toos heel wat kinderen onder haar hoede gehad. Het doet haar veel genoegen om een groot aantal terug te zien in de seniorenteams, zowel vrouwen- als mannenteams. Maar de grootste voldoening vindt ze in het feit dat er in de voetbalclub vriendschappen voor het leven zijn ontstaan, vriendschappen waar zij mede aan de basis heeft gestaan.
Met name voor haar vele verdiensten voor het WDZ jeugdvoetbal ontving Toos in 2009 bij het gouden jubileum van WDZ uit handen van burgemeester Reg van Loo van Vaals een Koninklijke Onderscheiding.

Foto: Toos Brands en Harry Degens met de bambini
19-10-2016

NIEUWE BALLEN

Op zaterdag 8 oktober mocht de 013-2 uit handen van de heer en mevrouw Hassert enkele ballen ontvangen. Namens de sponsorcommissie bedankte Roger Wetzels de beide sponsoren en bood hij mevrouw Hassert een boeketje bloemen aan.

Hartelijk dank namens onze jeugdafdeling.09-10-2016

WIJNPROEVERIJ

Op vrijdag 7 oktober hield Peter Mans van drankenhandel Mans uit Margraten een heel interessante lezing over wijn in het WDZ clubhuis. Hij vertelde uitgebreid over soorten wijn, herkomst en eigenschappen. Hij gaf belangrijke tips over temperatuur van wijn, welke glazen, welke hoeveelheid in het glas, maar bovenal vertelde hij over het proeven van wijn.
Alle zintuigen zijn belangrijk om te genieten van wijn, kijken naar de kleur en de gloed, luisteren naar het tinkelen van de bubbels, temperatuur voelen, ruiken aan de diverse geurelementen en zorgvuldig proeven.
Maar het bleef natuurlijk niet alleen bij de theorie, de aanwezigen mochten ook uitgebreid proeven van een achttal verschillende wijnen. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken is het adagium van Peter, maar geniet met mate voegt hij er meteen aan toe.
08-10-2016

KUNSTGRAS VEILIG?

De uitzending van Zembla van afgelopen woensdag heeft heel wat teweeg gebracht. Is kunstgras met rubberkorrels niet schadelijk voor de gezondheid? Kunnen we nog wel spelen op deze velden? De KNVB vindt van wel, dit schrijven ze in een mail aan de verenigingen met de volgende tekst: “We hechten er waarde aan jullie te informeren en aan te geven dat uit eerdere onderzoeken van het RIVM niet gebleken is dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico‘s met zich meebrengt. En dat de velden dus gebruikt kunnen worden om op te spelen en trainen."
07-10-2016

KUNSTGRAS

In het onderzoek naar behoefte aan kunstgrasvelden bij de voetbalverenigingen en naar de haalbaarheid van eventuele aanleg heeft bureau Copier de inventarisatie bij de verenigingen en de KNVB afgesloten. De verenigingen hebben een enquête ingevuld en over de gegevens van de enquête hebben medewerkers van het bureau met de besturen afzonderlijk een gesprek gevoerd. De ingevulde enquêtes en de verslagen van de gesprekken zijn inmiddels naar de betreffende gemeenteambtenaren gestuurd. Het bureau Copier gaat nu hard aan de slag om aan de hand van de gegevens met voorstellen naar het gemeentebestuur te komen. Deze voorstellen zullen in de loop van de maand oktober gedaan worden. Eind van dit jaar, begin volgend jaar hoopt het college van B&W met een raadsvoorstel te komen.
02-10-2016

LEDENVERGADERING

Tijdens de WDZ ledenjaarvergadering is Rik Wiertz tot bestuurslid gekozen. Rik brengt het aantal bestuursleden, zoals dat een voetbalvereniging betaamt, op 11. Een zeer welkome aanvulling, WDZ mag weliswaar op een mooi seizoen terugkijken, maar er is geen enkele reden om op de lauweren te gaan rusten, er blijft genoeg werk te verzetten, zeker gezien de nieuwe aanpak van het jeugdvoetbal en de wens van de vereniging om een essentiële bijdrage te leveren aan gezond bewegen van heel jong tot oud in de Bocholtzer gemeenschap. Het WDZ bestuur onderging voor het overige geen wijzigingen.
02-10-2016

EXTREEM HELLINGVOETBAL

Een aantal ondernemers in Vijlen, waaronder Victor Terpstra van Cuba Libre en Ingo Bulles van Hotel Restaurant Vijlerhof enerzijds en Roger van der Linden hadden het vermetele idee opgevat om een voetbalwedstrijd in een wei met een helling van ongeveer 20% te organiseren.

De voetbalverenigingen vv Vijlen en WDZ pakten de handschoen op en hebben op donderdag 28 september het duel uitgevochten. Onder grote publieke belangstelling, maar ook onder grote belangstelling van de pers waaronder de tv zenders SBS6 en L1 en de schrijvende pers van de Telegraaf, De Limburger/Limburgs Dagblad en het weekblad Panorama, werd op een veld van 30 bij 20 meter met vijf tegen vijf onder extreem moeilijke omstandigheden gespeeld.
De mannen van WDZ namen een 3-0 voorsprong, maar het team van vv Vijlen vocht zich terug naar een gelijke stand. In de allerlaatste minuut kwam uit de aftrap toch nog de winnende treffer voor WDZ. ’s Avonds was het natuurlijk nog even nagenieten bij de beelden van L1 nieuws en Hart van Nederland.

 
30-09-2016

EXTREEM BERGDORPJES VOETBAL WEDSTRIJD RKVV VIJLEN-WDZ

In het Bergdorpje Vijlen wordt woensdag 28 september de eerste Extreem Bergdorpjes Voetbal wedstrijd van Nederland gespeeld. RKVV Vijlen en WDZ nemen het tegen elkaar op.
Het idee is over komen waaien uit de Alpen. Extreem Bergdorpjes Voetbal wordt gespeeld op een alm met een hellingspercentage van maar liefst 20 procent of meer. Het veld is kleiner dan een regulier voetbalveld (30 meter bij 20 meter), net zoals de goals. Ook het aantal spelers is teruggebracht naar 5 tegen 5. Maar daarentegen is de moeilijkheidsgraad om te voetballen sterk toegenomen.
Aanvang van de wedstrijd is om 18.30 uur in een weiland aan de Vijlenberg, recht tegenover Taverne & IJscafé Oud-Vijlen. Het weiland, dat normaal gesproken plaats biedt aan paarden en koeien, wordt speciaal voor die dag gemaaid. Vervolgens worden vlak voor de wedstrijd de lijnen gekalkt, de cornervlaggen en natuurlijk de goals geplaatst.
Het initiatief is genomen door van der Linden Adviesgroep uit Bocholtz en Hotel restaurant Vijlerhof en Hotel restaurant Cuba Libre uit Vijlen. Ondersteund wordt het evenement door de voetbalverenigingen RKVV Vijlen en voetbalclub WDZ.

De spelers die voor WDZ gaan uitkomen in deze bijzondere wedstrijd zijn: Keeper Bart Pluymaekers, Ralf Baggen, Eric Muijrers, Serge Janssen, Bart Wetzels en Roger Wetzels

Supporters zijn van harte welkom.
27-09-2016

WIJZIGING SPELREGELS AMATEURVOETBAL

Vanaf het seizoen 2016/’17 is een groot aantal spelregels aangepast door de IFAB (de internationale spelregelcommissie van de FIFA). Deze wijzigingen kan je  http://www.knvb.nl/assist/scheidsrechters/spelregelwijzigingen vinden. Op basis hiervan heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om twee uitzonderingen die tot op heden golden te laten vervallen, namelijk: 

De blessurebehandeling in de A-categorie;
Het tonen van de gele of rode kaart aan een teamofficial;
22-09-2016

35+ VAN START

Het komende seizoen speelt een zevental van WDZ in de 35+ competitie. De vrijdagavond is de competitie-avond en dan worden drie wedstrijden gespeeld. De eerste avond wordt gespeeld op het complex van de SV Simpelveld. De WDZ mannen nemen het op tegen gastheer SV Simpelveld, Partij en SV Geuldal.
22-09-2016

GEZOND LEVEN ZOALS EEN PROF

Een geweldige happening op het Sportpark Neerhagerbos. Bijna 200 mensen aanwezig, meer dan 100 jeugdspelers, zestig ouders en meer dan dertig jeugdleiders. Een serieus onderwerp werd op zeer ludieke wijze gebracht. De aanwezigen zullen deze avond niet licht vergeten.
Heel veel dank aan de organisatoren van deze unieke gebeurtenis en alle medewerkers, afkomstig van Mondriaan Preventie, Roda JC en WDZ.

Klik ook zeker even op "lees meer" voor een mooi verslag van één van de aanwezige ouders.

12-09-2016

SPETTERENDE START WDZ-JEUGD

Op zaterdag 27 augustus organiseerde de jeugdcommissie een zeer succesvolle kick-off voor alle leeftijdscategorieën. De jeugdafdeling telt inmiddels meer dan 180 leden en het was dan ook een drukte van jewelste. In steeds wisselende groepen werd er enthousiast en met heel veel plezier getraind, ondanks de tropische temperaturen. Als tropisch toetje werden de activiteiten na de training verplaatst naar het veldje naast het clubgebouw. Alle jeugdleden mochten daar nog een partijtje zitvoetbal spelen in een megagroot opblaasbaar bubbelbadveld. Fanatiek werd er om de eer gestreden en werkelijk niemand bleef droog. Het plezier van spelers en trainers spatte er vanaf en dat geeft toch wel aan dat allen zin hebben in het nieuwe seizoen.

 
01-09-2016

BEKER

Komend weekend begint de WDZ selectie aan de bekercompetitie. Op zaterdagavond gaat het eerste elftal op bezoek bij Sportclub ’25 en een dag later ontvangt het tweede elftal de reserves van Sportclub ’25. Op dinsdagavond komt het eerste elftal van de SV Nijswiller naar de Bocholtzerheide en het tweede elftal speelt op donderdag in Schaesberg tegen de reserves van de vv Schaesberg.
16-08-2016

KICK-OFF WDZ-JEUGD

Op zaterdag 27 augustus trapt de WDZ jeugd officieel het nieuwe seizoen af. Op deze dag zijn alle jeugdcategorieën vertegenwoordigd. Alle spelers van O7 t/m O19 gaan een uurtje voetballend aan de slag volgens het schema: 11.00-12.00u: training O7, O9 en O11, 12.00-13:00u: training O13 en O15 en 13.00-14.00u: training O17 en O19.

Naast het voetbaluurtje organiseert de jeugdafdeling ook een aantal meer ludieke activiteiten waaraan de kinderen na hun training kunnen deelnemen. Voor de ouders is natuurlijk een mooi plekje op het terras voor het clubgebouw gereserveerd.

Vanaf maandag 5 september beginnen de trainingen voor de pupillen oftewel O7 t/m O13.
16-08-2016

NIEUWE AANPAK JEUGDVOETBAL

Voor de start van de nieuwe competitie is er veel aandacht geweest voor het concept jeugdvoetbal, zowel op de landelijke tv stations, in de kranten als in de nieuwsbrieven van de KNVB met de telkens terugkerende vraag: Is het alleen op prestatie gericht concept van jeugdvoetbal wel zo bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind? Voor de start van het seizoen worden bij vele clubs selectiedagen voor jeugdspelers gehouden. Op één of twee bijeenkomsten wordt bepaald op welk team een kind gaat spelen, deze selectie ligt dan voor het verdere verloop van het seizoen vast. Logischerwijs stressvolle momenten voor kind, ouders, maar ook jeugdkader.

WDZ heeft er voor gekozen het individuele kind in zijn ontwikkelingsleeftijd als uitgangspunt te nemen voor het plezier in het spel en de ontwikkeling van de talenten van het kind, zowel sociaal als voetbaltechnisch. Op 14 juli jl. is aan ouders en jeugdspelers uitleg gegeven over het nieuwe concept. Het betekent voor de aanpak van het jeugdvoetbal bij WDZ concreet dat niet meer zo sterk in teams gedacht wordt, maar meer in groepen. Binnen een bepaalde categorie trainen alle teams en spelers tegelijk, waarbij de groepsindeling tijdens de training kan wisselen. Verder kunnen teamsamenstellingen meerdere keren per jaar wisselen. Een speler wordt dus niet per definitie voor een heel seizoen vastgeplakt op een bepaald team.
We beseffen terdege dat het uitvoeren van het ambitieuze plan veel gaat vergen van het jeugdkader, maar ook van spelers en ouders. Het vergt een hoge mate van omdenken. De leiders zullen in hun werk ondersteund worden door een brede jeugdcommissie  waarbij op de achtergrond nog een groep van experts op het gebied van onderwijs, pedagogiek en jeugdpsychologie het jeugdkader, spelers en ouders daar waar nodig zal begeleiden.  
16-08-2016

EUREGIO VOETBALSCHOOL

Op vrijdag 2 september 2016 start de Euregioschool weer met de trainingen. De eerste groep begint om 19.00 uur op de velden van WDZ op Sportpark Neerhagerbos. Groep 2, de gevorderden, start om 20.00 uur. Tijdens de trainingsuren is het WDZ clubgebouw geopend.
De Euregio Voetbalschool is gespecialiseerd in het geven van techniek training volgens de Coervermethode. De deelnemers komen uit de hele regio, Vaals, Bocholtz, Simpelveld, Mechelen, Partij, Schin Op Geul, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. De leeftijd varieert van 5 tot 15 jaar. De school biedt de spelertjes een kans om zich verder te ontwikkelen door hen professionele begeleiding te bieden. Tijdens de trainingen zijn de kinderen continue met de bal bezig en hebben zo vele malen meer balcontact als bij de trainingen bij de voetbalvereniging. De trainingen worden door vier trainers en vier assistenten gegeven.
Aanmelden voor een kennismakingstraining kan via telefoon 043 – 306 28 98 of 06 – 12 84 02 98 of per mail naar Info@euregiovoetbalschool.nl.
16-08-2016

FLEKKEN HUTET ZUM AUFTAKT DAS MSV-TOR

WDR teletekst 24 juli 2016

Fußball / 3. Liga

Beim Drittliga-Auftakt hütet der Niederländer Mark Flekken (23) das Tor des MSV Duisburg. "Er hat alle Voraussetzungen, die ein Torhüter braucht, besitzt gute fußballerische Fähigkeiten und eine gute Ausstrahlung", sagte Torwarttrainer Beuckert laut einer MSV-Mitteilung vom Samstag. Flekken hatte sich mit Marcel Lenz (25) und Daniel Zeaiter (21) einen internen Wettbewerb um den Platz im Tor geliefert. Der MSV startet am kommenden Freitag (20.30 Uhr) mit einem Heimspiel gegen Paderborn in die Saison.

 
01-08-2016

WDZ VROUWEN WEER AAN DE SLAG

Nog enkele weken en dan start het nieuwe seizoen voor de WDZ vrouwen. Met 19 vrouwen gaan ze aan de competitie beginnen. Ze gaan in de 5 e klasse 1 spelen. In deze klasse zijn 11 teams ingedeeld.
De start van de competitie staat gepland op zondag 18 september. In het begeleidingskader van het team zijn de nodige wijzigingen gekomen. Op het eind van het vorig seizoen is trainer Marc Magermans gestopt, hij gaat zich nu met Jo Lux bezig houden met de keeperstraining. Verder zijn ook de leiders Ad Peeters en Maurice Verhoeve gestopt.
Peter Smeets is de nieuwe trainer van de vrouwen. Kris Grit gaat als leider fungeren en Rian Smeets is de verzorger. Een grensrechter wordt nog gezocht.
01-08-2016

SPELREGELBEWIJS EN SPELREGELWIJZIGING

Op 1 september 2014 heeft de KNVB de regel ingevoerd dat alle O17 spelers, die het jaar daarna bij de O19 gaan spelen het spelregelbewijs moeten halen. De voetbalvereniging heeft de belangrijke taak om de jeugdspelers te informeren en te instrueren over de spelregels en te stimuleren in de juiste toepassing ervan. Om de verenigingen hierbij te helpen, heeft de KNVB spelregelplatform ontworpen, een website waarop verenigingen en individuele leden oefenmateriaal kunnen vinden en ook hier hun examen kunnen doen.
In het seizoen 2016-2017 zijn alle jeugdspelers, die geboren zijn in het jaar 2000 aan de beurt. Voor 12 WDZ jeugdspelers betekent dit dat ze komende maanden het spelregelbewijs moeten halen.

De FIFA heeft een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd, waarvan de belangrijkste zijn, dat de bal bij de aftrap ook naar achteren mag worden gespeeld en bij een overtreding in het strafschopgebied, waarbij een poging wordt gedaan om de bal te spelen, volgt niet meer naast de strafschop een rode kaart, maar een gele kaart. De straf werd als te zwaar ervaren.
 
20-07-2016

JEUGDAFDELING

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft de KNVB de indeling in teams in het jeugdvoetbal een andere naam gegeven. Bij de junioren spreekt men niet meer van A-, B- en C-teams, maar van O19, O17 en O15, waarbij de bovengrens van de leeftijd leidend is. En bij de pupillen niet meer van D-, E, F-teams en Minipupillen, maar van O13, O11, O9 en O7. De WDZ jeugdafdeling komt met zijn 180 jeugdleden in alle categorieën met één of meer vertegenwoordigende teams uit. Voor het grote aantal teams is natuurlijk ook een uitgebreid begeleidend kader nodig en hiervoor heeft de WDZ jeugdcommissie in goed en regelmatig overleg met leiders en trainers gezorgd.
Op donderdag 14 juli zijn alle ouders van de jeugdleden uitgenodigd voor een ouderavond, waarbij de jeugdcommissie de ouders uitgebreid gaat informeren en de dialoog met de ouders wil aangaan over de gang van zaken in het nieuwe seizoen, maar ook over de veranderende visie van WDZ op jeugdvoetbal.
20-07-2016

JEUGDLEIDERS MAKEN KENNIS MET DE TENNISSPORT

Op zaterdag 17 juli waren een aantal WDZ jeugdleiders met partners en kroost te gast bij de Tennisclub Bocholtz. Leden van de tennisclub hadden een afwisselend programma voor jong en oud in elkaar gestoken.

De jongsten vermaakten zich op de kleine baan met allerlei balvaardigheidsspellen. Op baan drie en vier werden de diverse basale spelonderdelen van tennis geoefend, zoals de forehand, de backhand,
de volley en de service. De training werd afgesloten met de “Witte Bazar Prijsmepper”. De bedoeling hierbij was om, als oefening van de forehand, de bal te doen belanden in een vak (één punt) of tussen de sporten van een ladder, hetgeen twee punten opleverde. Winnaar van de prijs werd Ron Hounjet, op de volgende plaatsen eindigden Birgit van der Linden, Lilian Smits, Nancy Degens en Jacqueline Lipperts.

Op baan 1 en 2 werd al snel het wedstrijdelement ingebracht. Tussen de wedstrijden door werd het “Ivo Dreessen Service-ace Spel” gespeeld. Hierbij diende de bal vanuit de service door een hoepel te gaan. René Smits bleek hierin het meest bedreven, gevolgd door John Bindels en Birgit van der Linden.

Als optelsom van technisch vernuft, tomeloze inzet, grenzeloze sportiviteit en de resultaten in de diverse onderdelen werd tenslotte nog de “Ivo Sport King of the Court 2016” prijs uitgereikt aan Norbert Ramaekers. Op de tweede plek eindigde Jo Speck en de bronzen plak ging naar Harry Lipperts.

Een eervolle vermelding verdient Harrie Degens, die als een ware Boris Becker over de baan vloog, helaas wel met enkele schaafwonden als gevolg, maar die konden Harrie niet hinderen.

Na alle inspanningen hadden de koks Bert Schijns en Jos Pluijmaekers voor een smakelijke maaltijd gezorgd met hotdogs en broodje kroket.
Een prachtige middag voor onze jeugdleiders waarvoor hartelijk dank aan de Tennisclub Bocholtz, de koks en de sponsors van de prijzen.

 
20-07-2016

COMPETITIE INDELING EN START SEIZOEN

Op dinsdag 2 augustus hervat de selectie van WDZ 1 en 2 weer de training. De trainers Paul van Putten, Cor van Can en Xavier Vaessen hebben een uitgebreid programma van trainingen en oefenwedstrijden samengesteld. Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het jaarlijks trainingsweekend voor de selectiespelers plaats. Vanaf zaterdag 20 augustus spelen het eerste en tweede elftal om de beker en in het eerste weekend van september start alweer de competitie, waarin WDZ 1 graag het in het vorig seizoen verloren gegane derde klasserschap wil terugwinnen.

De lagere elftallen ( WDZ 3, WDZ 4, Veteranen en 7x7 elftal) zullen het seizoen 2016-2017 starten op donderdag 11 augustsus! Er wordt elke donderdag getraind van 20.00-21.30 uur.

Klik op lees meer voor de competetie indelingen van de WDZ 1, WDZ 2, WDZ 3, WDZ 4.
20-07-2016

HAALBAARHEIDSONDERZOEK

Het gemeentebestuur heeft het onderzoeksbureau Copier in de arm genomen om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar kunstgras ten behoeve van de voetbalverenigingen. Tijdens een bijeenkomst in de raadszaal op woensdag 15 juni zijn de verenigingen door het gemeentebestuur en door Mijntje Miranda en Sylvain van de Wiel van het onderzoeksbureau ingelicht over het te volgen traject. Inmiddels hebben de clubs een enquête ontvangen en gaat het bureau informatie inwinnen bij diverse bij de voetbalsport betrokken instanties. Op donderdag 1 september vinden gesprekken plaats tussen medewerkers van Copier en de afzonderlijke voetbalclubs.
Vanuit de verzamelde gegevens worden modellen ontwikkeld met bijbehorend kostenplaatje. Deze zullen tegen het eind van het jaar voorgelegd worden aan de raadscommissie en uiteindelijk zal het uitmonden in een voorstel aan de gemeenteraad. Het plan is om het voorstel in februari of maart 2017 in de raad te bespreken.
De verenigingen wachten in spanning af.
01-07-2016

ONDERTEKENING SPONSOROVEREENKOMST

Op donderdag 2 juni waren Pierre Franssen en Frank Laumen van Laumen Solar en Laumen Rolluiken Zonwering in ons clubgebouw om in aanwezigheid van vicevoorzitter Wiel Ramakers en de leden van de sponsorcommissie Roger Wetzels en Wim Lauvenberg de sponsorcontracten van deze bedrijven te ondertekenen. De sponsoring is stand gekomen na het plaatsen van een veertigtal zonnepanelen door Laumen Solar. Mede dankzij deze sponsoring staan nu ook twee prachtige parasols van Laumen Rolluiken Zonwering op het terras voor het clubgebouw. Een mooie combinatie voor WDZ: schone energie uit zonnestralen en bescherming tegen overmatige zonnestralen.
De vereniging is bijzonder blij met deze sponsoring en dankt dan ook de sponsoren heel hartelijk en wenst hun heel veel succes met hun bedrijven.

28-06-2016

WDZ PASSEERT DE GRENS VAN 500 LEDEN!

Tijdens de jubilarissendag stond WDZ stil bij het feit dat recent het 500e lid in de ledenadministratie mocht worden bijgeschreven. Een heel bijzondere gebeurtenis, omdat met Sander Schmitz deze mijlpaal bereikt werd. En met Sander werden de herinneringen aan zijn opa, wijlen Jan Schmitz, die ongelooflijk veel betekend heeft voor WDZ, weer zeer levendig. Een korte fotoserie met herinneringen aan Jan zorgde voor emotionele momenten bij de aanwezigen.
Sander en zijn partner Nadja Vanweersch (de dochter van Niek, oud-trainer van WDZ) werden uitgebreid in de bloemetjes gezet en veel succes en plezier in de vereniging gewenst.

26-06-2016

GESLAAGDE JUBILARISSENDAG

Op zondag 19 juni huldigde WDZ vijf jubilarissen. Ivo Brauers, René Spijkers, Roy Weijers en Rik Wiertz vierden hun zilveren jubileum en Ralf Neyzen zijn robijnen lidmaatschap. De dag begon met een prachtige H. Mis in de parochiekerk. Pastoor Pierik sprak de leden van WDZ op mooie wijze toe en het Kerkelijk Zangkoor Sint Joseph luisterde de viering op indrukwekkende wijze op. Telkens weer zijn we diep onder de indruk, we mogen ons gelukkig prijzen met een dergelijk koor in ons midden. Terug in het clubgebouw werd aan de jubilarissen en partners een koffietafel aangeboden, waarbij we ook de geestelijk adviseur van de vereniging, pastoor Pierik, mochten ontvangen. Vooraleer de interne huldiging kon beginnen werd het 500e lid van de vereniging uitgebreid welkom geheten. Na het zingen van het lijflied Wies en Sjwats werden de jubilarissen allen apart door een bestuurslid toegesproken met de nodige sentimenten, maar ook met de nodige kwinkslagen. Tijdens de receptie passeerden heel wat familieleden, vrienden, bekenden en WDZ leden de receptietafel. Ook de Bócheser Vasteloavends Verein Kalk an de Books K.E. was met een bijzonder grote afvaardiging aanwezig. Om half drie kon Wim Lauvenberg het officiële gedeelte afsluiten en begon de feestmiddag met muzikale klanken die door DJ Mark verzorgd werden. Een prachtige dag waarvoor dank aan Pastoor Pierik, de concelebrant en de misdienaars, aan het Kerkelijk Zangkoor St. Joseph, aan de fotografen, aan alle medewerkers van WDZ en de organisatoren van de jubilarissendag.

26-06-2016

WDZ WENST ALLE GESLAAGDEN VAN HARTE PROFICIAT!

16-06-2016

TEAMUITJE B1

Helaas is er weer een einde gekomen aan een mooi seizoen met een geweldige groep, die op een mooie en sociale manier met elkaar omgaan en waarbij ook nog eens mooie resultaten zijn geboekt.
Wat wil je dan nog meer zou je denken………. dat iedereen met plezier heeft kunnen voetballen en weer een stapje verder is in hun ontwikkeling. Met een gemiddeld opkomstpercentage van ca 75% over de bijna 70 trainingen kunnen we alleen maar concluderen dat dit wel snor zit. Om op een leuke manier het seizoen af te sluiten wilden we graag een teamuitje organiseren maar wat ga je doen met mannen tussen de 15 en 17 jaar oud? Een moeilijke opgave waarbij het initiatief van de mannen zelf moest komen. Uiteindelijk was er een besluit genomen waar de gehele groep wel heel veel zin in heeft. KARTEN met daarna een barbecue, want van snelheid en lekker eten daar houden de mannen wel van.
14-06-2016

WDZ MINIVELDTOERNOOI

Op zaterdagavond 4 juni stond het jaarlijkse v.v.W.D.Z. miniveldtoernooi op het programma. Vanaf 17.00 uur streden 20 teams, waaronder 6 damesteams om de eerste plaats van het ondertussen bekende toernooi. Ook dit jaar hadden wij gelukkig de weergoden aan onze zijde, waardoor de deelnemende teams onder perfecte omstandigheden hun wedstrijden konden afwerken. De sfeer tijdens de wedstrijden was zeer sportief en de vrijwilligers achter de bar draaiden gedurende het toernooi overuren om de teams en talrijke supporters van genoeg verkoeling te voorzien. Nadat rond 21.00 uur de finale afgelopen was, konden de winnaars uitgeroepen worden. Dit jaar was team Lemiersia de winnaar en waren de Damens van de prehistorie WDZ het beste damesteam van het toernooi. Hierna namen DJ Saurus en DJ Marvin & Bram plaats achter de DJ tafel en kon het feesten beginnen. Zo was het nog lang gezellig op de Bocheserhei. 
14-06-2016

SAMENWERKING JEUGDVOETBAL

Als bestuur willen we graag de aanleiding van ons besluit om de Samenwerkingsovereenkomst Jeugdvoetbal WDZ en Sportclub ‘25 niet te continueren aan jullie allen toelichten.
Klik op "lees meer"voor deze toelichting.
10-06-2016

MEDEDELING VAN HET BESTUUR

Tijdens de ledenvergadering op woensdag 9 juni heeft het bestuur de leden medegedeeld dat de Overeenkomst tot Samenwerking Jeugdafdelingen van RKvvWDZ en Sportclub ‘25 die op 8 juni 2015 voor een jaar is gesloten, niet zal worden verlengd. Dezelfde avond is dit besluit aan de voorzitter van Sportclub '25 medegedeeld.

Het bestuur heeft de steun van de vele WDZ leden, waaronder veel jeugdleiders, in dit moeilijke besluit als zeer positief ervaren. We beseffen terdege dat veel vragen bij leden en ouders van kinderen leven rond dit besluit. Waarom stoppen met een samenwerking als de kinderen toch zo leuk met elkaar kunnen voetballen? Daar zal toch zeker geen enkel mens op tegen zijn? Voor de kinderen maakt de kleur van het shirtje toch niets uit? Heel terechte vragen.
09-06-2016

DIPLOMA

Op vrijdag 3 juni ontving René Smits, de trainer van onze B-jeugd, tijdens een gezellige avond in Valkenburg met nog vijf andere deelnemers, het diploma UEFA C / Trainer coach III.
Begin september 2015 is René in een groep van negen cursisten gestart met de opleiding bij de KNVB en op 12 mei jl. heeft hij het laatste examen gehaald.
De cursus bestond uit 24 bijeenkomsten, een spelregelexamen, een theorie-examen en 4 proeven van bekwaamheden. De docenten in de cursus waren Jo Slenter en John Ortmans.
René heeft heel veel vrije tijd en energie ingestoken in de cursus maar heeft naar zijn eigen zeggen de cursus met veel plezier gedaan en is blij met de kennis die hij heeft opgedaan tijdens deze cursus.
Hij spreekt zijn dank uit naar zijn praktijkbegeleider Paul van Putten en de vereniging WDZ. Van beide heeft hij veel steun ondervonden tijdens deze opleiding.
Wij van onze kant wensen René natuurlijk heel veel succes.
 
Op de foto René te midden van de docenten Jo Slenter en John Ortmans en de overige cursisten.
06-06-2016

HUUB VLUGGEN VETERANEN TOERNOOI

Op zaterdag 4 juni 2016 organiseerde de veteranenafdeling van WDZ de 40e editie van hun veteranentoernooi. Dit jaar werd dit toernooi opgedragen aan het overleden veteranenlid Huub Vluggen.
Parallel aan ons toernooi werd ook  het WDZ-miniveldvoetbaltoernooi gehouden. Door dit samengaan was er de hele middag en avond sprake van een gezellige drukte op en naast de voetbalvelden van WDZ.

Voor het veteranentoernooi hadden zich 8 teams aangemeld.
In poule A streden de teams van Actiondome, Bekkerveld, Miranda en SFV Grenzenlos voor de ereplaatsen.
In poule B deden dit de teams van Haanrade, MoSpo-Orsbach, Sportclub’25 en WDZ.
 
06-06-2016

F4

Op dinsdag 31 mei ging de F4 met spelers, begeleiders en ouders op stap als afsluiting van het seizoen. De reis ging naar de indoorspeeltuin in Schin op Geul. Daar hebben alle deelnemers genoten van een heerlijke middag ravotten en bowlen. Na deze intensieve middag kreeg iedereen heerlijke frietjes met snacks. Al met al een fantastische afsluiting van een mooi seizoen.

Deze middag is geheel gesponsord door ‘de Vijver Specialist’, het bedrijf van Patrick en Belinda Clignet. Een geweldige geste waarvoor een welgemeend dankjewel van alle kinderen, leiders en begeleidende ouders.
06-06-2016

MINIPUPILLEN

De minipupillen van WDZ/Sportclub’25 speelden op zondag 29 mei hun eerste toernooi. Met twee teams namen ze deel aan het “Dylan Kors Toernooi” bij RKSV Sylvia. Eén team schopte het tot de kwartfinale, het andere team werd helaas in de poulefase uitgeschakeld.
Na afloop ontvingen alle kinderen een medaille voor hun deelname. Het was een leuk en leerzaam toernooi voor de allerkleinsten. 
03-06-2016

F3 TOERNOOI WINNAAR

Zondag 29 mei ging de F3 naar het toernooi bij Minor. In een poule van 7 teams werd 1x tegen iedereen gespeeld. Op de vroege zondagochtend gingen de eerste wedstrijden nog een beetje moeizaam maar werden toch gewonnen. Bij de laatste wedstrijden werd met veel passie en inzet, mooie combinaties en veel doelpunten een geweldige prestatie neergezet, namelijk alle wedstrijden gingen gewonnen met een doelsaldo van 19 voor en 2 tegen.

Daarmee werd een seizoen van hard werken beloond met een 1e plaats en 2 mooie bekers, ook was er voor iedere speler een medaille als aandenken. Al met al een top prestatie van ons team.

 
03-06-2016

SEIZOENSAFSLUITING DAMES: KEULEN

De dames hebben hun seizoen afgesloten met een weekendje Keulen. Met de auto tot aan het Rhein Energie stadion en dan verder met de U-bahn naar het hotel. Na een kort oponthoud naar de eerste activiteit, de escape room met als opdrachten een moord oplossen en een peperdure diamant ontvreemden. Maar dit is onze dames wel toevertrouwd, zeker als daarna een Brauhaus speurtocht geprogrammeerd is. En dan is het tijd voor de party night in de bar van Papa Joe om af te sluiten bij het Wieners Steffie, de leiders Marc en Maurice zijn inmiddels al lang naar bed.
De volgende dag is het ontbijt wel iets later, maar wie maalt erom. Net op tijd weer terug om de wedstrijd van het eerste elftal bij te wonen.

Klik op lees meer voor het volledige verslag!
03-06-2016

SEIZOENSAFSLUITING 2016

JEUGD
Op zaterdag 28 mei sloot WDZ het voetbalseizoen van de jeugd af met een groot spektakel op het sportcomplex. Het begon al om half een voor de jeugd. Op de velden was een groot spellencircuit uitgezet, waarin de jeugd hun onderlinge krachten konden meten.
Rond de 130 jeugdleden namen deel. Ze werden verdeeld in 18 teams met een gemengde leeftijdssamenstelling, variërend van 3 tot en met 14 jaar. De spelers van de C-jeugd fungeerden als teamcaptains. Negen spelleiders waren er om alles in goede banen te leiden. Onder aanvoering van de mascottes Juupje en Toppie werd het programma gestart met uit een gezamenlijke warming-up. Vervolgens kon begonnen worden aan de tien spelvormen. Balen vormden de rode draad per spel: reuzenballen, ballonnen, tennisballen, skippyballen, rugbyballen, voetballen, tafeltennisballen, strandballen en hockeyballen. Na afloop van de negende spelronde werd het actieve gedeelte afgerond met een sensationele survivalbaan.

Inmiddels kon de jury hard gaan rekenen om de einduitslag bekend te maken.
Vijftien teams eindigden op de vierde plaats, op de derde plek eindigde team Chelsea, team Ajax werd tweede en team PSV ging met de overwinning aan de haal.

SENIOREN
Op zaterdag 28 mei sloot WDZ het voetbalseizoen van de senioren af met een heel gevarieerd spellencircuit, uitgezet in het clubgebouw en op het voetbalveld. De ruim tachtig deelnemers waren verdeeld over 12 teams. Deze mochten beginnen met een aantal voorspellingen in te vullen over de komende Champions League finale. De ene helft mocht vervolgens binnen verder met de breintraining. Aan de hand van schitterende foto‘s en filmpjes met mascotte ‘t Juupje in de hoofdrol werd de kennis van de deelnemers over het reilen en zeilen van WDZ getest. De quiz mag met recht een topprestatie van de samenstellers genoemd worden en de foto‘s en films zullen nog vaak bekeken worden. De andere helft van de deelnemers mocht inmiddels buiten zijn behendigheid tonen in Jenga en met een pingpongballetje op het batje rondjes rennen over een wip. Toppunt van voetbalkunst was het trappen van de bal door een ring die vervoerd werd door een mensgroot kuiken op een brommer.
De honkbalclub uit Kerkrade verzorgde intussen een indrukwekkende clinic in honkballen, waarbij het werpen en slaan geoefend werd.

Na heel wat rekenwerk konden de winnaars bekend gemaakt worden, maar de exotische namen van de diverse
groepen heeft de schrijver deze niet kunnen onthouden. Of was het toch enige teleurstelling?

03-06-2016

TOERNOOIEN

Op zaterdag 4 juni vinden twee grote toernooien plaats bij WDZ. De veteranen beginnen om 15.00 uur met hun toernooi, dat dit jaar voor de 40 ste keer wordt gehouden. In zeventalen zullen de teams om de hoogste eer gaan strijden. Ook dit jaar is de sportiviteitsbokaal weer de grootste beker.

Om 17.00 uur begint het miniveld toernooi, dat zo langzamerhand tot éen van de grootste toernooien in zijn genre is uitgegroeid. Zo rond negen uur ’s avonds zullen alle kruitdampen zijn opgetrokken en is het tijd voor een grootse feestavond. Drankjes zijn er genoeg en een friturewagen gaat voor de inwendige mens zorgen.
29-05-2016

WDZ SPONSORAVOND

Op maandag 23 mei vond de jaarlijkse sponsoravond plaats in het WDZ clubgebouw. De gasten werden ontvangen met een kopje koffie en een lekker stukje vlaai. Roger Wetzels opende de avond en kondigde als eerste spreker Wil Sijstermans, directeur van RD4, aan. Op een bijzonder vlotte manier leidde de heer Sijstermans de gasten door de wereld van RD4, een bedrijf datzich met veel meer bezig houdt dan met het ophalen van afval. Op het gebied van recycling van afval enhergebruik van kleding, meubels en elektronica in het kader van een duurzame samenleving wordt steeds naar nieuwe wegen gezocht met de blik duidelijk gericht op de toekomst.

Na de pauze was de beurt aan de tweede spreker, Eric van der Luer. Eric ging kort in op zijn lange carrière in hetvoetbal, maar de nadruk in zijn verhaal lag toch voornamelijk op zijn huidige werk bij Roda JC. Hij is de vaste coach van Jong Roda JC, maar is daarbij ook heel vaak onderweg als scout. Een van de spelers die Eric gescout heeft is Maecky Ngombo, die bij zijn invalbeurten zeer belangrijke goals voor Roda JC scoorde.

Na de beide sprekers plaatste voorzitter Huub Schepers citaten van de sprekers in het perspectief van de voetbalvereniging WDZ. Vervolgens kon bij een hapje en een drankje nog even nagepraat worden en de onderlinge banden aangehaald worden.

Een zeer geslaagde avond waarvoor dank aan de organisatoren, de sprekers en het personeel in het WDZ clubgebouw.

 
29-05-2016

SEIZOENSAFSLUITING BAMBINI

Op woensdagmiddag 25 mei was de laatste training van de WDZ-bambini. Maar in plaats van een normale training met wat ballen op het voetbalveld, werd dit iets compleet anders. Toos en Harrie hadden niet voor niks de hulp ingeroepen van Bert, die ons in de loop van dit seizoen al een paar keer goed had bijgestaan. Nadat iedereen afscheid genomen van pa, ma, opa en/of oma werd een wereldreis ondernomen. Voor de laatste training van dit seizoen had Toos namelijk een heel speciaal plekje gescout ergens in de hellingbossen van Meerssen.

Na aankomst aldaar moest eerst even de accu van iedereen worden opgeladen met wat ranja of water. En toen begon het echte werk. Bepakt en bezakt werd het bos ingestapt, en "helling"bos was zeker niet overdreven. Al vlug werd een plek gevonden om de eerste oefening te kunnen doen: abseilen. Het meegenomen touw werd goed vastgemaakt aan wat bomen, als extra zekerheid werd Bert er nog tussen geplaatst, en de eerste avonturiers begonnen onbevreesd aan hun toch naar beneden. Sommigen gebruikten de hele afdaling de voeten, anderen gingen toch al vlug over naar hun bips en maakten er een gigantische roetsjbaan van.

26-05-2016

WDZ JEUGDKAMP

Op woensdag 4 mei was het dan eindelijk zover, de start van het WDZ Jeugdkamp 2016. Vanaf 18.00u was het verzamelen geblazen en werden ongeveer 60 kids afgeleverd op het WDZ-terrein. Nadat iedereen z'n stekkie in de tenten had ingericht, werd de teamindeling bekend gemaakt en kon het feest echt gaan beginnen.

De eerste echte activiteit van het kamp vond 's avonds plaats, een griezeltocht in de omgeving van Bocholtz. Ruim 7 kilometer werd in het donker afgelegd - bij een enkele groep zelfs zonder de zaklampen - waarbij spoken, heksen, boeven en ander gespuis probeerden om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.

Na een korte nachtrust en het ontbijt werd de donderdag gestart met een voetbaltoernooi en voetbalvaardigheden. Lekker met een voetbal aan de slag in de zon, heerlijk genieten. Genoeg pauze, genoeg gezonde versnaperingen en genoeg spanning en sensatie.

Er zijn tevens nieuwe foto's toegevoegd aan het album!

26-05-2016

BEDEVAART

Op Pinkstermaandag zou een overwinning op SVME klassebehoud voor het eerste elftal betekenen. Om een gunstig resultaat af te smeken was een bedevaart wel op zijn plaats. Op Pinkstermaandag stonden om tien uur zes trouwe WDZ aanhangers klaar op de parkeerplaats voor het klooster in Wittem. Toos en Jos Brands, Jacqueline Lipperts, Karin Spork, Miets en Huub Schepers zouden de tocht naar Mariadorp gaan volbrengen, een tocht van rond de achttien kilometer. Begonnen werd met het aansteken van de nodige kaarsjes in de Gerarduskapel.Vanaf het klooster ging de route door het weiland naar de hoeve a ge ne Bek. Van daaruit ging het fors omhoog richting Landsrade. Na een tocht over het plateau daalde het gezelschap af naar Pesaken. Door een bijzonder fraaie omgeving werd Beutenaken bereikt van waaruit het weer flink stijgen was naar Hoogcruts toe. Vanaf het klooster ging het richting Noorbeek, waar in de Herberg St. Brigida de bedevaartgangers op adem konden komen en de inwendige mens konden versterken.
Helaas kon door tijdnood niet meer in de kerk van de H. Brigida gebeden worden en via het landgoed Altembrouck ging het naar Gravenvoeren in de Voerstreek. De vermoeidheid kroop in de benen, maar gelukkig kwam Nederland weer in zicht. Via het plaatsje Mesch, vroeger bekend vanwege de hanengevechten op zondagmorgen, werd even voor drieën het voetbalveld in Mariadorp bereikt.
Helaas konden onze jongens, ondanks verwoede pogingen, niet tot scoren komen en misten we dus toch de voorspraak van de Heilige Brigida. Ondanks deze domper mogen we zeker van een prachtige tocht door het Limburgse landschap spreken en gaan we er vanuit dat de kaarsjes gaan helpen in de nacompetitie.

 
17-05-2016

FOTO'S JEUGDKAMP

11-05-2016

SPEURTOCHT

Op vrijdag 21 oktober vindt de jaarlijkse WDZ speurtocht plaats voor jong en oud. Gestart wordt in groepen vanaf 19.00 uur vanuit het WDZ clubgebouw. De inschrijfkosten zijn 2,50 euro en kunnen voor de start betaald worden. 

Er is voor een goed begaanbare route, die ook niet al te lang is, gezorgd. Halfweg is ook dit jaar weer een pauzeplaats. Rond half elf willen de organisatoren Wiel Ramakers en Wim Mennens de uitslag bekend maken.

Aanmelden kan, liefst per groep maar hoeft niet, via activiteiten@vvwdz.nl en voor 19 oktober!
08-02-2016